Нинова: Ще задържим мандата до 15 август за да се избере нов шеф на КЕВР

Кандидатура за нов председател на КЕВР не е разглеждана
Обновена: 22 юли 2022 13:05 | 22 юли 2022 13:05, Нели Христова
233
Нинова: Ще задържим мандата до 15 август за да се избере нов шеф на КЕВР
Снимка: БГНЕС

Има съгласие да се отвори изцяло нова процедура за избор на нов председател на КЕВР. Разписахме приблизително във времето и съобразявайки се с графика на работа на НС как трябва да изглежда това. Тази процедура може да приключи, съобразявайки се със законите и подзаконите на нормативните актове, в най-оптималния вариант - на 12 август.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като се срещна с представители на ПП, ИТН и ДБ.

"Обсъдихме вероятността и възможността, и необходимостта през това време да работи парламента. Председателите на парламентарни групи ще разговарят с депутатите си, ще търсят съгласие да се вземе решение в зала за отмяна на ваканцията между 1-ви и 15-ти август, за да може да се избере председател на КЕВР и да не оставим държавата в хаос. Да има функциониращ орган, който ще вземе за цената на енергоносителите, който трябва да въведе две тарифи - една за по-ниско потребление и за по-бедни хора, и една за по-високо потребление за онези, които топлят басейните и палатите си. Трябва да определим какво е енергийна бедност, за да помогнем на хората", обясни Нинова пред журналисти.

"Разбирайки цялата тази отговорност и, че не можем да оставим държавата в хаос, постигнахме съгласие за всичко, което ви казах", допълни тя.

Лидерът на БСП каза, че преговорите продължават така, както са били определени.

"Днес всички заявиха, че ще дадат окончателния си вариант на програмата. Събота и неделя обобщаваме. В понеделник ще имаме програма. След това продължаваме както сме казали - структура и персонален състав на МС", каза Нинова и добави: "Поискахме тази спешна среща предизвикани от новата ситуация от вчера. Първо и най-важно е да не оставяме държавата в хаос по темата КЕВР, цени, инфлация, доходи, енергийно подпомагане на бедни хора."

Тя обяви, че БСП ще задържи мандата поне до 15-ти август.

"Върви антикорупционният закон. Знаете, че е приет в комисия. Другата седмица - в зала. Там няма голям проблем. Изборът на председател на КПКОМПИ върви по план", каза Нинова.

Кандидатура за нов председател на КЕВР не е разглеждана.

"Ние като мандатоносители сме изправени пред сериозен избор - от една страна не можем да бъдем причина за хвърляне на държавата в хаос. Трябва да проявим държавничество и отговорност за избор на шеф на КЕВР. От друга страна не е морално да държим този мандат безкрай, без да има правителство. Трябва да сме честни към хората, да кажем: "Направихме всичко възможно, не се получава, отиваме на избори" или "Направихме всичко възможно, имаме правителство, продължаваме по план работа."

"На предварителните разговори получихме принципно съгласие", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена жадна за власт.
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей там е вратата лъжло алчна
199
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е хубаво да го задържа много, ще вземе да го преноси и после няма да може.
198
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази антибългарска партия трябваше да бъде веднага след 1989г забранена! Всичките беди на тази страна идват от там,че комунистите и техните деца и внуци още са на власт!
197
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Ако сега Хитлер дойде на власт в България знам кои ще са първите 240 разстреляни...
196
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей там е вратата,и да не забравиш отова простото с тебе да вземеш,заедно с кокорчо
195
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще задържиш дръжки. В понеделник го връщаш на оня в президентството и в мола за телевизор, та да можеш да гледаш следващия парламент.
194
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
толкова алчна за власт и лъжлива жена...
193
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо го търпим още тези и най вече тази? Който избира БСП е фашист, не е комунист, а за ГЕРП нямам все още дума! Затова сега Възраждане каквито и да са!
192
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе како, докога ще разигравате някакъв измислен театър? Вчера премиерът на Италия подаде оставка, днес вече има насрочена дата за избори, а вие се мотаете и чакате да се случи някакво чудо, та да не изпуснете кокълчето!
191
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комедията свърши!ТРАГЕДИЯТА ЩЕ ДОЙДЕ НОЕМВРИ!РАДЕВ ЩЕ ОПЕРЕ ПЕШКИРА МНОГО ГОЛЯМА СТРАТЕГИЯ НАПРАВИХА НЕГОВИТЕ СЪВЕТНИЦИ-СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА!
190
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комисионни от американсо оръжие НЯМА! ГРИПЕНИТЕ ЩЯХА ДА ДОНЕСАТ КОМИСИОННА НА НЯКОЪ!КОМИСИОННИ ИМА ОТ ОРЪЖИЕТО ЗА УКРАЙНА! ЗА ТОВА ИСКА ОЩЕ ВРЕМЕ МИНИСТЪРКАТА НА ИКОНОМИКАТА!
189
2
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаааа, преди малко Славчу им го тури на всички по ТВ 7/8. Каза баста! :))))))))))))))))))))))))))))))) Корни да ми държи гегата сега :)))))))))))))))))))))))))))))
188
0
 
9
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
КРУШОВИЦАТА ДА СИ ТУРИ МАНДАТА ПОД ВЪЗГЛАВНИЦАТА ИЛИ ПОД *** НОЩЕМ ...ТА ДА НЕ И ИЗБЕГА ...ХА,ХА,ХАА...И ДА ГО ГЕПИ КОПЕЙКИН , ЧЕ МНОГО ШЕ ПАТИМЕ...ХА,ХА,ХААААААА
187
1
 
14
 
! Отговори
Порн Нин преди 1 година
Какво съм казала? На 15 август? Объркала съм се, г-да електорални единици, чак след 4 години!;)))
186
1
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Рундю да не спи. В понеделник в 17ч. да разпуска парламента. Баахго в тариката. Конситуция има бре! Ай сиктир!!! Корни я знаем, че ГЗ си дава, властта не :)))))))))))))
185
1
 
7
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Куркурни, *** то тия дет топлят басейните и палатите си, са от БСП;))) Да не би, аз да имам басейн и палат? Кога забогатяха те? М-да, по времето на вашата и Кофтовата кражба на България!;))) Ти си мислиш, че ний сме забравили? Ми, не сме, клатим та Корни, та чак мъзгъ пущаш;))))
184
0
 
14
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Нинова като булдог захапал кокал, не пуска мандата. Сигурно го е скрила в нея си (там дето светлина не вижда), щото кой ще иска да я барне нея. Важното е колкото повече на власт е, да прави и повече далавери.
183
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По тая логика Нинова може още два месеца да го държи, ще измисли нещо друго.
182
0
 
24
 
! Отговори
Юрист преди 1 година
Задържането по този начин на мандата е абсолютно противоконституционно!