Караджов: Кирил Петков остави след себе си катастрофа

Призова за взимане на решения
Обновена: 27 юли 2022 13:16 | 27 юли 2022 12:48, Росен Стойчев
199
Караджов:  Кирил Петков остави след себе си катастрофа
Снимка: БГНЕС

"Бих премахнал датата 30 септември, за да може АПИ да пресключи тези анекси до избор на нов изпълнител. Единствено това защитава българския интерес.

След тази дата няма легален начин това да се направи.

Още по темата
Това не е единствената катастрофа, която Кирил Петков ще остане след себе си.  Не Агенция "Пътна инфраструктура" отмени обществените поръчки за текущ ремонт и поддържане. Тези процедури изобщо не са могли да стигнат до подаване на оферти и избор на изпълнител. Те са отмени от Комисията за защита на конкуренцията."

Това обяви на пресконференция вицпремиерът Гроздан Караджов.

"Това предотвратихме през април. Тогава се обяснявах защо е нужно това решение на парламента, за да започнем да работим. След първи април нямахме възможност да запълним нито една дупка. Тогава след едноседмично забавяне, решението на парламента беше взето и спасихме птъната инфраструктура. Тогава се справихме." Това обяви министърът на

Петков умишелно заложи мина. Вероятно е предполагал, че ще се стигне до служебен кабинет. До април вече е виждал, че не го бива за тази работа.

Проследители ги биографиите на тези, които бяха назначени от министъра на финансите и премиера, ще намерите отговори на много въпроси. От там ще се разбере кой искаше да контролира средствата през тази комисия. Разликата между това кого аз посочих, а това беше заместникминистъра и един юрист държавен служител, докато повечето от членовете на тази междуведмоствена комисия бяха външни експерти. Те бяха от средите на строителните лобита. Това беше съмнително от самото начало. До този момент не съм го казвал.

Не знам какво е има в предвид Тошко Йорданов, но аз такива хора не съм назначавал. Моля заместник министрите да кажат кой за кого работи.

Интересите на хората около Кирил Петков да контролират средствата към пътните строители имат свои ясни носители.

Точно с тази цел е поставена тази дата, да не може да се разпорежда държавният глава с тези средства. Контролът на народното събрание беше със същия аргумент. Докато няма такова, той да не може да се разплаща. Тогава всички бяхме изумени от начина, по който нещата се поставиха на карта.

Вероятно дори аварийни ремонти няма да се правят след тази дата. След нея договорите се прекратяват. Възложители без договори, веднага отивате при прокурора. Точно с това през април влязохме в парламента. Тогава поясът беше в парламента и те взеха решение.", добави Караджов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти не беше ли от неговото правителство?Значи това се отнася за теб.
82
9
 
9
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
От триенето на ДНЕСкашните пингвини ми омръзна да пиша едно и също с все"по-кротък"тон!Време е ГЕШЕВтаря да обвини в престъпления Трифонов (Чалгата)за което има самопризнанията му от вчера и онзи ден,той пред целият суверен призна,че е МАФИОТ и СОБСТВЕНИК НА ГЬОЛА В К.АНДРЕЕВО,какво по-голямо доказателство от самопризнание свободно и демократично без натиск и принуда?Г-н ГЕШЕВтар,дойде времето да извършите едно добро дело в полза на народа в целият си несъзнателен и престъпен живот,обвинете Чалг
81
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков и Пеканов писаха и преписваха Плана за развитие сума ти време...Върнаха им го няколко пъти със 67 забележки. Аванса от 2 милиарда го изпуснахме. 1 милиард ни орязаха, не сме били в чак такава Ковид-криза. сега ще ни орежат още 1 милиард, защото няма да строим завод за батерии. Отделно неустойки с Джем Корп са предвидени за 300 милиона. Бетонни греди Мостове на АМ Хемус вече ги рушат, защото...6-7 месеца никой не завършва, поради неплащане и те стават нестабилни....
80
4
 
12
 
! Отговори
... преди 1 година
Хе хе! Ние от 1989г насам сме в една постоянна и ежедневна катасрофа! Цялата държава при това! Така, че каквото тогава такова и сега! Разлика за обикновения човек няма никаква!
79
13
 
13
 
! Отговори
гнус преди 1 година
Каквито и да ги ръси Гроздан Караджов- нищо няма да измие позора от лицето му. Беше кадър на костовата партия и къде е сега? Клевети и хвърля кал по старите си апапи. И всичко това за пари, вероятно не малко... Гроздане, чиба мръсно к.о.п.е.л.е! Безпринципен, омагьосан от парите брокер! Освен в ДПС-то не знам вече в коя партия ще те вземат. Прави си дружинка с Данчо Ментата. Не ставаш и за ГЕРБ даже. Каквото и да ти е обещал славуца...брокерствай!
78
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самолетите нали бяха много скъпи. Новите осем самолета са по-скъпи. Нали щеше да има неустойки за първите самолети, че имаме забавяне. Знаете ли колко е неустойката за поръчка за 2 милиарда - 34 милиона. А знаете ли как ще се изплати? 25 милиона в техника - която още не сме видели и 9 милиона в обучение. И това е единствена оферта.
77
3
 
