Нинова: Бизнесът настоява за разговори с „Газпром“

Тя се срещна с работодателските организации
18 юли 2022 14:38, Нели Христова
142
Нинова: Бизнесът настоява за разговори с „Газпром“
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова се срещна с работодателските организации. Те благодариха за досегашната подкрепа и отчетоха като успех първото място на България по индустриално производство в Европа, както и запазването и откриването на нови работни места, информираха от пресцентъра на МИИ.

„Важно е да се развива производство, защото това означава и данъци, които отиват за увеличение на детски надбавки, майчинство, заплати, пенсии. Икономиката е в основата на социалната политика" заяви Нинова и постави въпроса за увеличаване заплатите на работниците.

Работодателите заявиха, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост. „Избори сега ще попречат на индустрията, ще има блокиране на закони по Плана за възстановяване и устойчивост“, обявиха те.

В същото време представителите на малкия и среден бизнес изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената. Те настояват за възстановяване на разговорите с „Газпром“ и предвидимост ще бъде ли продължен договорът, който изтича.

Работодателските организации изразиха желание БСП като мандатоносител за съставяне на правителство да организира среща между тях и партиите, с които ще преговаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за икономиката и домакинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще станем за смях.И за Европа, и за Русия! Шмекерите балкански никога нямат позиция,само шикалкавене, което накрая ни води до пореден срам.
103
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България си има достатъчно находища на газ! Защо не им дават концесии и разрешения за добив! Защото ще секнат договорите и комисионните от руския и танкерния газ!?
102
4
 
5
 
! Отговори
потрес! преди 1 година
ПРезидентът на Решетников, лакеят на кремълското чудовище, масов убиец и злодей, се оказа много по-коварен двуличник, отколкото го представи пред цял свят DW! Бдете, българи,бдете! *** от село Славяново се гласи да ни тласне отново в кървавите ръце на началника си- убиец, да върне руските шпиони, някои от тях като нищо може да са отровителите на Гебрев и сина му! Нови избори, крушовишката селяндурка затова получи мандата! Е, два месеца ще изтърпим едни "служебни" ***!
101
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, те някои работодатели ще поискат и 16-та република на СССР да станем, за да им е по- евтин газа!?
100
1
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
При изнесено оръжие за един милиард За Украйна, с което са убивани руснаци газпром ще поиска ли да разговаря с хора с очевиден метален дефицит
99
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Настоявате вие от БКП, защото сте Руски шпионки....
98
8
 
5
 
! Отговори
Натовец преди 1 година
Аре да идва тоя новия посланик на Америка и да почне да ги поръчва всички руски отрепкки, че ми писна а *** от тях вече
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тома Биков Ситуацията се развива, ако не си забелязал. Руснаците намират други пазари, дори ние продължаваме да купуваме пак от тях, но през няколко прекупвача. Както с оръжията - ние се правим, че не изнасяме оръжия, само, че те отиват към Полша и т.н. така и с газта - някой я купува, прехвърля, меше и накрая идва пречистена до нас, вече на друга цена.
96
9
 
7
 
! Отговори
Тома Биков преди 1 година
Те руснаците утре ще поискат само да им плащаме, без да получаваме газ - това ще е техният начин. А ние да се съгласим? Видя се, че нито Германия, нито другите страни, които уж плащаха в рубли, сега имат газ.
95
1
 
3
 
! Отговори
ок преди 1 година
нека, който не иска да ползва пряко руска газ, да не я ползва, да ползва демократична газ. Ама не двулично да вика ние сме за санкции, но в същото време да ползва като Германия газта. Хем да налага санкции, хем да не иска да зависи от последиците на тези санкции.
94
4
 
11
 
! Отговори
263 преди 1 година
До КАН Ние, по точно Киро я спря, като не желаеше да плаща по начина, по който искаха руснаците. Германия и другите велики демокрации продължават да имат отворени сметки и да ползват РУСКА газ, но ние сме по- големи от хляба.
93
0
 
2
 
! Отговори
Fena преди 1 година
До 99. Ще мизеруваш доста години. Ако някой оцелее в тази злощастна територия....
92
0
 
6
 
! Отговори
Гьонсурат преди 1 година
Когато човек се разкрачва трябва да внимава да не е по сандали.. Някои знаят защо!
91
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Корни, руснаците ще дадат други цени. Тя ще върне техните шпиони, за които ще пплащаме много по_скъпо и прикрито.
90
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не случайно падна правителството уж заради Македония то било заради Газпром не случайно Радев даде мандата на Корни пак заради Газпром никой не желае промяната особено в Русия тази промяна трябва да продължи и да сложи край на 30 години преход нямаме повече време за губене
89
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
със спирането на газа, Русия направи огромна услуга на България. Принуди ни насила да разберем, че ни трябва алатернатива. Може да помизеруваме един-два сезона, но ще си намерим алтернатива и четирихиляндиците няма да има с какво да спекулират. Този троянски кон на Путин - мандатоносителя БСП, че търси вариант да вкара отново руско влияние чрез газта. Това е по поръчение на руснаците. след като са се усетили, че спирането на газа е дало обратен ефект.
88
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската агентура е като матрьошка: отваряш Корни, излиза Радев, отваряш Радев, излиза Решетников, отваряш Решетников, излиза Путин.
87
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас мафията и червените *** ще ни видят сметката на тия не им пука за България направиха ни територия няма отърване
86
0
 
8
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ОТ ГАЗПРОМ НАПРАВИХА ИЗЯВЛЕНИЕ ПРЕДИ ВРЕМЕ КАТО НИ СВЪРШИ ДОГОВОРА ПРОЛЕТТА, ЧЕ С БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИ ДОСТАВЧИЦИ НА ГАЗ НЯМА ДА РАЗГОВАРЯТ И ДА ВОДЯТ ПРЕГОВОРИ - ИМА ГО НА САЙТА НА ГАЗПРОМ ЧЕТЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ!!!!
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой спря южен поток и АЕЦ Белене и защо не е в затвора.