Уби ли скандалният запис последната надежда за нов кабинет?

Вълна от реакции предизвика изтеклия запис от заседание на парламентарната група на "Демократична България"
23 юли 2022 07:10, Красимир Ангелов
278
Уби ли скандалният запис последната надежда за нов кабинет?
Снимка: БГНЕС

Вълна от реакции и коментари предизвика изтекъл запис от заседание на парламентарната група на "Демократична България" в иначе спокойния петъчен ден. Срещата е проведена в зала "Запад" на Народното събрание и е била записана и излъчена на сайта на парламента, тъй като микрофоните и камерите в залата са били забравени включени.

Заради излъченото лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов направи изявление, в което обяви, че партията му се оттегля от преговорите за кабинет. „Нямаме място в тези безсмислени лицемерни преговори, защото току-що Христо Иванов ги прекрати, ние правителство на лицемерието няма да правим, няма да го подкрепим и ще отидем на избори", заяви Трифонов.

Още по темата
С оттеглянето на ИТН от преговорите, мисията нов кабинет в рамките на 47-мото Народно събрание става все по-невъзможна. Дори с подкрепата на напусналите "Има такъв народ независими депутати", ПП, БСП и ДБ няма да могат да съберат 121 гласа, колкото са необходими за мнозинство. Така дори и да влезе за гласуване в пленарна зала, бъдещият проектокабинет не би събрал подкрепа.

От "Демократична България" публикуваха целия запис. Председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов обяви по-рано, че целият запис ще бъдат публикуван, защото се превръща в пропаганден материал, от който се разпространяват откъси, извадени от контекста. Той призова всеки да се запознае с целия запис, да види, че става дума за абсолютно рутинна политическа среща на ПГ на ДБ. "Ние сме професионални политици и сме длъжни да обсъждаме всички аспекти на ситуацията, с всички възможни мотиви на играчите", обясни той.

От ГЕРБ пък призоваха президента Румен Радев да издаде указ за предсрочни парламентарни избори, ако в понеделник мандатът не бъде върнат с кандидат за премиер. От изтеклия запис става ясно, че мандатът умишлено се бави, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Противоконституционно е Корнелия Нинова и Христо Иванов да се произнасят за избори на 16 октомври, затова призовахме президента Румен Радев, ако в понеделник в 17:00 часа мандатът не бъде върнат, да издава указ за предсрочни избори, коментира тя.

От ДПС също се обявиха за прекратяване на преговорите. "Скандалният запис от заседание на парламентарната група на „Демократична България“ е поредното доказателство, че преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат са абсолютен фарс", написа във Facebook лидерът на ДПС – Мустафа Карадайъ.

Премиерът в оставка Кирил Петков също направи коментар по темета. "Ако се отива на избори, този път ни трябва мнозинство, при което да не си задаваме въпроси дали ще има подкрепа за антикорупционни закони и политики за народа", написа той във Фейсбук.

Депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Арабаджиев обяви в "Панорама" по  БНТ, че според него Слави Трифонов тласка държавата към нови избори. От разговора, който изтече днес, виждам трезва оценка на преговорите и къде има притеснителни моменти - така той коментира записа от заседанието на парламентарната група на „Демократична България“.

Лидерът на БСП  и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова заяви във Фейсбук, че от левицата ще се водят само от Конституцията и решенията на органите на партията.

"Сега всички ще се втурнат да предлагат, настояват, да тълкуват, да плашат с протести, „с кръв“. Искам да съм ясна. Няма да позволим никой да ни поставя условия, да ни изнудва или заплашва", посочи Нинова, която е вицепремиер в оставка в кабинета на Кирил Петков.

Президентът Румен Радев все още не е коментирал темата, но се очаква да стори това по-късно днес. От 10.00 часа държавният глава ще участва във възпоменателното поклонение по повод 80 години от разстрела на големия български поет Никола Вапцаров.

Отбелязването на годишнината ще се проведе на Мемориала "Гарнизонно стрелбище" в столицата. Президентът ще произнесе слово и ще отдаде почит пред лобното място на Никола Вапцаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво скандално има в записа! Скандалното е че учиндолеца и Боко слухтят в комбина барабар със Доганя.
171
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аз промяната В записа става ясно, че ДБ не искат НИКАКВИ постове, нито искат КПКОНПИ, тъй че най-нагло разпространяваш неверни неща по техен адрес. Не само това, ами прехвърляш на ДБ точно поведението на ИТН и БСП!
170
5
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Е как не е добре Дб като тичахте и пускахте лъжливи нагласен и записи за Борисов А сега с вашите лични мисли директно ви лъсна лицемерието неистовото желание за власт за пари за бухалки за разпределяне на постове ПОЗОР СТЕ който ви гласува доверие е същият лицемер
169
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 189 "2 г ГЕРБ не е на власт и все те са виновни." Когато договори за отдавания под наем, назначения и пр са от тяхно време, ДА те са отговорни, ако там бъдат открити нарушения.
168
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 182 Тъкмо почнаха да им излизат схемите по граници и магистрали и да спират ...Извинявай умнико,но не чух за заведения дела срещу участващи в излезли схеми. И за доказателства не чух. Само празни приказки каквито Рашкоф и просто Кирчо плямпат. 2 г ГЕРБ не е на власт и все те са виновни. Къде са спестените милиарди след спряната корупция. Днес казват,че бюджета бил в излишък,а на другия ден взимат 2 милиарда кредит. Това е управленската програма на просто Кирчо
167
2
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Какви лъжи пишете защитници на подмяната видяхте ли знаете ли имате ли доказателства за така наречените схеми българи ли сте не мислите ли Европа проверява границата и камионите на границата с Турция а не тези измислени от подмяната решили да овладеят бизнеси добре че са тези от подмяната стани да седна България не и е бащиния на тези назначените бкп пъпъ дб от един произход още от татово време
166
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 185 "Вижда се и как псевдо демократа бойкикев държи на свободата на словото ясно заявявайки записа да се свали веднага от сайта на Дарик" Става дума за ЗАКРИТО заседание на парламентарна група. Такова нещо (запис без знанието на тази парламентарна група) в бели държави ще доведе до бърза акция на службите, за да се установи извършителя. В България такова нещо няма да има, защото ... службите са извършителя.
165
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалност И то не какви и да е откъси, аминарочно извадени от контекста неща, за да се създават определени внушения. А най-показателното, че това е било само ПОВОД, за да се саботират преговорите за правителство (и така властта отново да отиде в Радев) е циничното повечение на Слави Трифонов, който, вместо да коментира разкритието, че ИТН са мутренска структура, която иска КПКОНПИ за бухалка (ако въобще ще коментира нещо), използва абсолютно неадекватни приказки като извинение защо напуска.
164
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижда се и как псевдо демократа бойкикев държи на свободата на словото ясно заявявайки записа да се свали веднага от сайта на Дарик.
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основните опорни точки на лъжливия комунист бойкиев са че ГЕРБ, главния прокурор и спец съда са мафия.
162
12
 