16
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Да, катастрофа за крадливите ви гзве
76
2
 
3
 
! Отговори
Джингиби преди 1 година
То хита е основателен : Баииии Мангаууу не е вече в пандела, пак пие кафета с канела ... Тренира черните барети и пилотира самолелети ... За много от сенчестите дейности на 7/8 трябва да е в пандела ама е с депутатски имунитет ...Виж долния хит трябва да ви притеснява https://youtu.be/u9Dg-g7t2l4Ten thousand people maybe more ...
75
21
 
14
 
! Отговори
СССР преди 1 година
ДА БЕ САМО КИРО И АСЕН ЛИ СА ВИ ВИНОВНИ ,ЗА ЦЯЛАТА КАША СА ВИНОВНИ ГЕРБ И ДПС,ТЕЗИ НИЩОЖЕСТВ А СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА.
74
11
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Караджов ще види повече парламент,през...крив макарон,освен ако Карадаъъ,не го включи в...листите,на мястото на Данчо Менментата
73
3
 
3
 
! Отговори
жълтопаветник преди 1 година
Кеф ми е да вървя по жълтите павета и съм ***. А ти , байно явно си още по калдаръма? Е, утешително ще те наречем калдаръм кокона (макар това да са били най-наконтените дами от стария Пловдив, а и щото улиците тогава са били калдаръмени). Но се чудя, тъй като повечкото улици сега са асфалтирани, дали не си асфалтчик? Избери си! Калдаръм кокона, или асфалтчик? По-тежкарско е калдаръм кокона- препоръчвам ти го!
72
5
 
9
 
! Отговори
Джингиби: преди 1 година
Те са алчни и лакоми копилетаааа всичките либералисти и неолибералите. Правилното им название е колониални заселници винаги искащи още и земя и пари и имоти. Ето примерно отрепкатаааа на снимката - опортюнист , осъзнал значимостта на информацията , но предлагащ на публиката инфорнография ( почти като порнография), подслушвал с години той и хората му, превърнал подигравката в норма и то подигравката върху Северозапада и после пишещ се за морален стожер. Точно за него братя *** изпяха хита
71
2
 
13
 
! Отговори
емиграция преди 1 година
Изпокарахте се ,като звеноводки от ТКЗС преди 1989г.Кой работил повече, кой по-малко.Така беше в миналото на мегдана,преди да ни натовярят на камионите за полето.
70
15
 
12
 
! Отговори
до 54 тролчо преди 1 година
Някой чака за 6 месеца 8 моста и Н магистрали, ама наистина ли? ББ за 12 години колко моста построи и колко тунела прокара? Абе вие си проветрявате устите, или ръката ви няма връзка с главния? Ако имаха пълен мандат (а чичо ти еконт обеща да ги започне) имаше голяма вероятност и да ги свършат. Цялата мафия от 1-я ден беше впрегната от ГЕРБ и ДПС да пречат във всичко. Е, трябва да се отдаде заслуженото и на помагачите от ИТН, хеле пък с Македонияяя! И още искате да крадете! Да се задавите дано!
69
11
 
20
 
! Отговори
ПП=БСП = КАТАСТРОФА преди 1 година
Има ли още *** , които да им вярват..??
68
13
 
17
 
! Отговори
МРАЗЯ РАДЕВ преди 1 година
МОДЕЛЪТ РАДЕВ КАТАСТРОФИРА НАРОДА СИ САМО ЗА 1 ГОДИНА- МРАЗИМ ОЛИГАРСИТЕ ТЕ НИ ОБРАХА, МРАЗЯ ГНУСНИЯ РАДЕВ ОПРОПАСТИЛ СЪДБИТЕ НА ДЕЦАТА НИ- ДА ГНИЕШ В АДА МУТРО
67
2
 
2
 
! Отговори
Джингиби преди 1 година
О аз имам много такива предложения - като например ясно разделение държава/църква, държава/бизнес , бизнес/образование ... Той бизнеса може да му трябват само бостанджии и зарзаватчии , но това не влиза в синхрон с настоящото състояние на технологично-научния прогрес. Той бизнеса може да не му трябват определени кадри, но държавата не може да дискредитира тези сфери на знание. Може пък другаде в съюза и по света да ги искат.И между другото неолибералите и либералистите имат една грешка името им!
66
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Караджов, ти пък му беше министър. Същият си като Христо Иванов, който беше министър на Мутрата. Паметливите ви знаем вас от Реформаторския блок. Освен за слуги за друго не ставате.
65
2
 
8
 
! Отговори
Джингиби преди 1 година
Защо си причинявате това господа! Легализирате и въвеждате нормативни актове удобни за портфейлите на някой, но нанасящи тежки щети на цивилното население. Все едно ни няма! Е вече ни пима... Толкова ли е трудно да подпишете указа за одържавяване на училищния сграден фонд и да бъдат издадени споделени нотариални актове държава/ училище като мажоритарния дял на държавата е 51 % на училището 49%.... И знаеш колко алъш вериш и далавери и мръсни сделки пресичаш веднага да не говорим за опазване...
64
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е брокерът на Мафията