Според Петков шансът за правителство е минимален, за Атансов отиваме на избори

Участниците в коалицията се събират в МС
24 юли 2022 19:56, Нели Христова
106
Според Петков шансът за правителство е минимален, за Атансов отиваме на избори
Снимка: БГНЕС

Минимален е шансът за съставяне на правителство, заяви премиерът в оставка Кирил Петков. Той изрази съмнение Слави Трифонов "да мине през катарзис за пети път".

"В първия мандат разговаряхме с всички депутати от ИТН, видях ,че има още хора, които разбират колко е важно да не навлезе в политическа криза, но имаха някаква лоялност към Слави Трифонов. Ако Слави Трифонов пак ги е хвърлил, хвърляйки този шанс за преговори, без да ги предупреди, аз мисля, че е въпрос на лична оценка дали човек трябва да има лоялност към такъв лидер, или България му е по-важна", заяви пред БНТ.

По думите му предстои политическа криза, защото едно служебно правитество е с по-малко способности да управлява и не могат да се направят реални институционални промени.

На въпрос кой се притеснява от назначението на Бойко Рашков в КПКОНПИ, Петков отговори:

"Лидерите на ДПС, Бойко Борисов и хората около него. Всички тези хора имат от какво да се притесняват, ако има един независим орган. КПКОНПИ ще е независимят орган, а Бойко Рашков ще го направи истински работещ."

Според Кирил Петков ГЕРБ няма как да направят съдебна реформа, защото може да се окаже, че част от техните членове или лидерът им ще се окажат в затвора.

За съжаление, за пореден път отиваме на избори. От много време имахме съмнения, че ни е инсталиран сламен човек, но сега съмненията се оправдаха. Всеки е наясно в страната кой ги предизвиква и защо, но все пак сме длъжни да чуем всичко.

Това каза съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов на влизане в Министерския съвет, където се провежда извънредна среща на лидерите на БСП, ДБ и ПП, предаде репортер на БГНЕС.

Не знам дали няма някаква възможност депутати от "Има такъв народ" да се разграничат от този, който ги е инсталирал като пионки.

Може и да съм с конспиративно мислене, но този запис на ДБ не е случаен. И искам да попитам кое в него е толкова скандално?, допълни Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
И пак отекват много пожелания - за щастие, за здраве до небето и аз пък казвам в своето послание: "Ний Българите сме БОГОВЕТЕ"
70
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ех, тази пуста Азия!!! Какъв голям мерак имат да ни домъкнат оттам, само и само да не се признае истината за произхода ни.
69
1
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Походът на галския цар Болг през 372г. в посока на Балканския п-ов започва от Панония, а не от Памир.
68
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Радвам се, че съм син на народ, достатъчно малък, за да върши големи глупости! Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефаалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.
67
0
 
3
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 1 година
ЦИРКАДЖИИТЕ ИМАТ ДВЕ ЗАДАЧИ- ПОЛИТИЧЕСКА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ И ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА- МИНАЛАТА ГОДИНИ 3 ИЗБОРА, ТАЯ НЕ СЕ ЗНАЕ ОЩЕ
66
0
 
3
 
! Отговори
перко преди 1 година
Тези като си отворят устите и започвам да повръщам!!! !
65
0
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Градът бе създаден от Българите да защищава селяните от околността от външни нападения на чергари. През 13 век Дойдоха с ятагана, но селянинът остана. В момента функциите са извратени - чергарите от СССР влезнаха в града след 1944г, развяха си байрака с БКПето, иззеха земите на селяните, вкараха ги в Колхозите - ТеКеЗеСето да работят на не свойта собствена земя, избиха кулаците - селяните, които не искаха да си оддаат земите, вкараха ги в концлагери, селата запустяха, и селяните измряха полека!
64
0
 
5
 
! Отговори
ИЗБИРАМ ГЕРБ преди 1 година
ПРЕД ТИЯ СМЕШНИЦИ И ЦИРКАДЖИИ.
63
0
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Някой ще ми каже ли нещо хубаво, което новите направиха. Къде са обещанията за намаляване на държавната администрация? Година и половина го няма тиквата а те един човек не са съкратили. Даже направиха още 2 министерства с по 10 зам министри на хранилка навсякъде сложиха баджанаци и парапети . ПП = ГРОБ 2. Разлика никаква. От килчета на парапети.
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гладни и прос-ти възрожденци на фашизма власт след избори сънуват.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докъто не излезнем от ЕС и НАТО няма да се оправим. На запада му трябва евроатлантическа тоале-тна. Е такива ни превърнаха западните сили. Най-бедните сме и ще ставаме още по-бедни.
60
7
 
3
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Много добре казано: "Едни фалшиви герои с фалшиви обещания създадоха един фалшив скандал". Време е за промяна ! Българският народ се нуждае от такива водачи - млади, принципни, дръзновени, светски школовани и необременени от скрити схеми и зависимости !
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия се надяват да влязат на върба в петък в нов парламент )гадове
58
1
 
14
 
! Отговори
Атанасов дб преди 1 година
Ще биете ли здраво с бухалката ако пак вземете властта като прес социализма когато беше прокурор
57
3
 
13
 
! Отговори
Комунистите -дб преди 1 година
Атанасов не вижда нищо скандално в записа , и прес социализма хора като него ползваха службите като бухалка - носиш дьлга коса постригват те , слушаш западна музика вече си под сьмнение , казал ли си нещо против партията вече си враг на народа
56
10
 
13
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ГЕРБ БОРИСОВ ИДВАЙТЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ОГРАБЕНА НЕВИЖДАНО ДОСЕГА И НАЙ ВЕЧЕ БОРИСОВ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ТЕЗИ ГРАБИТЕЛИ И ТЕХНИТЕ КУКЛОВОДИ БЪЛГОРИЯ КОГА И КАК ЩЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИ НЕЗНАМ БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ
55
3
 
6
 
! Отговори
Анархист преди 1 година
Долу властта, слава на анархията!!!
54
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократична България са са в коалиция с БСП, т е с Държавна Сигурност.Това не е ли лицемерие, бе Атанасов?
53
1
 
13
 
! Отговори
МУТРИ, ВЪН.!. преди 1 година
СЪБРАЛИ СЕ МУТРИТЕ ДА СЕ УГОВАРЯТ КАК ДА НИ ГО ЗАВРАТ АМА ХЕМ ДА КАЖАТ ЧЕ НЕ СА ТЕ А ГЕРБ- А ГНОМА КАТО СЕ НАФИРКА ОЧИТЕ МУ ИЗКАЧАТ- МАХАЙТЕ СЕ УВРЕДЕНИ ОТКАЧЕНИ КРЕМЪЛСКИ МАРИОНЕТКИ- СЪСИПАХТЕ НАРОДА СИ. НОВАТА ХАРВАРДСКА МИСЪЛ- НЕМИСЛИМО Е ДА СЕ МИСЛИ
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЙ ИЗБРА ТЕЗИ КОЙ ГИ ИНСТАЛИРА ГЕШЕВ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ТЕЗИ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ШАЙКА