6
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
За мен е ясно, че това е активно мероприятие на ДС. Минути след "излъчването на живо" се появяват в ютюб откъси от заседанието...Но и друго стана ясно - Слави Трифонов за 4-ти път проваля правителство, отново с измислени мотиви! Малко като с Македония се получи...
161
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкмо почнаха да им излизат схемите по граници и магистрали и да спират потоците от пари към мутрите. И бухалката Слави си свърши работата, за която е там.Малко по малко ще се изчистят връзкитр с мутрите и зависимостите от Русия. Просто трябва време, а вие слепи и неграмотни дървени философи ще гледате с прсзен джоб и ше коментирате по сайтове.
160
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 179 "Това не е запис. Излъчването беше на живо." Невярно. Излъчването на живо не е нещо, което можеш да гледаш отново и отново. Представеното от ГЕРБ (нарочно подбрани части за манипуалция) бяха запис. По-късно публикуваното от също е ЗАПИС. ОТКЪДЕ ГЕРБ имат ЗАПИС на живо предаване? Или ГЕРБ ЗАПИСВАТ ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ?
159
1
 
7
 
! Отговори
Свободна воля преди 1 година
Бог ви е дал свобода да правите каквото искате да бъдете добри или лоши зависи от вас, той няма да ви спре да сте лоши или добри. Бог няма да ви размаха пръст от Брюксел правете каквото искате, но после ще си получите заслуженото в зависимост дали сте били добри или лоши.
158
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е запис. Излъчването беше на живо. Видяха се кои са слуги на мафията -ДБ, БСП и ПП. Поколения българи ще плащат масрафа за емитирани облигации, скандалния меморандум с Джемкорп, които ще ни осъдят в Парижна арбитража, както руснаците ни осъдиха заради двата реактора на Р. Овчаров. И защо още просто Киро не е подал иск в Парижкия арбитраж да съди Газпром за спрения газ. Защо? Никой не го пита.
157
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Коит видял видял Видяхме. От него става ясно, че ИТН са искали да си направят от КПКОНПИ бухалка. Пак от него разбрахме, че ДС се вихри в парламента и подслушва парламентарни групи.
156
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко което лае бойкикев денонощно са мазни лъжливи опорки с цел мафията да влладее България.Видя се че бойкикев се въргаля по задните седалки на подсъдими лица.
155
2
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Къде е евтина газ има само комисионни за определени фирми танкерите идат Лена Киро Асен лъжат белите нулеваци а кой плаща сметката с невижданата инфлация АЗ И ОБИКНОВЕНИТЕ ЗАБЛУДЕНИ БЪЛГАРИ АСЕНЕ ИЗЛЕЗ СЕГА И КАЖИ КЪДЕ СА ОНЕЗИ 8 МИЛИАРДА ТЕЧОВЕ ЛОРЕР КАЗВАШЕ КОЛКО БОГАТИ ЩЕ СМЕ СТАНЕЛИ Е НЯКО СТАНАХА ТАКА Е РАЗСЛЕДВАНЕ А ЗА НАРУШИТЕЛЯТ НА КОНСТИТУЦИЯТА ЗАКРИЛЯН ОТ ЮМРУЧЕТО КИРОО КОГА ЩЕ СИ ПОНЕСЕШ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ВРЕДИТЕ КОИТО НАНЕСОХТЕ НА БЪЛГАРИЯ
154
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 173 "Спрете да го наричате запис-излъчваше се директно по Дарик радио.Така че опорката че ГЕРБ ги е накиснала отпада" Не позна! ГЕРБ няма как да имат ЗАПИС С КАРТИНА от излъчването на ДАРИК! ЗАПИСА те са го получили от "другаде", или, по-точно, от някой, с достъп до апаратурата на Парламента, което ни връща към гербавите назначения на хора там по тази част. И ДБ критикуваха не само записа, ами и това, че ГЕРБ си позволиха да изваждат неща и да ги използват за манипулации.
153
0
 
8
 
! Отговори
Коит видял видял преди 1 година
Някои видя ли записа преди да го изтрият в Дарик ...ХахахаХаахХаха