Цонева: ДБ е фокусирана върху това да се реализира управление с втория мандат

По какъв начин ще се водят разговорите зависело от ПП
6 ное 2022 22:06, Нели Христова
59
Цонева: ДБ е фокусирана върху това да се реализира управление с втория мандат
Снимка: БГНЕС

„Демократична България” е фокусирана върху това да се реализира управление чрез втория мандат. По каква формула, в каква конструкция, по какъв начин ще се водят разговорите изцяло зависи от „Продължаваме Промяната”. Това заяви Антоанета Цонева от „Демократична България”, в студиото на NOVA.

Ако мандатът отиде при „Демократична България”, от коалицията ще направят необходимото страната да има демократично управление, сподели тя.

Цонева заяви, че при машинното гласуване няма недействителни гласове. Според нея броят на недействителните гласове ще бъде в пъти по-висок, ако изборите са утре и гласуваме с хартиена бюлетина. „По време на кампанията аз не срещнах нито един човек, който да се страхува от машината или да се срамува да отиде до изборната секция”, каза тя.

„Новият проектозакон е лош и на практика ще произведе стотици хиляди човешки грешки, защото той предлага в протокола да се нанасят резултатите от машинното гласуване и към тях да се прибавят резултатите от машинното гласуване.Тези протоколи убиват доверието в изборния процес. Ние бяхме постигнали това да имаме един чист протокол, в който да бъдат отчетени коректно гласовете, а комисиите да приключват за 20 минути в изборния ден”, анализира Цонева.

„Демократична България” в момента обсъжда как да сложи бенд пред недействителните бюлетини, а това може да се случи чрез въвеждането на Преброителните центрове, които остават единствената възможност. Това означава преброяване на много секции, пред много хора, на едно място, пред камери. Такива практики има във Великобритания и е правено експериментално на местни избори през 2011 г. в България”, обясни политикът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Красен преди 1 година
Демократична България и кака Цона-Общата са фокусирани върху това да си запазят мястото в Народното събрание, за да получават увеличените заплати от ДБ в предишния парламент, които са в развер на 10 000 лв. месечно!
37
0
 
0
 
! Отговори
Марин преди 1 година
ДБ са пътници, а на следващите избори не се знае дали ще минат 4%
36
0
 
0
 
! Отговори
Невена преди 1 година
ДБ няма никакъв шанс да реализира каквоо и да е
35
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 1 година
ДБ са фокусирани да влязат във властта и да обслужват олигарсите, които им държат юздите.
34
0
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Тази кака щяла била политика и работела за държавата лелелелелелеле ееееее
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом платените толкова се активизираха, значи това е точната парти.
32
1
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
Втората партия на ПП с гасовете на ГЕРБ може да проработи доста добре,защото навън ще са ДПС и БСП !!! Тия са кравопийците на прехода и ВИНОВНИ ДА НАУЧАК ГЕРБ ,КАК СЕ КРАДЕ !!! Понеже помня,ж началото Бойко тръгна много добре,но тези мафиоти му сипаха отрова и го подкупуха!!!Сега е време да си КАЖЕ ИСТИНАТА !!
31
1
 
1
 
! Отговори
Благо преди 1 година
ДБ не може да се фокусира върху нищо смислено по принцип.
30
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
аморални хора няма да управляват българия още повече че гласуват оръжие наукраина избори 2023 г така че изчезваите защото сте противни
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румънците си направиха съдебната реформа, вкараха две правителства в затвора и сега заплатите са им двойни. Ние сме много далече от това, единствените партии, които искат реформи, нямат мнозинство. На българина не му е важно, обичат да го крадът.
28
0
 
5
 
! Отговори
Рапунцел преди 1 година
ДБ е вредна за страната!
27
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената партия, която предлага решения за България, също и ПП, другите ги видяхме.
26
1
 
5
 
! Отговори
Стар човек преди 1 година
Не срещнала човек който да не се притеснява от машините! Ами като се срещате само помежду си и със шепа съмишленици ! Срещни се с нормални хора извън центъра на София,како !.....За това сте ШЕСТА,,сила"в парламента,малко хора ви вярват!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин Машините не са виновни заради вашата алчност.Проумейте най-после, че всичко се решава от софтуера. Никой не ви е виновен, че добрите програмисти не са ваши хора. Едно време - преди два мандати, когато се решаваше проблема електронно или машинно гласуване вие начело с М.М. ревнахте: искаме гласуване с машини! И в двата случаи управлението е електронно! Ама нали сте прости селяни начело с пожарникаря! Друг път гласувайте с бобени зърна! Ще ви се смеят и албанците, и македонците!
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лельо Тони, много добре разбираш, че кабинет от ПП-ДБ няма как да се формира. След акцията да продадем оръжие на Украйна и да останем и обезоръжени дори ГЕРБ не ви иска за съюзници.Вие сте интригантска партия и мушики,така че ПП+ДБ ще останете без подкрепа. А президентът няма да избере БСП за третия мандат. Много е устата Нинова и затова БСП ще бъде опозиция. Насила бутнахте Боце Б. във властта..
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представители на партия джудже ще нареждаш какво да правят големите. Глупаво и неморално е .
22
0
 
14
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Брадатият Ристьо е фокусиран единствено върху това да пратим и последният си патрон в Украйна, за да са доволни господарите му. Ама той лично въобще не иска и да стъпва на украинска територия.
21
0
 
17
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Како Цонке стига плака , нсли си получавате парите от Сорос и олигарсите , с които е особено близък Пинокио! Стамота само в България и Венецуела се гласува с Мадуровките , не желая да ме принизявате с третия свят!
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Некъпана"Цона с брутално беден речник и нескопосан изказ. Нито са десни, нито демократи. Ристо и Цона прочистиха дето имаше личности и грамотни хора в ДаБългария и драпат за още малко време във властта.
19
0
 
30
 
! Отговори
Денхаг преди 1 година
Тези яко са надупени на Кирето и Кокорчо