Антоанета Цонева: ГЕРБ имат огромна вина по отношение на диверсификацията

Тя е категорична, че "Газпром" не предоставя евтин газ
24 авг 2022 09:11, Нели Христова
53
Антоанета Цонева: ГЕРБ имат огромна вина по отношение на диверсификацията
Снимка: БГНЕС

Не видяхме да се различава позицията на ГЕРБ и позицията на служебния кабинет по темата за "Газпром". Това каза Антоанета Цонева от "Демократична България" пред bTV.

Още по темата

ГЕРБ имат огромна вина по отношение на диверсификацията, когато през април "Газпром" прекрати доставките - 94% от всички доставки бяха от нея. Ако Борисов за 12 г. е направил това - означава, че не е направил нищо за енергийната независимост, обясни още тя. И заяви, че България за една година е построила тръба, за която бяха хвърлени над 3 млрд. лв., за да се угоди на Путин и да се заобиколи Украйна.

Тя е категорична, че "Газпром" не предоставя евтин газ и даде пример с високите цени в Унгария. Страната преднамерено се тласка към газова зависимост от "Газпром", каза още Цонева.

Този служебен кабинет взима решения, които не удовлетворяват националния интерес на България, каза още тя.  Припомни на Бойко Борисов, че от 2007 г. "Лукойл" за първи път е платила данъци при кабинета "Петков".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лелке, при ГЕРБ всяка година се живееше по-добре, доста неща които преди само сме си и мечтаели имахме и си уредихме живота, при вас изведнъж всичко стана в пъти по-зле, къде бяхте миналото лято когато всички държави взимаха мерки за инфлацията, освен това когато имаш пълната власт да се оправдаваш е меко казано слабост, наивитет и отчаявание породено от собствената ти некадърност и безперспективност. Така че чао няма да липсваш, коя беше ти всъщност?
17
2
 
33
 
! Отговори
анономен преди 1 година
Кака Тони нали е от некъпещите се. И как е възможно всяка една простичка калинка да се изказва "компетентно" за газа. 2 години имахте време.
16
1
 
33
 
! Отговори
Лъжци от ДБ преди 1 година
Стига сте се извинявали с този ГЕРБ - а какво направиха Пинокио и Гнома от ДБ за диверсификацията, докато управляваха?
15
1
 
21
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Много интересно, от както България използва газ я ползваме от Русия (СССР). И от както сме демокрация (от 89 г., а и Ицо-ДБто са доста години в политиката), никой не е споменавал, че сме обвързани само с Газпром и ни трябват други източници. И от както стана популярно да си срещу Русия изведнъж ни трябва диверсификация. И да, срещу войната и съм за санкции.
14
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова некадърни но устати във властта не сме имали както и такова лизание по всички медии нон-стоп не е имало, вече български телевизии не гледам пълен отврат.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво означава "енергийна независимост"? Ако имаме газови находища и сами си добиваме газ - да, енергийно ще бъдем независими! Но когато го купуваш винаги си зависим - ако не от Русия, то ще е от САЩ! По правилно е да се търси най-изгодна /ниска/ цена! И най-вече - да няма посредници, които да го оскъпяват!
12
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тия избори ГЕРБ ще плачат.
11
6
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Кака Цона е от некъпещите си, защо се вълнува за газа?!
10
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За толкова години на власт, не направиха важните неща за България, само магистрали, което е хубаво, ама въобще не е достатъчно, а магистралите знаем защо и как ги строиха.
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде изредете се т.роловете през 30 секунди и си нащракайте плюсовете, а на нормалните хора минуси и бегом към друга статияТолкова сте прозрачни и жалки, ама явно за друго не ставате.
8
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, какви толкова грехове има нещастният ни народец, та такива неща са по върховете на държавата, че и нямат срам да се показват в медиите.
7
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е истината, а не голите приказки на Борисов и дружките му тук, там.
6
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най голямата грешка беше издигането на Цецка Цачева което доведе жалкия фигурант който доведе най мизерните карикатури. Само като ги изброиш и звучи като виц, Славуца, Ицо Хазарта, Кирчо, Кокорчо, сега Луна, оная овца Мая и другите дето ги пропускам.
5
7
 
31
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 година
Тия как не ги е срам да излизат и да говорят? Ало Маджо така ли каза или от задната седалка на Мерцедеса им наредиха мутрите? Не стига, че ПП чак се отрече от тях, защото няма да влязат в следващия парламент, не стига че вече има 5та много тежка катастрофа заради дупките по пътищата, щото видиш ли, няма да има пари за мафията, ама народа да мре? С съмочувствието на провалени политици ли се изказват?
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реално евтин газ няма вече. ЕС се погрижи да няма. Сега въпроса е дали ще е скъп или много скъп. И дали ще го има.
3
26
 
5
 
! Отговори
х преди 1 година
Права е Антоанета, но вместо да хвърлят кал помежду си, време е политиците да предприемат реални стъпки към намиране на евтин газ и диверсификация, защото иначе тъпчем на едно място.
2
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гжа американско НПО получила 1 милон долара вземи млъкни тази е била и обудсман да сте я чули
1
6
 
32
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
всички от дб се изредиха да търсят внимание , усещат че ше останат безработни , и разбира се Борисов е виновен :) включително и за разразилите се бури по света и у нас .