Николов: Газът от Азербайджан спря поскъпването

Вероятно щеше да достигне деветдесет процента
Обновена: 29 юли 2022 15:21 | 29 юли 2022 15:20, Росен Стойчев
76
Николов: Газът от Азербайджан спря поскъпването
Снимка: БГНЕС

Енергийният министър в оставка Александър Николов каза, че предложението на "Булгаргаз" за поскъпване на синьото гориво с 54 процента през август не се дължи на посредниците, съобщи БНР.

"Не мисля, че спекулацията с посредниците е състоятелна, като гледам структурата на пазара. За съжаление в момента цената на европейския индекс е над 200 евро.

Още по темата
Последния месец повишението е над 90 и няколко процента. Истината е, че балансираме с количества и фактът, че има вече природен газ от Азербайджан води до това увеличението да е 54%, а не 90%.

Николов заяви, че най-важното е да се осигуряват количества газ, като има разработен и прилаган през зимните месеци механизъм за компенсация на потребителите, а следващо правителство ще преценява дали да прилага схемата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли да по-лесно да обменим малко рубли и газът тръгва веднага по тръбата. Това с тия кораби е малко афиф работа.
10
0
 
17
 
! Отговори
гнусен лъжец преди 1 година
нищо не е спряло всичко предстои.
9
1
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Градовете в Германия изключват светлините на обществени паметници, спират фонтаните и налагат къпане със студени душове на общинските плувни басейни и спортни зали, докато страната се надпреварва да намали потреблението на енергия в лицето на задаващата се руска газова криза, съобщава Guardian.
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак го извъртя. Заради "по-евтиния" азербайджански газ, повишението от Булгаргаз нямало да е 90%, а само 54%, за което сигурно трябва да ръкопляскаме. Ай махайте по-бързо бе.
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя дали си верва. Къв Азерски газ нали и немците ходиха да се молят и тех ги изритаха. На Киро такъв шут му биха че сигурно обувката на азерите още му е в зад ника. Абе тия от ПП за какви ни мислят за бавноразвиващи ли се. Еах тейнатамакя.
6
9
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Не искам да им вдигам акциите, но определено има чувствително поевтиняване на газа за колите, вчера заредих на 1.20 и с отстъпката от 0.25ст на практика цената падна под лев за литър.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хайде аур, другата седмица ще ви лъснат далаверитв, аман от лаене до припадък
4
2
 
25
 
! Отговори
хмм преди 1 година
Прекупвачи на руски газ.
3
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ами то пак руски газ.Според различни източници между 40 и 90%от азерския газ е собственост на "ЛУКойл"! За какво говорим или някой ни праве на луди.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази *** повече да не стъпва на наша земя: саудитският принц забрани на Байдън да влиза в страната.Престолонаследникът на Саудитска Арабия обяви персонални санкции срещу президента на САЩ.Този човек ми се усмихва в лицето, а зад гърба ми ме обвинява в най-ужасните престъпления. Заклевам се, че никога повече няма да се ръкувам с Байдън и няма да правя бизнес с него. Нещо повече, аз ще наредя тази *** да не стъпва повече на наша земя, цитира Ал Джазира думите на принца.
1
3
 
16
 
! Отговори
хаха преди 1 година
ХАХАХАХАХАХА