Румен Радев: Всяко поколение трябва да отстоява своята независимост

Обръщение по повод празника
22 сеп 2022 09:45, Росен Стойчев
78
Румен Радев: Всяко поколение трябва да отстоява своята независимост
Снимка: БГНЕС

Държавният глава на България Румен Радев излезе с обръщене по повод Денят на независимостта.

Още по темата


"Скъпи сънародници,

Преди 114 години предците ни отхвърлиха всяка претенция, че България може да бъде подвластна някому. Че националното ни развитие, обществен живот и култура могат да бъдат заложник на чужда воля.

Актът на Независимостта е неизбежен резултат на съзнанието за собственото ни национално достойнство и дързостта на този пример ще продължи да вдъхновява бъдещето ни.

Големият урок от 1908 г. е, че единственият легитимен изразител на народната воля може и трябва да бъде българската държава. Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен акт и всяко поколение трябва да я отстоява срещу външни и вътрешни посегателства.

Честит празник!", обяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
12
 
! Отговори
Евстати преди 1 година
Точно пък кремълската подметка ще ми говори за независимост
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да сте видели напоследък Бойко да критикува служебния кабинет и Радев или обратното? Радев забрави за мутрите, кражбите, корупцията, Доган и Пеевски. Повече от явно е за всички, че Радев сключи тактическо примирие с мафията по време за изборите и сега дружно бият по ПП. Сами си отговерете защо.
33
1
 
12
 
! Отговори
Радев - слаб лидер преди 1 година
Радев е слаб и безволеви лидер. В такива моменти трябва да се заяви твърда позиция и да се поведе народа през трудните времена. Той и гълъбарникът му се крият като мишки, за да не вземат случайно да засегнат някой или да изгубят малко рейтинг. Това поведение е позорно и национален срам. Историята ще ги съди като съучастници на путиновия фашистки режим, който вече е в режим на свободно падане.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неразбориите в държавата започнаха ей от този човек и от подкрепата му за *** с яйцата, доматите и рибата, с вдигнатия му юмрук и заставането на страната на Божков, а уж искаше да бори мафията.
31
0
 
11
 
! Отговори
Голяма "независ преди 1 година
Служ.правителство е зависимо от президента.Той-от кръгове около и над него.Тези кръгове зависят от задкулисието.Партиите-и те.За власт и пари готови на всичко,но условието е да са зависими едни от други.
30
1
 
6
 
! Отговори
Диванен Воин преди 1 година
Свободата, Мунь, първом е една битийност на духа в личността сиреч, ако личността вътрешно не е свободна като съзнание, тя не е и държавно-политически свободна. В нашето съвремие е налице тоталната липса на свободни личности като мислене и съзнание. Затова, България вече цели 75 години е автономна държава, не независима, т.е. държава с едно вътрешно колониално управление и външно командване. Първом СССР, сега ЕС и това го правят едни и същи хора и поколенията им. Вървете си!
29
4
 
5
 
! Отговори
Да преди 1 година
Независимост от ЕС, НАТО, САЩ и зависимост от вашата татковина - Блатная. Де гиди мискини, де!
28
1
 
9
 
! Отговори
Прав е преди 1 година
Управляващите в БГ открай време са подвластни на чужди интереси. Затова 65% упорито отказват да гласуват. Защото който и да изберат става все едно и също и на народът му писна. Ние сме независими от вас, политиците.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Радев е лош пример---бАЦЕ е ''добрият'' пример ,...... на корупция , крадене , днес е с тия , утре е с ония , ръси примитивизъм до небето , абе ''генерал'' с кафяви чорапи !
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твоето със сигурност не е от тях . Еничерин
25
3
 
6
 
! Отговори
Нинова, преди 1 година
я земи да кажеш Крим руски ли е, или - ДА. С президентина Румен пеете една и съща песен. Вашата пост комунистическа агитка отдавна трябваше да бъде забранена.
24
3
 
5
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Този руски агент разединяващ народа,взел да демагогства. Има ли още заблудени,да му вярват.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка поредна стока която идва в магазините , е със НОВА ЦЕЦА , НО НЕ ПО-НИСКА !
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ????.. Крим е на Турция , а България е на Украйна , започна и преименуването на улици, площади , кметства , и тЪ. нЪ. , на украински ''герои'' , очаквам на НС да има надпис ''ЗЕЛЕНСКИ'' !
21
4
 
3
 
! Отговори
Радев е лош пример преди 1 година
За каква независимост може да говори човек, който оправдава анексирането на територии на суверенна държава от Русия? Такова поведение е двулично и цинично.
20
1
 
4
 
! Отговори
И аз се връщам преди 1 година
До Връщам се Това с магазина е в следствие на 12 годишното ''умно управление'' на Борисоff............
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога и от кой сме били ''независими'' , до сега ?Защо има национален празник на ''независимостта'' ?
18
1
 
6
 
! Отговори
всяко поколение преди 1 година
Трябва............но никой не го пита!Набутаха ни в ОЙРО съюза без питане, натресоха ни НАТО, сега се очаква да ни заробят и с ОЙРО парите, пак без питане.............
17
0
 
5
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Е трябва, но с такива продажни политици е трудно, другарю Радев.Македонския въпрос добре го защити, пробута ни канадеца Киро, после се обяви срещу него, хем си натовски генерал хем нищо срещу Русия...сега независимостта трябвало да се отстоява - празнословец.
16
5
 
5
 
! Отговори
Радев е циник преди 1 година
Русофил няма моралното право да говори за независимост.