Захарова захапа Кирил Петков за "руската заплаха": Агония!

Тя пожела на българския народ прагматично правителство
30 юли 2022 07:35, Александър Попов
414
Захарова захапа Кирил Петков за "руската заплаха": Агония!
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Спекулациите за предполагаема намеса на Русия във вътрешните работи на България са признак на политическа агония. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в коментар по повод изявленията на действащия в оставка български министър-председател Кирил Петков за "руската заплаха".

"С любопитство прочетохме интервюто на българския министър-председател в оставка Кирил Петков. Искрено съчувстваме на опасенията му относно "дългата ръка" на Кремъл", се казва в коментара. "Спекулациите с "руската заплаха" за вътрешнополитически и други користни цели са сигурен признак за политическа агония", заяви Захарова

"Убедени сме, че това е също толкова очевидно и за българския народ, на когото искрено желаем просперитет и прагматично правителство, способно да действа, изхождайки от националните интереси, а не от стремежа да служи на отвъдокеанските "партньори", допълват от руското външно министерство.

Още по темата
Подчертава се също, че "Русия никога не си е позволявала да се намесва в делата на чужди държави и никога няма да позволи на никоя друга държава да се опитва "да ни налага своето мнение".

В материал в "Таймс" Петков е цитиран, че е започнал борба с корупцията, но "имаме по-голям враг - руското влияние".

"Ние не разбирахме, че корупцията и руското влияние в България са едно и също нещо. Корупцията е най-добрият инструмент на външната политика на Москва на Балканите", смята премиерът в оставка.

Петков бил решен да се бори срещу търговията с влияние на руския президент Владимир Путин в Източна Европа, но се опасява, че "Русия смята да го свали от власт завинаги".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
9
 
12
 
! Отговори
един от БГ народ преди 1 година
Захаровата има мноого дълъг нос...
225
16
 
21
 
! Отговори
Про100Киро преди 1 година
Как станахме член на НАТО? С намесата на Русия ли? Киро , всичките ти изречения са алогични. Про100 искаш да си център на внимание. Е Захарова ти обърна внимание.Не знае че мозъка не ти е объркан. А заради теб ще плащаме високи цени на всичко .
224
5
 
2
 
! Отговори
ОберщурмбанПутлер преди 1 година
До Анонимен 240 - Пенсионерите не работят. Е, работят, ако им е кеф, но при стабилна пенсия си гледат рахата. Lool
223
3
 
12
 
! Отговори
Опростачения е преди 1 година
Заплаха за националната сигурност на Република България и неговите вождове от терористичните организации ДПС,герб,посолство фащ и сие ЕС и обединени наведени региоАНАЛНИ общности нискокачествени дост,ОПатреоти,от югоизточната част на България дето се развъждат и крадът евро фондове и се субсидират за сметка на Българският НАРОД.
222
3
 
13
 
! Отговори
Абе преди 1 година
КокорО къде е бе....викат, че е взел парите и е бегал.
221
0
 
3
 
! Отговори
Едновременно? Верно? преди 1 година
Вермахтът напада Полша на първи септември 1939 г. и напълно разгромява нейната армия за две седмици. След това, на 17-и септември 1939 г., Червената Армия влиза на територията на Западна Украйна и Западна Беларус, по онова време, територии на разгромена Полша, и ги присъединява, съответно към Беларуската и Украинската съветски социалистически републики. В отговор, на трети септември 1939 г., Великобритания и САЩ, обявяват война на Германия. Те обаче не обявяват война на СССР.
220
3
 
11
 
! Отговори
100 люпенския преди 1 година
Премиер,про 100 кирльо и Кокор-*** са в листата на опечалените чакащи за виза за посещение при моха мед.
219
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция спря развитието на българите 500 години, руснаците ни отместиха настрани от цивилизованите страни 50 години.
218
8
 
19
 
! Отговори
не преди 1 година
не Русия, народа ще те свали от власт завинаги Кирчо. Отивай в Курило да те полекуват да не ръсиш глупости и да съсипваш държавата че много поразии направи
217
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом се стигна да отричат, при това директно от Кремъл, значи Петков е уцелил в десятката. :)
216
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
банфюрер немаш ли какво да правиш в богатата западна държава или чакаш да ти срасне *** да започнеш пак работа?
215
1
 
1
 
! Отговори
Този помак преди 1 година
Е уволнен и цялата шайка от АЙдуци,герб,ДПС и патреотите майчини са в канАЛА.
214
0
 
4
 
! Отговори
До Щурмчо преди 1 година
Тва нацистите винаги сте били на много силни наркотици! Все пак еврейския доктор на адолф му удвоява дозата на няколко дни! То няма смисъл да те пипа човек! На умряло куче нож не се вади!
213
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно ми е какво има да се краде в България? --- Европейските помощи това се краде + ако некой читав бизнес си е платил данъците... :)
212
11
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Шурмчо --- И кой ще ги бие в България, като България е в НАТО - френдли файър ???!!! LoL BTW, ти глей кво стаа в Украйна, че на мониторите на ЦРУ и NSA се виждат някакви солдати, бягащи в галоп наопаки и със съветската буква Z на Zадниците.
211
4
 
6
 
! Отговори
До Я бегай ма преди 1 година
Интересно ми е какво има да се краде в България? Има ли нещо останало за крадене?
210
8
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 231 --- Не бой се аз пиша от една много богата и яко развита западна психиатрия, където не плащат в кирливи рубляци или левчета с покритие от курмид лук, а със сериозна валЮта. Дерзай!
209
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес трябва да сигнализира психиятрията - почти всички наричащи себе си демократи са кандидати за психото... опасни са не само за себе си но и за околните.
208
0
 
13
 
! Отговори
Шурмчо преди 1 година
до редника с нацистки мечти : Френските специални части от НАТО вече кацнаха в едно поле посред нощ и ядоха здрав бой от 2-*** неподготвени случайно попаднали нашенци! Ако дойдат като ги очакваме, цялото нато на токчета с кожени *** да дойде ще е като дезинсекция със силен препарат! Накрая ще е покрито с натовски *** по гръб!
207
15
 
2
 
! Отговори
СеСеСеРе преди 1 година
Тъжно, много тъжно за русожопите дуднещи ддууддучета. След катастрофата на СеСеСеРе, СИВ, Варшавский дагавор и сателитните соц.дэржави, идва приятна изненада - краят на Блатная, именувана още Матушка, Ватная, а тожэ и Рассия. Няма да ни се наложи да чакаме много, като чакането за края на капитализЪма. Lol