Стигне ли се пак до избори вината щяла да е на Бойко Борисов

Стар трик на лидера на ГЕРБ бил другите да са му виновни
139
Стигне ли се пак до избори вината щяла да е на Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

"Нямаме никакво основание да променим позицията си, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. ... Борисов е лидер на първата политическа сила, а стои в Банкя. Ако иска да се случи определена конфигурация, която да поеме изпълнителната власт, да заповяда на масата. ... Първият мандат на ГЕРБ влиза в тупик, не могат да пробият изолацията, в която се намират, сега правят маневри, през които да се изрисува образ в главите на хората, че ГЕРБ не можа да направят правителство, но другите са виновни. Това е стар трик на Борисов - другите да са му виновни".
Това заяви пред БНР съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов, заместник-председател на Народното събрание.

Още по темата

По думите му е странно, че говорители на ГЕРБ постоянно се опитват "да придърпат" ДБ.

"Познаваме Борисов, методите му ги знаем, познаваме и дружбата му с Гешев. Няма да се подхлъзнем по такава плоскост. Нека да е ясно за ГЕРБ", каза Атанасов.

"Ако трябва да се търси изход от политическата криза, добре би било ГЕРБ да върнат първия мандат и да заявят, че ще подкрепят втория. По този начин ГЕРБ ще покажат, че имат желание да участват в разграждането на собствения си корупционен модел. В противен случай ще закарат държавата на следващи парламентарни избори. Да е ясно, че ако има предсрочни избори, отговорник за това ще е Бойко Борисов", категоричен е той.

Според съпредседателя на ДБ в парламента има коалиция "Рашидов".

"Тези, които избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ото НС, започнаха много добре да работят помежду си и може би третият мандат, ако се стигне до него, ще се търси някаква такава конструкция. Това ще бъде нещо като правителството "Беров" преди години, знаем какви бяха последствията от него", каза Атанасов.

Той съобщи, че ДБ са внесли проект за решение на НС за превъоръжаване на Българската армия.

"През годините не беше направено нищо за това армията ни да придобие натовски стандарт. Основата на нашия проект за решение е за превъоръжаване, а в процеса на това за Украйна да бъда изпратено всичко, което бъде извадено от употреба. Трябва да подпомогнем жертвата в тази войн, както правят всичко от останалия демократичен свят", каза той.

Не е работа на президента да осъществява политиката за сигурността на страната, подчерта Атанасов.

"Българските граждани отдавна са разбрали, че Румен Радев има слабост към Русия. Трябва да има редовно правителство, което да проведе цялостна реформа на българските въоръжени сили, за да станат те част от НАТО, защото до този момент ние само политически сме член на НАТО", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Ви Манчо преди 1 година
Бойко няма как да подкрепи коалицията ПП, ДБ.и БСП защото именно неграмотността на тяхното правителство докараха държавата до фалит. Това би било много безотговорно. А "малкото нищо" именуващо се ДБ е едно напълно безполезно образувание което е време да отиде на ***.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютен ***.
100
3
 
4
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
БАТЕ БОЙКО ЦАР НА БЪЛГАРИТЕ!!!
99
4
 
3
 
! Отговори
Бочко преди 1 година
Който още вярва на Бочко сигурно вярва и че ваксините помогнаха
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога ще давате трубуна на тези. Нека да спечелят избори и тогава да казват с кой мандат да се състави кабинет и какво трябва да се случи. Бяха 7 месеца на власт, а от година и половина объркват държавата, и нищо не направиха. Да отиваме на нови избори и тези да последват съдбата на Слави.
97
8
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Бойко Борисов си е виновен по рождение. Изобщо няма нужда някакъв си генерал като него, зависим от службите, да ни дава съвети. Да си слагат генералските шапки, ако искат да ги уважаваме, и да отиват да се бият с войниците си в Украйна. Заедно с Русия, разбира се.
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знае този нещастнк, следващият път още по-малко техни депутати в НС, ако минат 4%! Необходимо е обаче да му се напомни, че най-напред ДБ беше поканена от ГЕБР за разговори! Този Атаносов лично яростно отказа! Сега претенции има! Както и да се кълне при такова поведение, избирателите им се свиват до незначителна група. Да му се напомни, че след като се разтури РефБлок, те загубиха изборите поради същото деструктивно поведение!
95
2
 
12
 
! Отговори
kires преди 1 година
Черве ***! Жаба настъпана! Долна ***, и още каквото се сетите!
94
4
 
17
 
! Отговори
Курдо КОленков преди 1 година
Ех, другарю Атанасов. Излиза (според вас) че ако не се стигне до избори - то ББ е герой.
93
5
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Гномът Наско усеща че времето му изтича, на следващите избори Мравояда и гномчето му ще последват съдбата на сестра Галева и Учиндолският месия, а Кирчо и Кокорчо ще имат среща с Гешев по въпроса за газовите си афери ... !!!
92
7
 
20
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Аз отдавна подозирам, че Бойко е виновен за климатичните промени и за спадането на курса на долара !
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодаря ви мили хора, че пак си ги избрахте същите ! Другия път нека пак да са те. Обичам ви и ви прегръщам тези, които гласувахте за тях !
90
4
 
26
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ТАНАС КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ СЛЕДОВАТЕЛ С ФАЙТОН ДЕПУТАТИ СКРИЙ СЕ БЕ ПОЗОР СТЕ АЛЧНИ ЧЕРЕПИ
89
2
 
19
 
! Отговори
Илия преди 1 година
Този индивид Атанасов колко пари направи като народен представител и участник в комисий... Не е ли време ние да му направим един ТУПИК / не зная какво е / и не само на него а и на останалите крадци, или пак ще кажете че сме обезверени / примирени /..." пием пеем и сваляме падишаха..." Ботев го е казал " В механата "...Какво племе сме бе хораааа. Пишем тук, караме се като сме на маса и после ближем кмета, общината, катаджията...Какви сме....и платените анинимници, кажете и пак пишете АНОНИМЕН...
88
4
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Те и сегашните са по негова вина.
87
21
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Само балдахините в харема на Ердоган знаят какво е обещала по гръб бойка кадъна като ходи последният път да проси гласове от Султан Ердоган, но явно за да го изпълни трябва да е на власт и сега се чуди как да спаси кожата, цяла нощ я пълниха като тиква със семе, за да получи това което и трябваше, а сега има да връща с лихвите горката кадъна.
86
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама, как се правят някои на неразбрали, само щото не им изнася. А стига с това събаряне на уж "работещото правителство". Сами се събориха, четвъртата опора на глинения колос се измъкна и той се струполяса. Опозицията само го официализира. Че коя опозиция няма да го направи? Работещо правителство били, друг път, само се дърляха за постове и пари. И забъркаха куп каши.
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мнение За ПП и *** нищо не каза. По голяма катастрофа от управлението им 7 месеца беше само това на Виденов 97
84
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гевнерал Йода ,шизофренията ви край няма. КАк хем имали коалиция , хем ГЕрб били в изолация???Ама не сте фактор ,разберете го със 7 те си процента
83
18
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
На Борисов не може да му се има доверие. Той като се събуди на другия ден и е на коренно различно мнение.