Радомир Чолаков: Даваме знак за консенсус

Не трябва да се раздават повече средства
16 окт 2022 12:29, Росен Стойчев
36
Радомир Чолаков: Даваме знак за консенсус
Снимка: БГНЕС/EPA

"С номинацията на Росен Желязков за председател на 48-ото Народно събрание даваме знак. Той е човек с огромен административен опит, житейски мъдър, балансиран и много добър юрист. На нас ни трябва консенсус, имаме всички възможност парламентът за почне с безспорните въпроси и той има точно тази нагласа".

Това заяви пред БНР Радомир Чолаков, избран за депутат от ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно събрание.

По думите на Чолаков не трябва да се допуска при гласуването на бюджета за следващата година да се раздадат предизборно повече.

Още по темата
Той изтъкна, че има парадокс в това, че всички политически сили нямат големи различия във вижданията си за това, което трябва да се направи за съдебната реформа:

"Същинските противоречия може би са в управлението на общите ни пари. БСП и ПП са за това да се вземат заеми и да се раздават пари. ГЕРБ и ДБ сме за строга фискална политика".  

Според Радомир Чолаков вторият мандат за съставяне на правителство няма как да бъде реализиран без подкрепата на ГЕРБ-СДС, ДПС или "Възраждане":

"Не разбирам каква е разликата между първия, втория и третия мандат, след като и в трите случая ще е необходимо максимално широко мнозинство в парламента", коментира народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко ще ставал монах и оттам ще ръководи Герб.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бутнаха Редовно правителство още на 6-ия месец, сега да си понесат политическата отговорност.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Росен Желязков има огромен опит. Най-вече в печатенето на фалшиви бюлетини.
5
1
 
3
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Дупенката я дупят:)))
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много злоба, ярост и по мия хвърлихте срещу ПП, за да ги свалите от власт. Е, свалихте ги. Сега ви е страх и използвате всякакви начини това да не ви личи. Много ви личи. Като сте толкова ерекции, взимайте мандата и управлявайте. Лошото е, че ще зачеркнете държавата тотално. После все другите ще са виновни, но вие никога.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали ГЕРБ-СДС събори правителството на Продължаваме Промяната и искат те да управляват. Ами да ги видим де, какъв е планът им или нямат такъв, а само счупиха държавата.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме промяната им изкараха кирливите ризи и всички заедно като чакали ги свалиха. Карадаето беше бесен и всички около него побеснели вкупом ги обругаха.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И през почивните дни ли ще ни облъчват е с герберастки по мияри?