Завой към "Газпром": До какво може да доведе това?

Има ли риск от там да ни спрат газа през зимата?
Обновена: 23 авг 2022 10:37 | 23 авг 2022 10:36, Петя Славова
62
Завой към "Газпром": До какво може да доведе това?
Снимка: БГНЕС

Служебната власт заяви, че започваме преговори с "Газпром" като същевременно ще се водят и такива за осигуряване на азерски и втечнен газ във връзка с енергийната криза.

Икономистът и депутат в последния парламент Георги Ганев и експертът в КТ "Подкрепа" Ваня Григорова влязоха в остър спор пред Нова тв по темата за доставките и цената на природния газ за България.газ.

Ваня Григорова поясни, че страната ни иска да изпълни остатъка от дългосрочния си договор с "Газпром", който изтича в края на годината.

Още по темата

"Няма как служебен кабинет да води преговори за нов контракт", обясни Григорова.

Енергийният министър: "Газпром експорт" моментално става абсолютно валидна опция, с която започваме да преговаряме

Според Ганев пък "приемането на ултиматума на Кремъл да се плаща само в рубли е нарушение на разбирателството с нашите европейски партньори".

"Няма нито една държавна компания, която да е приела тези условия. Това ще има последствия, които също трябва да отчетем към цената. При Русия няма нищо безплатно. Тя ще поиска нещо от България. От 15 години ние сме троянският ѝ кон… знаете къде. И сега ще се поискат разни неща – война е все пак. Ще поискат от нас да слугуваме на Русия и да обслужва нейните интереси в този конфликт", категоричен бе Ганев.

Според него има риск "Газпром" да спре газа за страната ни през зимата. Ваня Григорова пък смята, че такава опасност няма, защото "продавачът в крайна сметка иска само да получи парите си".

Енергийни експерти: Не е добра новината за 1 танкер с втечнен газ, беше глупост да ги откажем

"В момента имаме проблем с руската компания, защото сами си го създадохме. Единственият ни страх сега е, че "Газпром" може да откаже да преговаря с България. Ще продължим да говорим и за азерски, и за втечнен газ. Но трябва да знаем, че слотовете ще бъдат достъпни от 2023 г. Разширеният капацитет вече е закупен, но това не е хляб, който излиза от фурната. Някой ни е изпреварил. Правителството, което си тръгна, е спало три месеца", обясни Григорова.

Според Ганев обаче дори гръцкият премиер е уверил, че слотове има.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 21 - да поясним на поредния мал-оумник - Газпром СПРЯ газта, СЛЕД КАТО НИЕ продължихмга да плащаме по БЛОКИРАНА банкова сметка, от която НЕ МОЖЕ да си вземе парите. Ако утре мобилния ти оператор си смени банковата сметка - достатъчно е да те ИНФОРМИРА, че старата е невалиднаи кое е новата и това НЕ ПРОМЕНЯ договора.Накратко - отказвайки да платим по желаната сметка НИЕ нарушихме задълженията си като клиент.Вас про-атлантическите тро-лове май с конкурс по идиотиизъм ви избират.
36
6
 
13
 
! Отговори
7777 преди 1 година
Ще плащаме и в дирхами ако поискат. Европейските лидери уж казаха, че няма да плащат в рубли и изведнъж всички почнаха да плащат в рубли. Разни самозвани проамерикански експерти ни казват, че не трябва. Каква е алтернативата? Плащаме същия газ, в евро, но пък по-скъпо. *** работа. Същите тези експерти ще ги посъветвам така-не купувайте хляб от магазина за 2 лв. щото на Козяк така ви казват. Плащайте го на съседния магазин по 2 евро. Дали ще го правят, ако бъркат в семейния бюджет?
35
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще доведе до вой на *** евроатлантици, обикалящи сутрешните блокове.
34
5
 
15
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
В България революции не стават!Най-много софиянци да хукнат към родните села да се топлят на дърва!
33
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Ганчев бил завършил икономика в престижен американски университет. И той западноумен като харвардския възпитаник Про100Киро.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не го направят е сигурно че ще има революция януари месец. И на хората хич няма да им пука колко е температурата, защото и в домовете им и на вън ще е една и съща. Поне като скачат на площада ще се сгреят.
31
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
31 ти си много умен бре, да не си братовчед на Киро? Та нали като няма газ всичкото производство минава на ток! И ти като продаваш ток, не остава за пазара у нас и така му вдигаш цената петорно. Т.е. за да има газ, да няма ток!?!? Значи предлагаш сделка с която освен скъп газ да имаме и скъп до небесата ток. Изби рибата. Верно си братовчед на Киро!
30
9
 
18
 
! Отговори
158 преди 1 година
Здравият разум изисква такъв завой. Другото са сороски пасквили!
29
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Завой към "Газпром": До какво може да доведе това?"_______До евтина газ.
28
8
 
8
 
! Отговори
партайгеносе преди 1 година
До Анонимен 28 Роб не се освобождава!Той винаги търси на кого да слугува!Като искаш да слугуваш на руснаците нямаш проблем!Безплатния слуга е дар от Бога!
27
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
България трябва да прави бартер със съседите-ток срещу газ.
26
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7. Да, бе, само дето е завършил икономика в престижен американски университет (а не в Утре Носете Съответната Сума като комунистическите некадърни крадльовци).
25
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
9 как ще разтоварваш танкери без слотове? Що не пита Киро като договаря танкери защо не договори слотове? Тоя газ с балони ли ще го пренасяте или си мислите че като е втечнен ще го пуснете по водосточната тръба? Имате ли мозък, за един цент поне?
24
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Би довело до освобождение от европейско робство
23
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
23 Путин никога не обявявал директно България за вражеска страна. Обяви политиката на ЕС за вражеска и вкара страните на ЕС в списък. В същия списък нито една страна от ЕС не е изписана с името си, пише само Европейски съюз. Т.е. насочено е към политиката на ЕС, а не към отделните държави. Питай дипломатите, те ги разбират тия тънкости.
22
12
 
17
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ГАЗПРОМ НЕ ЖЕЛАЕ ДА РАЗГОВАРЯ ЗА ДОСТАВКИ НА ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ ЗАЯВИХА ГО НЕЕДНОКРАТНО. КАЖЕТЕ ГО НА НАРОДА - ТОВА Е ИСТИНАТА - ЛЪЖИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СА КАТО ФИКАЛИ В РЕКА ВИНАГИ ИЗПЛУВАТ НЯКЪДЕ!
21
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До какво може да доведе това ли? До оцеляване!
20
28
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ваня Григорова пак са й платили с копейки, за да яде руски гaв/нa по ТВ. С психопати не се преговаря. Утре като му прещрака релето на оня в Мордор - платил, не платил може да сприра газа, както му е кеф. Никакво доверие на руснак!
19
23
 
17
 
! Отговори
teo преди 1 година
Ето как рУмен рАдев Путинов ще върне пак рУските шпиони в България, вместо да изгони КГБ посланичката ! Путин обяви България за вражеска страна, но рУменчо клекна продаде страната ни на Русия !!! Българино ?????
18
9
 
18
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Аз искам Русия да спре.всякакви.доставки.до.Европа!Не.им.щем.газа! Нека. САЩ да зареждат. Ако трябва европейците да студуват гладни, за евродемокрацита това е МалкаЖертва. Ние сме горди и устойчиви!