Христанов за инцидента с кола на НСО: Работата ми е да се настаня в колата

Той коментира и схемите на "Капитан Андреево"
15 сеп 2022 22:45, Петя Славова
47

Бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов коментира инцидента в Кресненското дефиле, при който автомобил на НСО засече коли като остро осъди всякакви форми на нетолерантност на пътя.

"Не съм невнимателен шофьор и в никакъв случай не бих се съгласил, че поведение, което застрашава останалите участници в движението, е приемливо. Нито веднъж не съм давал инструкции на служителите на службата, моята работа е просто да се настаня в колата и да следвам техните инструкции", заяви Иван Христанов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

Той не е забелязал да се кара невнимателно, докато е бил в колата по време на инцидента и не знае дали автомобилът е техен, а само ръководството на НСО може да отговори на този въпрос.

"Очевидно е, че се тиражират наративи, които не са верни и искат да разрушат авторитета и доброто ми име. Дали се притеснявам – по-скоро не, тъй като аз пред съвестта си съм чист. Ако бях станал свидетел на подобна ситуация, също бих я заснел и пуснал в социалните мрежи. Аз самият хвърлих един поглед на видеото и дори идентификация на колата не може да се установи", твърди Христанов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът уточни, че след като държавата ясно заяви отношението си, че няма да позволи мафиотски кръгове да заплашват държавни служители, не е имало нови заплахи нови към него.

Според него конкретни кръгове от "Капитан Андреево" се опитват "да си върнат кокала", защото става дума за стотици милиони.

"Хората, които вземат тези пари, считат, че са техни, че са им бащиния. За тях въпросът не опира до това, че държавата постъпва правилно. Това провокира доста агресивна реакции. Очакваме до дни да се развие поредната атака на лицата, които сме посочили като част от тази организирана престъпна група", коментира Христанов.

Той обясни, че визираните лица на границата са си позволили в периода, в който новият министър все още не е встъпил, но старият е напуснал, да започнат поредната акция, а от страна на министър Демерджиев и на Явор Гечев са получили уверение, че работата, която е свършена, ще бъде продължена.

"За последните седмици сигналите, които виждаме от акциите, са по-скоро за продължаване. Част от тези лица, които бяха в БАБХ, за да изпълняват поръчките на подземието и не успяхме да се освободим от тях, се опитват да си нагласят нещата, очаквайки, че новото управление на държавата няма да забележи", каза още бившият зам.-министър на земеделието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
31
 
! Отговори
Stoedin преди 1 година
Сладур мамин златен. Все някой друг му е виновен, на него работата му била да се вози. Я марш от тук..
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така един полски президент от многобързане да кацнат се пребиха. Даяна и Доди от много бързане да избягат от папараците и те се пребиха.
18
7
 
11
 
! Отговори
Я ЧАКАЙ МАЛКО! преди 1 година
Добре, хайде сега да си представим, че мене ме вози НСО. Хубаво. Ако аз кажа на шофьора, че искам да раздава пълна газ, да кара с 200-300 и да се движим в кордон, като колумбийски картел с автомати изкарани през прозорците, НСО ще ми изпълни ли желанието? Или ще ми откаже. Депутата не е виновен. НСО са виновни.
17
0
 
12
 
! Отговори
ВЪПРОС (от прост) преди 1 година
Виждали ли сте подобни репортажи за представители на ГЕРБ, БСП или ДПС?
16
5
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
Отговорността е на НСО. Ако си професионален водач, това кой возиш няма никакво значение. Той може да иска да караш и с 300км/ч, но твоята задача е да го закараш безопасно от точка А до точка Б. Така че шАфьора на возилото да си понесе отговорността, тоя от ПП няма никаква отговорност.
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива като този мамин хубавец, трябва превантивно да бъдат бичувани за нарушаване на законите! Както правеха в Китай! Всъщност там за това разстрелваха и бесеха публично.
14
10
 
