Държавата отпуска заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз"

Гълъб Донев: Държавата не се ръководи с хаштагове
Обновена: 11 авг 2022 12:04 | 11 авг 2022 12:01, Камелия Цветанова
143
Държавата отпуска заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На днешното заседание ще разгледаме и приемем постановлението за предоставянето на заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз", както и решение на Министерския съвет за условията, при които дружеството ще възстанови тази сума. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на правителственото заседание, цитиран от БТА.

Още по темата

Донев подчерта, че освен че търси бързи и ефективни решения за гарантиране на доставките на природен газ, кризисният щаб в енергетиката ще има и задачата да възстанови синхрона и добрата координация между институциите. Министерството на енергетиката, в пълно сътрудничество с Министерството на финансите, изготвиха план за финансовото заздравяване на "Булгаргаз", каза Гълъб Донев. По думите му решението е от изключителна важност, защото заемът от 800 млн.лв. ще стабилизира финансовото състояние на "Булгаргаз" и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон.

Много български правителства са работили за интеграцията на България в клуба на развитите пазарни демокрации, но на нас се падна отговорността и честта да структурираме присъединителния процес, каза Донев. По думите му се е наложило да внесат поправки в завещания от предходния кабинет проект за постановление на Министерския съвет. Вярвам, че с това ще се сложи край на политическите злоупотреби с темата, каза Донев.

Той подчерта, че държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недопустимо е да се постави под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече това да се прави за предизборна употреба, посочи Донев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: Булгаргаззаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ преди 1 година
Гласуваме против каскета
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господа управляващи спрете да изсипвате народни пари във формата за помощи за газовото лоби. Газта не е единствен източник на енергия. Спешно пуснете въглищните централи, минимизирайте употребата на газ чрез използване на мазут и други алтернативни горива и СПЕШНО СТАРТИРАЙТЕ ПРОЦЕДУРА ЗА ПОСТРОЯВАНЕ НА ДВА 1000 МЕГАВАТОВИ АТОМНИ РЕАКТОРА Р А З Б Р Е Т Е _ койтовладее ЕНЕРГИЯТА той владее СИЛАТА
107
0
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПЛАЩА ОТКРАДНАТИ ПАРИ ОТ ПРЕДИШНИТЕ КОМИСИОНЕРИ ДОКОГА КРАДЦИТЕ ЩЕ КРАДАТ И НАГЛО ЩЕ УПРАВЛЯВАТ НАЛИ УЖ РАДЕВ ЮМРУКЪТ ВЪРНА ДЪРЖАВНОСТТА А ПЪПЪ БЪКЪПЪ ЧАЛГАРИТЕ ДЪБЪ С НУЛЕВАТА КОРУПЦИЯ НАПРАВИХА БЪЛГАРИТЕ БОГАТИВЕЧЕ 2 ГОД ТОВА ЛИ Е ПОДМЯНАТА КРАЖБИ РАЗРУХА ФАЛИРАНЕ И ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА И ТЕЗИ ПОДМЯНАТА ЛЪЖАТ ЛЪЖАТ А ЮМРУКЪТ ПАК Е СЪСТАВИЛ СЛУЖЕБНО И ДЪРЖАВНОСТ ОТВЯКЪДЕ
106
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
В Топлофикация София и три самосвала с пари да изсипят пак няма да стигнат! Тази фирма се крепи точно за това - крадене. Мислите ли, че на Фандъкова и Бойко наистина им пука за отоплението на софиянци?
105
0
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ РАДЕФ ОТ ТАЗИ ВИСОКА ТРИБУНА ТЕЗИ 800000 лв В ЧИИ ЧЕКМЕДЖЕТА ГИ НАТЪПКВА ТЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ !!!ТОВА СА ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ТЕЗИ КОИТО ВИ ОСИГУРИХА ВТОРИЯ МАНДАТ!! АААААААААА?
104
0
 
2
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 1 година
Някакъв НАЗНАЧЕН ЧИНОВНИК си позволява да обижда българите, защото му искат сметка за това, че се опитва да закопае България като я постави в заввисимост от компания която ЕДНОСТРАННО И НЕПРАВОМЕРНО ни спря доставките на газ!!! ОСТАВКА ДС МУТРО!
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на Божков заем няма ли да се дава! Горкият в Дубай!
102
0
 
8
 
! Отговори
Бай Тодор преди 1 година
Приберете си задълженията от ТЕЦ София.
101
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
800 млн.лв. на "Булгаргаз". Разбирайте на Газпром. Булгаргаз са дефакто сателит. До сега не са купили нищо освен руска газ.
100
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заем от 800 милиона на Булгаргаз......Ще видим връщане на пари на кукуво лято! Булгаргаз и връщане на заем..!!??Предизборни машинации. Нали ако София остане без топло правителството е долу..!България не е само София..Лети, лети мой бели гълъбе.!
99
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия не са добре някой откраднал парите а тия веднага наливат гълъб ли си гугутка ли си махай се
98
2
 
12
 
! Отговори
Икономист преди 1 година
Гълъб Донев да каже на банкерите с какъв лихвен процент държавата отпуска заема на Булгаргаз. Омръзна ми от такива финансисти и банкери, които говорят и се интересуват само от лихвите за кредитите, а и дума не обелват за тези по депозитите. Държаватна не е банка, нито пък БНБ е българска, а още по-малко пък народна. Честито на политиците и служебните министри.
97
14
 
11
 
! Отговори
Пеевски преди 1 година
Ще гласуваме за ПП които работят срещу мафията на България която съсипва всичко което носи пари. Дори границата с Турция продадоха. Долу каскета които пази Пеевски и Доган и всички останали далавери в България
96
10
 
15
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
И този е слуга на ГЕРБ и ДПС ИТН дъното и каскета и Пеевски и Доган и всички останали които грабят България . Ще гласуваме за тези които са против каскета които пази Пеевски и Доган и Слави Трифонов и Боко тиквата които съсипват България както границата с Турция.
95
2
 
15
 
! Отговори
Е как преди 1 година
КОТИЛОТО с най-високи заплати, най-висок стандарт на живота, а не може да си плати топлото? Само цвърчат по жълтите павета, престорили се на болни, глухи, кьорави, чалнати, сакати и откачени, а могат да катуркат правителство след правителство и да си играем на избори, бюлетини, власт, плячкосване и грабеж.
94
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този гълъб, като се угои с откраднатите милиони, ще стане цял пуяк.
93
6
 
22
 
! Отговори
33 преди 1 година
Лъжците и некадърници от ПП разсипаха и окрадоха Булгаргаз, сега ние отново ще го оздравяваме. Нов филм по стар сценарии. Защо повечето държави живеят добре и с добър стандарт ли? Защото там който краде и руши си плаща. Просто, нали.
92
4
 
3
 
! Отговори
Само Путин преди 1 година
В тази статия не се говори абсолютно нищо за Костадинов и Възраждане, но през коментар някой *** се е писал "Копейката". Много ви плаши ей, нали бил ненормален и нямало да подуши парламент повече, защо му обръщате внимание без да ви е питал даже някой?
91
1
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Гълъбе, наборе, в Германия цената на метана за коли е 2,60 лева, в България е 5,50 за килограм. Така сигурно е и за фирмите и частните потребители. Заемът е заради топлофикация София, но има и друга България!
90
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата -- това са всички хора. Кога решихме да ги "отпускаме"??