ГЕРБ не изрази позиция дали ще върнат "Газпром" на масата на преговорите

Петкова определи като кризисен пиар договорените седем танкера с втечнен газ
29 юли 2022 12:14, Йоана Цонева
26
ГЕРБ не изрази позиция дали ще върнат "Газпром" на масата на преговорите
Снимка: БГНЕС

Бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Теменужка Петкова не каза дали, ако ГЕРБ са във властта под някаква форма, ще върнат "Газпром" на масата на преговорите. Трябва да се следва линията, която задава Европейския съюз спрямо държавите-членки, заяви тя пред bTV.

Липсата на позиция е показателна и предвид настояването на Цветан Цветанов Петкова да покаже договорената пътна карта за "Турски поток" по времето, когато тя беше енергиен министър. Става въпрос за "Меморандум/пътна карта" за развитието на българската газопреносна мрежа, като документът е подписан на Икономическия форум в Санкт Петербург от Петкова и "Газпром", но до момента той не е публично показван.

Според Петкова правителството трябвало търси алтернативи за доставките на природен газ, а не да се занимава да атакува политическите си опоненти.

Теменужка Петкова определи като кризисен пиар договорените седем танкера с втечнен газ като стремеж да се прехвърлят проблемите с газа към служебното правителство и президента Румен Радев. Според нея никой не знае на каква цена ще бъде купуван втечнения газ. Когато премиерът в оставка Кирил Петков казва, че нещо ще се понижи в енергоносителите, то тя върви рязко нагоре, изтъкна Петкова.

Показателно е, че почти по същото време, пред БНТ депутатът от ДПС Рамадан Аталай използва думата "престъпление" за танкерите - защото това било да ги договориш, а да няма къде да ги разтовариш. Само че Кирил Петков изрично каза, че има вече осигурено място за разтоварване на първия, а договорът не е окончателно парафиран и може да се развали до 18 август включително, ако бъде намерена по-изгодна оферта.

Големият проблем според Петкова е, че се пуска нещо в медиите, но никой не казва как втечненият газ ще стигне до България. Теменужка Петкова се съмнява, че 7 танкера ще стигнат до България, а това, както се изрази тя, е един кризисен пиар и прехвърляне отговорността към следващите правителства.

Според Теменужка Петкова връщането на Иван Иванов като шеф на КЕВР е добро решение. Тя смята, че Иванов е отговорен човек и няма да избяга от задълженията си.

Петкова отхвърли твърденията, че „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ. ГЕРБ са в добри отношения и с ИТН, след като излезли в опозиция и напуснали властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Rrr преди 1 година
Платите рублями и будет вам счастье - газ!
13
0
 
3
 
! Отговори
Газпром преди 1 година
Каот зная ,кой строи тръбата с Гърция 12 г. с ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА и построи тръбата за Сърбия за 1 г. с НАШИТЕ ПАРИ --ми е ясно каква е тиквената позиция!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казал го е народа - що е ГЕРБ все е мъpша
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С други думи, ГЕРБ не искат да предадат господарите си в Кремъл и залягат. После, когато пак докарат Газпром, ще обясняват, как ни правят услуга и не е имало друг начин. Затова и така се "губят" пътни карти при тяхното управление.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради на тая свободният пазар на ток фалирах. Къде тие свободното избиране на фирма която продава евтин ток мъ. Нали така разправяше. Щело да има конкуренция.
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая кака къде скри пътната карта,та сега такава безпътица ни подгони?!
8
2
 
18
 
! Отговори
Доктор преди 1 година
ГЕРБ вече нищо не може да изрази - утекоха в канала ! Борисов е минал само на сексуални забежки - къде с Мата Хари, къде с Деса ***, къде с нечия друга жена. Свърши се този модел! Дайте друг !
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам че до края на септември г-жа теменужка Петкова ще е вкарана в затвора, всичко което притежава семейството й ще бъде одържавено и ще им намерим работа на всички темежкувци за БЪЛГАРСКАТА държава, а не за Газпром
6
9
 
9
 
! Отговори
Вин преди 1 година
Безкрайни са зависимостите от Кремъл по местните и партии, затова и сме на кучето у дирника по всички позитивни класации! Като гледам, ако зависеше от феновете на копейката в този форум, убедено предполагам, че бъдещето на Задунайская област е Беларус или Таджикистан:)
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали щяха посолство да затваят и да късат дипломатически отношения? Първо да си платят неустойките за неправомерно спиране на газа април. Дива работа.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябвало да следваме ,,линията,, на европейския съюз . Мафията герб кога ще разбере че ние сме членове на ЕС а не негова колония . ,,Линията,, я чертаем ние а не Брюксел . Коя линия следва Орбан ? Линията на унгарския интерес . Преди имаше една поговорка за ,,линията,, - Всяка линия успоредна на партийната ... кво беше съм забравил . Комунизма кога ще свърши за герб ? Ние сме линията а не Брюксел .
3
1
 
17
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Гербавите няма да израдят позиция, щото ще си вкарат автогол. Ще го направят подмолно, защото това им е в природата и щото имат интерес. Все пак имат да купуват избори и им трябват спешни пари.
2
22
 
14
 
! Отговори
смрадлив руски газ преди 1 година
Оказа се ,че можем да мине и без него. 10 танкера с газ каквито вече имаме договорени ще ни стигнат до края на годината
1
7
 
14
 
! Отговори
Пипи преди 1 година
Защото са същите слуги на либерастите .Вместо да се разграничат и да се позиционират като консерватори ,защото иде дядо ви Тръмп те лижат на либералите . Затова няма да видят повече от 500к гласа.