България все още купувала от "Газпром", но с 28% по-скъпо гориво

Всички плащаме високата цена през стоките
40
България все още купувала от "Газпром", но с 28% по-скъпо гориво
Снимка: БГНЕС

През последните месеци купуваме газ пак от „Газпром“, но с 28% по-скъп. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ, бивш министър на икономиката и енергетиката, пред bTV.

Той начерта и схема, с която обясни твърдението си. По думите му през юли цената, на която купуваме синьо гориво, е трябвало да бъде 86 евро. Вместо това обаче страната ни започва да купува газ от румънската „Винтерхаус“ за 110 евро.

„Тази фирма е 100% собственост на „Газпром“ Швейцария. Влизаме в Търговски регистър и от там виждаме, че тази швейцарска фирма е 100% собственост на големия „Газпром“ и се представлява от Алексей Милер“, обясни Добрев.
Всички български граждани плащат тази по-висока цена чрез стоките, твърди бившият енергиен министър.

Според ГЕРБ тези допълнителни пари над цената от 86 евро са отивали за комисионни чрез офшорни сметки.

Нямаме доказателства но търсим такива, подали сме сигнали в компетентните органи, уточни Делян Добрев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
18
 
! Отговори
анонимна преди 1 година
Почти със сигурност схемата е такава. Още повече, че Асен Василев е спец по всякакъв вид търговски манипулации, които после замазва с извънсъдебни споразумения. Съдейки по данъчната му декларация той е беден като църковна мишка, особено в сравнение с видните си съпартийци и колеги по кабинета, та реши да пооправи финансите си.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, добър ден...И на фона на това онзи умствено изостаналият пепеец ми говори, че отдавна сме били скъсали с руската зависимост. Съд за държавна измяна!
2
3
 
26
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Ето това сега не ми стана ясно: защо като купуваме скъп руски газ от посредници и това отговаря на евроатлантическите ценности? А ако купуваме евтин руски газ направо от Газпром и тогава се превръщаме в съветска република и помагаме на Путин? Това може ли някой евро-атлант да ми го обясни?
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
двойно гражданство, кражба на пари от газ чрез посредници, каналджийство на 100 000 урки --- НЕЗАБАВЕН АРЕСТ И РАЗСТРЕЛ НА ХАРВАРДСКИЯ ЛЪЖЕЦ