Проф. Тагарев: Трябва да преценим каква военна помощ да дадем на Украйна

По думите му трябва да се види как да не се оголва нашата армия
Обновена: 31 окт 2022 12:05 | 31 окт 2022 11:49, Йоана Цонева
178
Проф. Тагарев: Трябва да преценим каква военна помощ да дадем на Украйна
Снимка: БГНЕС

Твърденията, че ако дадем оръжие на Украйна, ще бъдем въвлечени във война, не са верни. Но ние не може да разчитаме, че ако предоставим помощ на Украйна, ще модернизираме армията си. Това мнение изрази бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев в ефира на Нова телевизия.

„Гърция и Словения са много добър пример, че може да получиш по-модерно оръжие, ако дадеш военна помощ за Украйна. Ние трябва да участваме активно в защитата на Украйна. А ако ние сме на нейно място и другите страни се дистанцират?“, попита Александър Вълев.

Още по темата
Според него трябва да се направи много внимателен преглед на това какво притежаваме, какво можем да дадем и какво ще получим в замяна.

„Трябва да се прецени какво може да се даде, но така че да не се оголва нашата армия“, категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
13
 
1
 
! Отговори
До 122 что преди 1 година
Что больтаеш,обдолбань дурачок?Ради такие как тебя,болгарские русорабьl перевратились в посмешищье! Какой тьl конченой ***.То что НАТО отправляет оръжие на Украине,не значит что НАТО воюеть! Закрой роть,дурачок! Твоя мама будеть стьlдно Ради тебя.
115
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ние нямаме много какво да изпратим като помощ, затова предлагам да им изпратим обратно украинските бежанци мъже, които са се скатали от мобилизация. Все е някаква помощ, нали?
114
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им дадем проф. Тагарев.
113
2
 
8
 
! Отговори
Намесваме се преди 1 година
и още как!Русия скръцна на Израел и те се отказаха!
112
2
 
18
 
! Отговори
до много съм притесн преди 1 година
НАТО отдавна участва във войната с оръжие, сателити и наемници. Просто неадекватници като теб още не са разбрали мащаба на действията. Достатъчни са ви новините на Днеса, салатката, ракийката и кючека по телевизията.
111
9
 
5
 
! Отговори
Много съм притеснен! преди 1 година
Да не вземе льотчика Чех Льов да замине за кремлевская психушка и да яхне някой безаналогов руцки самолет като онзи който се заби в жилищния блок в Ейск и да разбие стотици натовски остарели самолети в небето над Украйна хахаха. Саша звъни на Моня в Донецк: Моня,как е там?Моня: Воюваме! Много жертви и загуби в техника.Саша: НАТО губи,нали?Моня: Не!НАТО още не се е включило.Хахайаха
110
3
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 1 година
Адютант на Кадиров!
109
8
 
3
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
в Донбас!
108
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква!!! Хайде стига това да е във фокуса на новините, има много по-важни неща за нас!!! Запада им помага с въоръжение за милиарди долари, наистина ли си мислите, че нашите 10 танка и 2 самолета ще помогнат с нещо? Айде стига вече по тази тема, писна ми украинския проблем да е по-голям проблем за нас от нашите си проблеми!!!
107
6
 
4
 
! Отговори
До 110 преди 1 година
А възраждане, БСП, атака и др. на страната на Русия, да пратим..
106
2
 
8
 
! Отговори
Тагурчеф преди 1 година
Иначе ние почти не можем да помогнем с оръжие, но като военна помощ може да се предложи жива сила и военни специалисти, значи имаме бай Баце бивш командир от възродителния процес, бивши военни министри за командири или за бойци разполагаме с много яcтpeби като Пacи, Чexльоу, AлЙо, Иво Инджeв, Kpемтодорова и т.н. жълтопaветняци, ДъeБъ-apи и пияни професори даже, които могат да спретнат рота, че и батальон даже!!! А ще изкарат и некой лев... бaйизkykyригал е развързал кесията!!!! И така постигаме две цели... хем помагаме на укрите, хем и ние се отърваваме от ***!!!Стига са дитир
105
4
 
11
 
! Отговори
Мдааа Дааа преди 1 година
Вариантите винаги са само два: или Европа губи или Русия печели. Победителят може да бъде само един. Двама победители, няма. А иначе... България е малка страна,но е населена с много kpе..ни. Изключително *** с иновативни идеи.... На всяка крача, анализатор, експерт, професор, генерал и всякакви kpе..ни. Не могат да различат сено от слама, но иначе всичко им е ясно и знаят как да оправят работите. Колапсът на българската народност е неизбежен и необратим. Който може да се евакуира от чалгария, това е. Тъпотата и простотията са сила която убива.
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз давам и Тагарев, и Вълев.Безплатно, че и билети за Кийв ще им купя, само да не ни ги връщат.
103
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 106"Няма конфликт по света, където да не сме продавали и на двете страни! Сега не правим изключение! На Украйна, през Полша и на руснаците, през Армения!" - Точно така се прави! Нека се избиват тея ненормалници. И едните, и другите. Заслужават си правителствата, които ги управляват.
102
4
 
5
 
! Отговори
Айде нема нужда! преди 1 година
След,дъжд качулка и след свада,булка! Те,украинците(ПУ... ги демилитаризира) за месеци се обучиха и превъориха от НАТО,така,че разбиха на пух и прах армията с унитазите. Стойте си кротко с пръц зидента,Боко и Корни,че ще вземе да дадете на Украйна Химарс,танкове,самолети ф-16 ПВО Пейтриът и така ще въоръжите Украйна,че ще обърнете хода на войната хахахах! *** въпросът: Възможно ли е най-бедната,най-бързо изчезващата нация в ЕС,нищо непроизеждаща,да е най-руб ладжийската?
101
1
 
2
 
! Отговори
До 106 преди 1 година
Няма конфликт по света, където да не сме продавали и на двете страни! Сега не правим изключение! На Украйна, през Полша и на руснаците, през Армения!
100
2
 
13
 
! Отговори
Баба Гошка преди 1 година
Пратете тоя гном за помощ на Украйна
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз нямам против да им продаваме оръжие. Нали и оръжейниците в Сопот имат семейства да хранят. Нека американците да плащат, а ние ще произвеждаме. Нямам проблем и на руснаците да продаваме, стига да си плащат.
98
3
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Американците и продали душата си на американците псевдо българи се чудят откъде и какви хора да изкарат само и само да променят общественото мнение. Сега извадиха хора като Тагарев и Ноев.... Тия са никому известни посредствени експерти завършили Военната академия...
97
2
 
25
 
! Отговори
Иван преди 1 година
А защо изобщо трябва да се месим????