Гьоков: Поставили сме си червени линии с кого да правим коалиция

Съветът към наследника му е да отстоява интересите на българите на всяка цена
2 авг 2022 10:52, Йоана Цонева
37

"Доволен съм от назначението на Лазар Лазаров. Досега работихме с него. Той беше от екипа, с който работихме за провеждането на политиките в социалната сфера. Очаквам, който и да е министър в Министерството на труда и социалната политика, да продължи започнатото, защото се движим в правилната посока. Смятам, че за това кратко време от 7 месеца, успяхме да се справим със социалната сфера", заяви в последния си ден като социален министър Георги Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

Той твърди, че завещава на Лазар Лазаров рекордно ниска безработица - 4,2%.

"Оставям сериозно увеличен план за действие по заетостта. Оставям увеличена минимална работна заплата на 710 лв. Оставям и увеличени пенсии. Тези положителни неща, които направихме, сякаш се губят на фона на галопиращата инфлация. Всички имаха усещането, че проблемите в социалната политика са сериозни и трябва да се решават. Поне 80% от нещата записани в коалиционното споразумение за социалната политика, бяха изпълнени", посочи бившият министър.

Още по темата
Той изтъкна, че в предизборна коалиция ще участват с тези партии, които традиционно се явяват на изборите в коалиция.

"Постави ли сме си червени линии с кого няма да правим коалиция. Това са ГЕРБ, ДПС. Ние получихме много критики за коалицията с "Демократична България", но на тях ние отговаряме с решаване на проблемите на българите", каза Гьоков.  

Бившият министър на труда и социалната политика заключи, че съветът към наследника му е да отстоява социалната политика и интересите на българите на всяка цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 1 година
Ей овча мисъл, защо повтаряш на Тиквата проста простотиите ? Овчият ти мозък само за "пане" ли става бе, една тиква без мозък ти е навредила сериозно, да беше ти оставила поне срамът нямаше да се излагаш тук ? Виж статистиките от Брюксел за инфлацията и тогава агитирай за някой зеленчук !
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този демагог не се умори да говори небивалици! Сам признава за галопоращата инфлация,която предизвикаха с некъдърното,корумпирано,безхаберно и предателско управление! Шуробаджинащина и простащина в парламента и мин.съвет! Наглецът говори отново за червени линии,след като видяхме,че се изплюха цинично върху линиите си! Те са залъгалка и параван,зад който червените извършват най-гадните си и долни предателства срещу НАРОДА и РОДИНАТА ни! Никога повече във властта на предателите от БСП! При Ристю
10
13
 
6
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ преди 1 година
Никога повече ГЕРБ ДПС ИТН
9
3
 
12
 
! Отговори
Я па тоа ! преди 1 година
Толкова смешен изглежда този комунист, мислейки, че той е царя на социализма ! По-селски вид има само дебелия Мирчев от "старата десница" !
8
4
 
14
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
С ТОВА РЪКОВОДСТВО СТЕ ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА
7
14
 
6
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ преди 1 година
Всички български граждани трябва да гласуват за да не може ДПС ГЕРБ ИТН дъното да управляват заедно и да съсипват България
6
14
 
6
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ преди 1 година
Всички крадливи политици в затвора. Да живее България никога повече ГЕРБ ДПС ИТН дъното
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква коалиция сънува този дърт комунист? На изборите БСП ще имат под 4%
4
6
 
14
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
червени линии, диалогичност, все чудни думи папагалскиПреди бяха популизъм, ключови, диверсификация и т.н. глу пос ти
3
6
 
15
 
! Отговори
факти преди 1 година
другарю , с тия червени линии шанса да сте отново в управлението е нулев ! явно още не сте проумели че ГЕРБ е най голямата политическа сила .
2
3
 
16
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Тоя си мисли че ще вдигнат гласовете с ПП ДБ и ще са в тройка заедно... дада ама не
1
3
 
18
 
! Отговори
БСП са гадове преди 1 година
Хе-хе-хе, жалки червени ***. Че вие няма да влезете в парламента, какви сметки за коалиции си правите?