Правителството одобрява 504 лв. линия на бедност от 2023 г.

Увеличението е с 22 процента
13
Правителството одобрява 504 лв. линия на бедност от 2023 г.
Снимка: Dnes.bg, архив

Служебното правителство ще одобри днес новия по-висок размер на линията на бедност за следващата година от 504 лева. Увеличението с 22 на сто спрямо тазгодишния ѝ размер би трябвало да покрие по-високата натрупана инфлация, изчисли преди дни служебният социален министър.

Решението гарантира, че и месечните социални помощи на над 700 хиляди души с увреждания от началото на следващата година ще са в по-висок размер, който е законово обвързан с прага на бедност.

Служебното правителство ще освободи бутилирана питейна вода от държавния резерв по искане на областния управител на Пловдив за жителите на общините Карлово и Марица, пострадали от наводненията. Преди дни жителите на засегнатите населени места се оплакаха от остър недостиг на питейна вода.

Промени ще се направят и във вече утвърдения брой на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища за настоящата академична година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Не съм се объркал, 504 лева са 257 еуро а от 2024 та ще се пазари в еуро ще или не ще който е с 504 лъва.
8
0
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Объркал си се. В България паричната единица все още е лев.
7
2
 
11
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Линията на бедност 504 лв-това означава,че всички под тази сума ще получат енергийни помощи и храни,което е напълно порочно,защото как ще преживяват тези, които получават малко над тези 504 лв да речем 505-506 лв. Те всъщност ще живеят много по-зле от тези,които ще получават гореспоменатите помощи.Ето защо не трябва да има линия на бедност,защото бедните в България са около 80%,които трудно свързват двата края.
6
0
 
6
 
! Отговори
Служебното преди 1 година
такова, няма такива права да решава дългосрочни проблеми и въпроси! Задачата му беше да осигури честност и прозрачност на изборите,да минимализира щетите от управлението на гриндера и меките китки и има десетина дни да си събере багажа!Като член на ЕС, линията на бедност реално е всичко под 1000 лева, съотнесено към евроGейските стандарти,които не "успяваме" да постигнем, благодарение на т нар партии на прехода,уж демокраДични на цвят!
5
3
 
3
 
! Отговори
Със преди 1 година
250 евро ...хляб ли, кашкавал ли, ток ли, вода ли, данъци ли? Той трябва да е монах човека с 250 евро ..с три висши за да може да оцелее. И да си отвори канал в ютуб - оцеляване на предела с беар гриллс . Да го научи как се ядът скакалци и червей ..
4
5
 
4
 
! Отговори
Д-р Сакатин ТЕЛКов преди 1 година
Ако и тука обявят частична или пълна мобилизация като в Русия, броят на инвалидизираните лица от 700 000 ще скочи на няколко милиона ...
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво. А при Тиквата беше 216 лв
2
4
 
3
 
! Отговори
грижа за бедните преди 1 година
Проверките на Нинова отшумяха и цените на олиото паднаха.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гълъбите на радев излязоха по-зле от калинките на бойко!