Ананиев: Протестът на пътищарите е с политическа окраска

В понеделник разбрал, че АПИ е прекратила поръчките
Обновена: 27 юли 2022 08:59 | 27 юли 2022 08:51, Камелия Цветанова
99
Ананиев: Протестът на пътищарите е с политическа окраска
Снимка: БГНЕС

"Протестите на пътните строители имат политическа окраска". Това заяви пред БНР Настимир Ананиев, председател на Регионалната комисия в парламента и депутат от "Продължаваме промяната“.

"Доста ме изненадва присъединяването на Камарата на строителите и все повече натежава към посоката, че тези протести са политически. В петък от "Продължаваме промяната“ имахме среща с тях в Народното събрание. Те казаха какви са им проблемите, най-вече индексацията. Вчера на Регионална комисия индексацията беше включена, беше подкрепена в комисията и тази седмица ще влезе в зала", каза той.

Председателят на Регионалната комисия в парламента коментира кога е разбрал за едностранното прекратяване на всички нови обществени поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа от страна на Агенция "Пътна инфраструктура".

"Бяха ми дадени индикации вчера, че се е случило, но първоначалната информация, която получих, беше, че са прекратени само няколко поръчки – една или две. След това се оказа, че всички са прекратени", призна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
Totimir преди 1 година
Пък тоя Надтимир е толкова кух, че могат да го ползват за хралупа!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А като вдигахте юмрук, искайки промяна? Замеряхте с яйца сградите? Всеки има право да протестира.Това е демокрация.Оправдавам ги.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този може ли да живее без заплата? НЕКАДЪРНИЦИ?!СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА! КАКВО СТАНА С ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ЗЛОУПОТРЕБА? НИЩО!СЕГА ЩЕ СЕ СТРОИ НА ДВОЙНА ЦЕНА!ЖЕЛЯЗОТО ПОСКЪПНА ГОРИВОТО И ВСИЧКИ ЦЕНИ ЩЕ СА ДВОЙНИ!БЕЗМОЗЭЧНИ И ЗЛОБНИ И Д И ОТИ!НЕКАДЪРНИЦИ! УШИТЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕБРОИТЕ!
3
2
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Като искат пари, ок. Да се направи одит от чуждестранни фирми, да вземат проби, да видят дали вложения материал отговаря на очакваното натоварване за срок от 10 години и тогава да се плаща, ако не издържат одита, тогава всичко да се направи изцяло наново, за сметка на фирмата изпълнител, да си платят втори одит и ако минат тогава да им се плаща! Какво е това извращение път които се разпада още преди да е пуснат в употреба? Одит му е майката, ама не финансов, а проверка на качеството!
2
4
 
17
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Дойдоха на власт с думите: До 6 месеца ще има нова детска болница, ще се справим с демографският срив, ще постройм пътищата по бързо и евтино, няма да се вдигат цените, доходите ще растат . Какво се чуваме от Корнелия и ПП тоя да е на този пост за БНБ, ако тоя не е там напускаме, Киро да е добре отпред, а Асен да му е от зад. Не мога да ги търпя тия повече.
1
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо на им давайте! По-добре чужди фирми да дойдат, ще направят всичко по-бързо и по-качествено. Нашите строители са мошеници!