Калина Константинова: ДБ и ПП ще бъдат по-силни самостоятелно

Подготвят се листите
21 авг 2022 11:57, Росен Стойчев
117
Калина Константинова:  ДБ и ПП ще бъдат по-силни самостоятелно
Снимка: БГНЕС

„Те ще бъдат много по-силни самостоятелно и ще могат да разгърнат тяхната по-дясна програма много по-убедително за тяхната електорална ниша, докато при нас, честно казано, социалният пакет ще е изключително водещ в нашата програма. И смятам, че поотделно ще бъдем много по-силни”.

Още по темата
Така Калина Константинова от ПП и бивш вицепремиер по ефективното управление коментира отклоняването на поканата от ДБ да се явят заедно на парламентарните избори.

Пред Нова тя посочи, че ДБ е техен естествен партньор и че ПП са доказали, че заедно работят "изключително добре".  "Ние така или иначе сме и ще бъдем в една управляваща коалиция заедно от другата страна на изборния процес", посочи Константинова. Но подчерта: "На този етап обаче сме изправени пред задачата да разгърнем пред избирателите си своята програма". За нея единствената задача сега е да може да се спечели доверието на повече от 121 депутата, з ада с егарантира стабилно управление.

Бившият заместник министър-председател по ефективното управление коментира и въпросите, свързани с газа. "Както в последните 4 месеца, откакто знаете, че ние не получаваме газ от "Газпром", как ние успяхме да осигурим и танкери, и газ, и начинът, по който да бъде доставен? Това трябваше да се случи и в следващите месеци и при желание на правителството" - каза тя по повод приетия от служебното правителство само един танкер втечнен газ от общо седемте договорени със САЩ от кабинета "Петков".

"Българският интерес е да осигурим на българите възможно най-евтиния газ. Откъде идва той е въпрос на перговори и договорени цени", допълни бившият вицепремиер и като припомни, че в темата за "Газпром" се вкарва "много идеология и геополитика", обясни, че не са се отказали от договор с компанията: "Ние чакаме изпълннеие на този договор и не сме се отказали от него, просто такова не се случва" обясни Константинова.

Не са готвои още листите на ПП, призна Константинова: „Листите предстои да бъдат приети и изчистени в рамките на следващите дни”. Подчертавайки принципа, който са приели във вече регистрираната им партия - всеки да се кандидатира от родното си място, тя потвърди, че ще бъде в софийските листи. А на въпрос за лидерска позиция на Христо Петров, който отново да застане срещу Бойко Борисов и Корнелия Нинова, отговори, че такава се обсъжда като доказащо работещ вариамт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
11
 
! Отговори
ОФеец преди 1 година
Колко да са по-силни? Резултата и на едниите и на другите ще е по-нисък, отколкото на предходните избори! Радев оттегли подкрепата си от протежетата си!Който се прави на европеец, пък се съюзява с комунисти-русофили, от нож в гърба умира!
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко работни дни има в живота си другарят Хеисто Иванов извън НС и МС?
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
76 На работното място не се жъне.
66
0
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
ПеПе-тата били срещу "миналото" на България? Ами кой ви е излъгал, че настоящето се харесва на българите? Няма в криза в която да не ни забихте! И с вашите изцепки, и внуците ни ще плащат!
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
76 Расовите коне ги заделят в обора за разплод. Политиката е нещо друго.
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
78 ПП винаги са с БСП, кога са "били" Нинова/ столетницата? Няма по-грозно минало от БСП, но ПП пак искат да се коалират с Нинова.
63
1
 
2
 
! Отговори
До Биляна преди 1 година
По долу и една Мария пишеше ГЕРБ с П! Вече много неграмотни *** хващат!
62
13
 
2
 
! Отговори
ЦИК преди 1 година
Тези от ПП отново ще бият Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Така е, като не можаха да се разберат като мъже. Под тези от ПП има предвид обикновените хора, които ще гласуват срещу миналото на България.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Газ има, особено в НС и МС, когато работещите там се хранят с бобови култури. Дори и с танкери ни го докарват, но няма кои да го разтоварят. От тези интерконектори всички започнаха да разбират. Проблемът е, че няма кой да го плати този газ. А пък Газпром и Русия искат да им го плащама в рубли. То пък, според фиксинга на БНБ, който се определя от ЕЦБ, обменният курс за 1 евро е нула рубли. А пък, рублите поскъпват ли, поскъпват.
60
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Кирето ожъна тези млади моми,истински мъж!На изборите три гласа от нас!Победа!
59
11
 
6
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Гроб и ПП , ДБ и ДПС са едни и същи, всичките са на молитвени закуски във Вашингтон и при Мустафа в посолството. Стига евроатлантизъм, съсипаха България, направиха живота ни в страната ад. Вън евроатлантиците!
58
3
 
13
 
! Отговори
Биляна преди 1 година
Защо момците и момите от жълтите павета се страхуват от Борисов и си мечтаят да разбият ГЕРП?! Опитвате от разстояние с без умните си бръщолевения на без умници - Борисов да се пенсионирал?! Много сте жалки и прозрачни..Е няма да гласувам за доказани нагли лъжци и некадърници.За мен вие не знаете как се управлява държава ,нямате ясни политики,вашата политика е да лъжете от сутрин до вечер и да очерняте Борисов.За нагли мошеници и махленци няма да дам гласа си
57
10
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Никога повече Гроб, ПП, ДБ, Дупесе! С Възраждане към по- светло бъдеще!
56
2
 
13
 
! Отговори
..? преди 1 година
Коя беше Тая? Какви програми, какви пет лева? Обърнаха МС на Бардак, с пици с кристали! Радев ни ги натресе, за да.се.изгсври с институциите . Те се взеха насериозно, и сега ще им сърба попарата.
55
10
 
2
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Само Възраждане, марш евроатлантиците към САЩ!
54
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Възраждане" ще спечели протестния вот.
53
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТО СТЕ СИЛНИ МАРШ ВЪВ УКРАЙНА НА ТЯХ ИМ ТРЯБВАТ СИЛИЦИ ЧЕ ИЗДЪХВАТ.
52
2
 
6
 
! Отговори
:)) преди 1 година
Никой няма да влезне в парламента, или ще е много за малко...
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Kpss да не забравиш да го изтръскаш мнеието си по гривата и
50
1
 
5
 
! Отговори
Kpss преди 1 година
Добре,щом ме триете, ще го напиша на кирилица с английско произношение-ейнъл..сега доволни ли сте?????