Окончателно: Борисов е арестуван незаконно, МВР да му плати 480 лв

Това е решил на втора инстанция софийският административен съд
Обновена: 24 авг 2022 10:29 | 24 авг 2022 09:20, Нели Христова
275
Окончателно: Борисов е арестуван незаконно, МВР да му плати 480 лв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

480 лв. обезщетение за незаконен арест ще трябва да плати столичната дирекция на МВР на Бойко Борисов.

Това е решил на втора инстанция софийският административен съд.

С решението се потвърждава първата присъда, че през март бившият премиер Бойко Борисов е бил задържан незаконно от полицията. Тогава МВР нахлу в дома на Борисов в Банкя, както и в къщите на пиарката му Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов. След неколкочасови обиски тримата бяха задържани и отведени в ареста на националната полиция за денонощие.

Впоследствие обаче прокуратурата не откри данни, върху които би могла да продължи ареста или да повдигне обвинения, и те бяха освободени.

Разпореденото задържане на Бойко Борисов не покрива стандарта за непроизволност и законност, установила сега втората инстанция на административния съд. Освен това полицаите са нарушили Европейската конвенция за правата на човека, която изисква задържания незабавно да бъде уведомен за причините за ареста.

Борисов вече спечели едно дело срещу МВР за незаконното си задържане, но от столичната дирекция са обжалвали първата присъда. На първа инстанция за незаконни бяха обявени и арестите на Горанов и Арнаудова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия бяха точно толкова аматьори във всяко друго отношение колкото аматьорски изиграха и тоя цирк. Правете си изводите.
190
6
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Никой не може да барне Винету. Винету е вожда на тази територия и толкоз. Хау! Той сам се нарича скромно, че е овчарското куче на българския народ, с което леко намеква на народа български, че е стадо овце.
189
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бялото е черно и обратно по тези ширини и тази съдебна система -ай сик....р!!! Намразих си държавата заради вас!!!
188
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е осъден да служи до края на живота си на Пеевски и на Маргини. Иначе и България скоро ще му даде присъдата, Гешев гледа часовника
187
4
 
23
 
! Отговори
До 211 преди 1 година
Аха, ти явно си от тия дето искат правовата държава, но да става в нея каквото кажеш ти, а не закона. Не искаш руски газ, ама подкрепяш да се вкарва през посредници и да плащаш двойно, говориш против фирмите за пътища, псуваш какъв е пътя и колко опашки има докато шофираш. С две думи изтъкнат член на ПП.Евала на теб .
186
12
 
22
 
! Отговори
Аааа не ! преди 1 година
Не МВР, а лично Рашков да ги извади от джоба си, защото държавата не е длъжна да плаща за персоналната му простотия !!!
185
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдът отново работи за мафията.Трябваше да постанови повторно задържане и арестът да продължи докато не се разгледат подробно всички обвинения на лицето, което източи държавата
184
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се до кога ще обвиняват този човек? Никога не е крал и лъгал.Оставете го да си управлява до живот.Ще намали цените, ще оправи световната криза.Човека магистрали построи, вие все недоволни.Евроатлантик е...При него си имаме свобода и си затъпяваме на воля...Никакви избори.Да влиза направо Премиер! Ако не беше той, още щяха да ви лъжат онези.
183
5
 
19
 
! Отговори
ааа не преди 1 година
Такива да ги нямаме!Който е дал заповедта той плаща!
182
1
 
2
 
! Отговори
Да бъдем УЕСТ с тоя преди 1 година
окончателно борисов е арестуван..........И ДОТУК.........Германия е втората КОМУНИСТИЧЕСКА държава в целият свят и то от СЪВЕТСКИ тип просъществувала съвсем малко................АДОЛФ ХИТЛЕР го признал повече от ясно:И ЧЕРВЕН бил,и националист бил,и социалист и марксист бил
181
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама лежа цяла нощ! Това му беше генерална репетиция на наглеца!!!
180
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правят така, че народа да започне да раздава правосъдие....И понеже чета, че вече на хората им омръзна да живеят в открадната държава от шайка крадци, очаквам такива последствия.
179
6
 
14
 
! Отговори
и те така преди 1 година
не МВР а лично рашкОФ е причината да бъде Борисов арестуван . той да плати ! на смешника по долу ше кажа че Борисов не е опрял до тези пари , така че да не се лишава от парите си за цигари или бира !
178
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народен съд!!!
177
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стане както в Румъния.Още малко....
176
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите си карат както някога е било. Има закони вече, трябва да се спазват. Затова на изборите-на резервната скамейка при патреотарете. За 6 месеца такава анархия, бандитизъм никога не е имало в историята ни. Виденовата зима е била нищо с това.
175
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Съдия "Бойко Борисов изпрати полиция, жандармерия и пожарникари срещу мирно протестиращите хора."-Тези неадекватните протестиращи ,които къртеха павета,удряха полицаите,палеха слама в центъра на столицата,хвърляха хранителни продукти,лъжеха,пиеха алкохол и..опикаха и ос..ха всичко-срещу тези ли протестиращи ББ изпрати полиция и жандармерия???? Много малко им беше това,дори и закъсняло!Протестиращи! Идете във Франция, да кажем-щяха ли да посмеят да правят такъв "протест"? Разсипаха държавата!
174
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да закачате организираната престъпност!
173
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да съберем няколко хилядарки за обезщетение и да го арестуват отново за седмица в централен Софийски при бай Ставри.
172
15
 
7
 
! Отговори
Да почерпи преди 1 година
Честито Бойко. Дребна пачка за чекмеджето, но все пак нещо.