Проф. Киров: Правителство на малцинството не е работещ вариант

Вероятно ще отидем на избори, смята преподавателят по конституционно право
Обновена: 11 окт 2022 21:46 | 11 окт 2022 21:20, Красимир Ангелов
14

Колко дълъг ще бъде животът на новия парламент и ще се сформира ли кабинет? Румен Радев свиква първото заседание на 19 октомври.

"Сред 240 народни представители би следвало да има един човек с авторитет, който да е консенсусен и да бъде приет от всички като човек, който може да ръководи дейността на Народното събрание. Както виждате от предишни парламенти, председателят не е всесилен и тогава когато си позволи да прояви пристрастие, веднага го сменят. Росен Желязков е разумен човек и добър юрист. Според мен това е една от възможните кандидатури. Не виждам причини, ако бъде издигнат от най-голямата парламентарна група, да не бъде избран", коментира преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров в "Денят ON AIR".

Още по темата
Той обърна внимание, че изборът на председател на НС е тест за интелигентност на народните представители - ако не могат да излъчат председател, няма да могат да регистрират и парламентарни групи.

"Радев избърза със свикването на Народно събрание. Президентът има срок един месец по Конституция. Президентът им даде 18 дни, през които политическите партии можеха да си говорят. Обезпокоително е, че няма диалог. Ако няма диалог, не може да се стигне до компромис. Ако не се стигне до компромис, няма как да се излъчи правителство. Това е очевидно", каза проф. Киров пред Bulgaria ON AIR.

Според него, ако не се формира правителство, може поне да се приеме Законът за държавния бюджет, който трябва да бъде антикризисен. Гостът смята, че у нас не е работещ вариантът с правителство на малцинството. Проф. Киров заяви, че най-вероятно ще отидем на следващи избори.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се прегърнеш с тези,срещу които до вчера си се борил,за да има "стабилност" е политическо самоубийство.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Компромиси с корумпетата от ГЕРБ не може и не трябва да има.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проф. Киров преподаваше на моя племенник Конституционно право в Юридическия факултет на СУ. Няма да ви казвам какви са впечатленията му от него. Пълна трагедия!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имахме си редовно правителство. Свалиха го тиквите, турците, рубладжиите воглаве с главатарите им-Радев и Митрофанова! Айде сега те да правят правителство!
5
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Коя страна да ни е гръб, като официалните ни лица поддакват на Кремъл, а официално се водим натовци?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя страна да ни е гръб, като официалните ни лица поддакват на Кремъл, а официално се водим натовци?
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителство, което е против България, само за да угоди на "началниците" не бива да се допуска! Истина е, че както евреите са обикаляли из пустинята, за да загубят памет за миналото, така и младото ни поколение е израснало във "виртуалния свят, наложен му от чичко Гугъл, т.е. не е наясно с причинно-следствените връзки в реалния живот в глобален мащаб. България НЯМА гръб от НИКОГО. НИКОЯ страна от ЕС или НАТО няма дасе разплаче за нас, НИКОЯ!
2
0
 
1
 
! Отговори
120 ГОДИНИ ОТ преди 1 година
РОЖДЕНИЕТО НА ПРОФ. МИЛЧО КОСТОВ (1902 - 1989) - български учен, агроном, политик, професор по Научен комунизъм в Софийския университет ,,Св. Климент Охридски". Роден през 1902 г. в село Црънча, Пазарджик. През 1925 г. завършва Института по селско стопанство в Москва, Русия. От 1950 г. е професор по "Научен комунизъм" в Софийския университет ,,Св. Климент Охридски". Депутат от БЗНС в периода 1932 - 1970. Зам.-министър на земеделието. Почива през 1989 г. на 87 години.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И npaвитeлcтвo нa мaлoyмcтвoтo cъщo!