ГЕРБ за "Балкански поток": ПП днес откриха предизборната си кампания

Нямало нарушения по проекта
98
ГЕРБ за "Балкански поток": ПП днес откриха предизборната си кампания
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ отхвърли обвиненията на кабинета „Петков за за сериозни нарушения по проекта "Балкански поток".По-рано от правителствения пресцентър съобщиха, че проверката е установила редица нарушения на обществените поръчки, финансирането и трудовото законодателство по проекта.

„Не изневериха на себе си и своя стил да управляват с манипулации“, скочи бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова

Според нея междуведомствените групи, които са извършили проверките, няма как да изземват компетенциите на държавните институции.

Още по темата

Резултатите от проверката сочат редица нарушения, включително на екологичното и трудовото законодателство, нарушения при възлагането и провеждането на обществени поръчки, нарушения при финансирането на дейности и др. Веднага след като се запознал с констатираните от двете междуведомствени работни групи нередности, на свой ред премиерът Кирил Петков разпоредил в рамките на вчерашния ден да бъдат сезирани МВР, ДАНС и МОСВ за последващи действия.

Теменужка Петкова обаче подчерта, че реализацията на проекта е изцяло в съответствие с правилата на ЕС и нашето законодателство, след решение на НС.

Не сме отстъпили на йота от решението на парламента", заяви тя.

Петкова коментира и констатацията от проверките за нарушения по пътната карта.

"Хем я има, хем ДАНС им я е предоставила. Тя е паметна бележка от среща и ги е яд, че не са извлекли нищо от нея. Не сме подписали неизгодни за България документи", подчерта бившата министърка.

Според нея от ПП днес откриват предизборната си кампания.

Тя отрече и да има нарушения на екологичното закдателство по проекта.

За спазването на трудовите правила тя обвини правителството на Петков, че "демонстрира вопиюща некомпетентност"

"Изпълнителят на проекта отговаря за това, правителство и" Булгартрансгаз" нямат отношение", обясни Петкова.

"Другата голяма лъжа е за финансирането на проекта. Ясно са казани в решение на КЕВР приходите на „Булгартрансгаз” какви трябва да бъдат - 309 331 млн. лв. Проектът реализира много по-големи приходи”, уточни Петкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: ГЕРБбалкански поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРЕТАТА ПРОДЪЛЖАВАТ С ИЗМАМАТА- ХАЙДЕ НА БАС ЧЕ НЯМА ДА ИМА НАРУШЕНИЯ.
47
8
 
7
 
! Отговори
МЕТ преди 1 година
По 100 млн лв месечно губим от комисонни за посредника МЕТ, който Петков и Василев инсталираха да доставят газ.
46
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозно, Борисов ли направи бензина 4 лв или Петков?
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще обясните факта, че ние бехме единствената страна от ЕС в този проект, как ще обясните факта, че Бокича гонеше по коридорите в Истанбул джуджа, а ония се държеше с него, все едно е некакъв роб :)))
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие кога я открихте? Преди 7 месеца?
43
2
 
5
 
! Отговори
Иван Асен преди 1 година
Ами съдете ги като лъжат.За всяка лъжа отделен иск и така до безкрай,за да се знае кой е прав.Аз като гражданин виждам само подхвърляне и от двете страни на едно и също нещо.
42
6
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Теменужке,чакам те.Слънчева стая на 2 етаж,южно изложение....
41
4
 
6
 
! Отговори
Маймуно ГЕРБерска преди 1 година
Ти колко знаеш и каква *** си. ГЕРБ не са те избрали напразно ти си безкруполна лъжкиня и измамница ТмНужКе
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таварищ Петкова къде скри пътната карта на турско-балканския поток на Путин?
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ужасна лъжлива лелка
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никога повече герб, бсп, итн и дпс, тези са мафията!
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теменужка Петкова и Гинка Върбакова са върха на енергетиката в България.Тази лъже та се къса.Гербоидите не търпят критика или обвинения те са светци.
36
4
 
6
 
! Отговори
мак преди 1 година
Да каже за онзи изчезнал документ. Мисирките никога не я питат, а тя не го споменава. Много удобно. Предизборна кампания всеки открива когато му скимне, т.лупа не беше изключение с така наречените инспекции.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а вие не сте излизали от избирателната си кампания
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тая защо още не е в затвора?
33
3
 
6
 
! Отговори
 тая дебела крава преди 1 година
Теменужничката да каже къде е пътната карта която подписа с газпром и защо я крие така упорите. ТемеНУЖНИЧКАта да каже и как така съученичката и Гинка от Пазарджик с един мизерен соларен парк намери пари да купи ЧЕЗ - че даже по-късно се появи запис в който Боко не иска да дава ЧЕЗ на Еврохолд и искаше да им разбива лицата
32
5
 
13
 
! Отговори
Илиев преди 1 година
Леля Теменушка прекрасно знае,че ако не е бат Иван от прокуратурата,днес тя трябва да е в Сливен от бая време.Лъжи,интриги,измами,това са приомите на бившите управляващи.
31
6
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Теменужка е за затвора. Няма такова безочие. 2009 Газпром ни спряха газа и цялата страна се парализира. После 12 години не можаха да построят 150 км тръба до Гърция, а на Путин му построиха 500 км за година тръба, която дори няма отклонение към българската мрежа. Това е въпроса, а не какви институции, както казали или не казали. Долна пазарджишка наглярка. -----////---- АААБСОЛЮТНООО !!! Подписвам се с две ръце под това!
30
3
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Тая грозна трътла беше една утепана счетоводителка, сега е качила огромния си гьс на 12-сантиметрови токчета и раздава акъл на почтените хора.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази нескопосница изпълзя и отново се опитва да хвърля прах в очите на хората! Същият гнусен демсагог е като Киро лъжеца! Върти,суче,мотае,измикярства,а истина в думите и никаква! И не е само далаверата с"Балкански поток"!Ами Гинка ,на която харизаха ЧЕЗ? Ами затварянето на "Южен поток",ами спирането на АЕЦ "БЕЛЕНЕ"? Опустошиха БЪЛГАРИЯ от кражби,корупция и хвърляне на данъците ни на вятъра! А народът ни ставаше все по беден и се топеше с по 100хил.на година! Нарича се ГЕНОЦИД! Вън от властта!