16
 
! Отговори
Бойко избутва Коли преди 1 година
НСО са свикнали да карат така, защото Фончо Тариката от село Банкя кара по подобен начин и те се опитват да му подражават. Лойко трябва да влезе в затвор, ако не друго, то за нарушения на правилата за движение по пътищата. Той трябва да е без книжка. Преди години сам си призна пред мисирките, че карал с 200км/ч по някаква отсечка, но като му направиха забележка, не е казал една дума за джигитските си изпълнения, за да се прави на добър шофьор. Той е мутра. Избутва коли и кара много бързо и нагло
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение кой от коя партия е бил в колата. Такова нещо не трябва да се случва който и да возят. И не ползвайте чуждата дума наративи говори за ниска култура и ужасяваща неграмотност, ако толкова някой не знае как да се изразява на роден език по-добре да не се показва пред камери и да разпространява неграмотността си сред останалите.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България има за съжаление най-престъпните политици-мафиоти или обратното! Трябва пълно реорганизиране на държавата с лустрация като стартова стъпка, както го казва Костадинов! Принудихте ме да го избирам, защото всичко останало е леш! Така е! Този път Възраждане пък и колкото минуси да шляпате!
11
10
 
13
 
! Отговори
!!! САМО ГЕРБ !!! преди 1 година
Цвета Пекапето си беше забравила кафенясалите бикини в катастрофирал автомобил на НСО, в който е била в Югоизточна България. За този случай не само че са извикали хеликоптер, който да откара Цвекето по спешност, за да и прегледат минджaтa в София, ами Викторчо и НОВА тв си мълчаха оглушително. Да, ама истината винаги излиза на яве. Всичко рано или късно излиза.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да сме нормална държава, докато се случват такива неща тук! Без значение какъв престъпник (политик) е бил в колата, дали такъв от Герб, дали от ПП, или от някоя друга ОПГ.
9
14
 
5
 
! Отговори
Видях Всичко!!!!! преди 1 година
В сутрешния блок на НОВА ТВ има рубрика, в която зрители изпращат кадри на нарушения на пътя. По традиция, повечето изцепки се коментират лековато и с назидателна насмешка, но в случая става въпрос за кандидат-депутат от ПП. Нали разбирате на къде бия? Двойни стандарти. Тези хора, които разпространиха тази кафява новина, не само няма да гъкнат, ако в автомобила е имало депутат от ГЕРБ-ДПС. Те няма и да го излъчат. Така че, не ми се правете на 2 и половина... делата ви са долни. Прозрачни сте.
8
0
 
18
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 година
На тоя му плашаме да се настани в колата!
7
15
 
10
 
! Отговори
[то беше ясно] преди 1 година
По някаква случайност си бях пуснал телевизора на Нова сабалем (което не правя никога) и когато видях как Викторчо настървено нахъсва да се разследва случая, защото автомобила "може би е на НСО", тогава ми светна лампичката, че в тази кола не е имало ГЕРБ-аджия, а някой от ПП. Оказах се прав. По закон, Нова Тв не закача ГЕРБ-аджии, въпреки че правят много по-гнусни изцепки. В случая шАфьора от НСО е отговорен, а не този от ПП. Сега естествено ще започнете да ми давате минуси, защото сте т1пи.
6
0
 
17
 
! Отговори
toti преди 1 година
Какви ли не *** це возят в кли на НСО и никой не дава отговор,как тъка разни политици и бивши министри ще ги таркалят като че ли са нещо направили за тая държава !!!
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този както се обяснява ще го изкара че са се опитвали да избутат от пътя коли с мафиоти които се опитват да си "върнат кокала". Нагло типче! Поредния недостоен човек докопал се до властта и се взел за нещо повече от другите на пътя.
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя симпатяга не знае ли дали е бил по това време в района
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е много нагличък, чак ни мисли за глупави и мислим, че шофьорът на своя глава е напирал да бърза застрашавайки други, напълно забранено от закона. Все пак не го преследват въоръжени до зъби.
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И бившите министри ли ползват охрана и безплатен транспорт от НСО? То май вечно народа ке си мизирства за да им подсигуряване тлъсти заплати и привилегии до живот.
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв мушморок! На нов министър и малко прасе не трябва да се радваш!Защото не се знае каква *** ще излезе...