Вигенин: Потвърдиха се опасенията, че отстъпихме пред РСМ

Депутатът зове Генчовска да дойде в парламента за обяснение
18 юли 2022 11:13, Йоана Цонева
51
Вигенин: Потвърдиха се опасенията, че отстъпихме пред РСМ
Снимка: БГНЕС

"Министрите на външните работи на България и Северна Македония са подписали двустранен протокол, който е ключов елемент от предложението на Френското председателство на ЕС, одобрено от парламентите на двете страни. От публичната информация, известна до момента, то доразвива отстъплението от отстояваните до момента български позиции, прокарано в одобрената преговорна рамка". Това написа в профила си във Фейсбук депутатът от БСП Кристиан Вигенин, който е и зам.-председател на 47-то Народно събрание.



"Потвърдиха се всички изразени от БСП опасения, с които отказахме да подкрепим решението на Народното събрание. Настояваме в сряда (20 юли) министър Генчовска да представи съдържанието на подписания протокол на заседание на Комисията по външна политика, да информира за извършената до момента работа и да представи вижданията на Външно министерство за предстоящите стъпки, с които ще бъде отстояван българският национален интерес в новите неблагоприятни условия", добавя Вигенин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
9
 
! Отговори
Ти къде бля? преди 1 година
Ами нали и ти беше там? Дори съпредседател на НС. Както винаги комунистите са ни чули, ни видели. Да беше се противопоставил.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 Какво са ни дали безплатно русначата и какво са ни плащали.Целуваха се само Брежнев и бай Тошо.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еха и тези ли ще покажат,че са слуги на Путин.Време е за избори.Да се махнат всички Русофилски партии и ДАНС да работи по-активно.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 Лягахме понякога,да ,ама плащаха и като ни покецваха даже ни даваха почти без пари всичко,че ни и целуваха.А сега не сме мръднали от поза партер...и на всичкото отгоре ни бият по врата нонстоп.
12
4
 
12
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Лошото, че с Македония в ЕС ще влезе див арнаутски башибозук. И без това има достатъчно диви арнаути, участници в организираната престъпност.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "българинът е продажник - ходи и в Македония и в Турция да си харчи парите, а и едните и другите са врагове и ненавиждат България,".По-голяма омраза към Българина от тази на родното черноморие не съм виждал никъде. Цените са по 10, качество 10 пъти по-ниско. Онея може да те плщят зад гърба, нашите те посрещат все едно си им изял супата с лъжица и се държат отвратително с теб. Да не говорил за чистотата и т.н.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отказали БСП да подкрепят отстъпването от българските позиции, ама останаха в един кабинет с националните предатели и са готови да направят още едно правителство с националните предатели. Да ва еа и в социалистите продажни. Мислех че поне *** няма да се продадат за стотинки, а то те първи скочиха - за жълтите.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от БСП са и.ди.оти!!! Нали падането на ветото стана именно И заради тяхната скрита подкрепа, чрез безличното въздържал се!!!! БСП сега реват за нещо, което се прие СЪС подкрепата на БСП....няма такива о.ли.го.фре.ни!!!!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хайде пак се надупихме, и макетата ни го вкараха.Така ще е докато не излезем по площадите и не ги изметем тая предателска ***.За да се нагушат с европари ни продадоха, но пък ние сме свикнали и си траем не като макетата.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе нали сте съдружници с ИТн- в едно правителство сте... лапате заедно там- как така сега Вигенин се разграничава и се прави на интересен и не знаел за протокола?
6
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като не клякахме , а направо лягахме на СССР къде бяхте,а?
5
8
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Единственото, което отстъпи в С. Македония е Руският интерес. Това което вие защитавате така открито и сърцато. Пред националният.
4
1
 
15
 
! Отговори
От БАН преди 1 година
Аз пък не се опасявах, а знаех че ще клекнем пред ФИРОМ. Ако началника каже ще клякаме и пред Банту, Търкс енд Кайкос или Ботсвана. Ако трябва и ще се дупим, гъзим и чекнем. Ние сме държавата на проститутките, както пееше един настоящ депутат. Хал да вий тази демокрация господа еврокълвачи.
3
9
 
1
 
! Отговори
Вигенин е гейзер преди 1 година
И се знае още от времето от когато ходеха заедно със Станишев на джакузи. Освен това *** се интересува единствено от руските интереси ,но не и от българските. А рассиа иска България и Македония да са разделени.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвор за ПП и Дб
1
5
 
10
 
! Отговори
сина преди 1 година
като сме се продали на ЕС, ще ги слушкаме - каквото каже оня с бабичката от Париж - това ще е, виж че и макетата клекнаха. И ние ще клекнем, няма начин. Киро е по клякането - клекна на украинците, клекна на Хера, кляка на всички, само на Лена й е отзад!