НС решава дали да предоставим военна помощ на Украйна

В дневния ред на депутатите са и промените в Изборния кодекс
117
НС решава дали да предоставим военна помощ на Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите се скараха дали трябва да обсъдят промените в Изборния кодекс през тази седмица.

Милен Матеев от ПП поиска точката в дневния ред да отпадне, защото според него все още няма готовност за обсъждане на Изборния кодекс.

"Това става в нарушение на Правилника за дейността на НС. За мен е кауза да не върнем хартиената бюлетина и да не върнем начина, по който се манипулираха предишните избори. Не е нужно от коалицията "хартиена бюлетина" да ни показват мускуси, ние знаем, че имате мнозинство за това ,но го направете при спазване на правилата, а не на тъмно и потъпквайки нормите в тази държава", призова той.

Йордан Цонев от ДПС му отговори, че няма доверие в този начин на гласуване с машини и заради това въпросът трябва да бъде обсъден в пленарна зала.

Борислав Гуцанов от БСП пък поиска точката за проемането на решение за оказването на военната помощ за Украйна и проектът за решение за купуване на нови изтребители да отпаднат от дневния ред.

"Не считаме, че в обществото има консенсус за предоставянето на военна помощ, хуманитарна да, но не и военна", призова той.

При гласуването в дневния ред останаха и приемането на промените в Изборния кодекс, и проекта на решение за военна помощ за Киев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: парламентдневен ред
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Украйна й трябва разсъдьк, не оръжие.
8
3
 
10
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
И да даваме и да не даваме ракетата е насочена към София и в бойна готовност за изстрелване всеки миг. Та ти ще се изпариш за миг а ние от провинцията ще гледаме шоу
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Която партия е " ЗА" ,членовете им веднага да се записват доброволци за окопите в Укрия! Ние като държава,Нищо Не дължим на Укрия!!!
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това НС одобри военна помощ, скоро няма да е НС и ще има друго НС. И ако другато НС също одобри и то ще се разпадне..и така докато не си научат урока за кого работят!
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква помощ за фашисткия режим в Киев.
4
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно че ще предоставим оръжие, трябва да го направим. Не се знае иначе къде ще спре руснака.
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами на Украинците им дадоха всеки колкото можа, не виждам с какво можем да услужим. Самолети, танкове, оръдия? Нали плачем, че си нямаме? Не чух някой да се е запътил да ни дава. Освен политически ползи от такова решение, практически - няма! Даже по-зле. Оставаме без оръжие и ставаме врагове на Русия. И потупване по рамото от Брюксел. Много мъдро!
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американският конгресмен Дейми Ръскин не издържа и каза истината: Русия е православна страна, която изповядва традиционните ценности. Ето защо тя трябва да бъде унищожена, независимо каква цена плащат за това Съединените щати, каза американският конгресмен Джейми Раскин.Ако някой от руснаците все още не е разбрал, че тази война е за самото съществуване на Русия, а и за Христос, без когото няма да има Русия, то американският конгресмен им обясни това.
1
2
 
4
 
! Отговори
Педофили Полицаи преди 1 година
Абе какви са тези полицаи Пед.офили в Първо РПУ Перник, какво правят с децата не е истина!Кой ще ги спре, хорааа!