Костадинов: "Възраждане" няма да допусне въвеждането на еврото в България

Според него страната ни ще бъде унищожена като финанси и икономика
6 ное 2022 18:37, Нели Христова
354
Костадинов: "Възраждане" няма да допусне въвеждането на еврото в България
Снимка: БГНЕС

Политическа партия "Възраждане" няма да допусне въвеждането на еврото в България. Подобна категорична заявка направи председателят на организацията Костадин Костадинов вчера в кулоарите на парламента.

За целта партията ще опита всеки един от трите конституционни подходи за свикване на референдум за въвеждането на еврото. По думите му, първият опит вече се е провалил, след като от "Възраждане" поканили всички парламентарно представени партии на разговори по темата. Единствените явили се обаче ГЕРБ и "Български възход" заявили, че няма да подкрепят подобна инициатива. Припомняме, че тази опция за свикване на референдум изисква минимум 48 депутатски подписа.

Вторият опит на партията ще ангажира президента Румен Радев, като Костадинов ще поиска от него да насрочи общонационално допитване. "Аз лично като отида на консултациите и ще се обърна към него с призив той да се възползва от конституционното си право", заяви той и добави, че ако и от него получат отказ, имат готовност за свикване на инициативен комитет. "Ще започнем събирането на подписи и сме си поставили за цел събирането на 500 000 подписа в рамките на 3 месеца", каза Костадинов.

По време на пресконференцията той припомни и за доклада на БНБ, който партията оповести наскоро и който все още не е публикуван от държавната институция. "Аз оставах изключително изненадан, че БНБ отричат, че са ни предоставили това, което са ни предоставили с това писмо. И затова сега искам да кажа, че ръководството на БНБ лъже, уплашено от собствените си 37 експерти, които са предоставили този вариант на доклада", заяви Костадинов, докато показва писмото от институцията. По думите му това бил нецензурираната версия на документа, която предстояло да бъде редактирана в друга посока.

"Истината е, че се прави всичко необходимо, за да се скрие факта, че България ще бъде унищожена като финанси и икономика, ако заличи своята собствена валута. Смърт за икономиката, смърт публичните финанси, смърт за частните финанси, смърт за спестяванията и доходите на хората. Целта е унищожаването на българските финанси и после на българската държавата.", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
6
 
5
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Ролята на Коцката е да говори против господарите си за неща, които не зависят от него. Така се заблуждават хората с някакви абсолютно празни надежди. Коцката крие истинската причина за този напън за еврозоната - цифровото евро. Накрая България ще я набутат в еврозоната, а когато почнат да въвеждат това цифрово евро, Коцката ще бъде много "учуден". За тези, които си мислят "какво толкова - цифрово, хартиено - няма значение" ще им кажа, че цифрово евро ще има срок на ползване.
234
18
 
21
 
! Отговори
Бриго Бичкията преди 1 година
Коцето е изтрещял тотално, да не го е ударил гръм тия дни или е барнал оголени кабел?.Тия нашите политици, вместо да теглят държавата напред те все назад я бутат.
233
24
 
27
 
! Отговори
Изумен преди 1 година
Не се изказвайте и вземайте страна в тема, която не разбирате. Българина е масово финансово неграмотен. Отделно Костадинов е жалък циркаджия,който се чуди как да блесне в светлините на прожекторите. Моля ви, моят апел към всички четящи с разбиране, не ставайте жертва на пропагандата! Илитерати винаги ще има, какъвто е електората на "Възраждане", но нормалните и мислещи хора не се отъждествяват с такива! Абстрахирайте се от такъв негативизъм!!!
232
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плати тока на Белата Златка БЕ !
231
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страните, които са въвели еврото, загубили ли са държавността и суверенитета си? например Италия. Италианците са едни от най-големите националисти. В Полша еврото не е въведено още (но се планира), но полската злота е доста стабилна в сравнение с лева. За мен целта на Възраждане да не се въвежда еврото е чисто геополитическа - да не се откъсва страната от влиянието на Русия.
230
13
 
8
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Време е да управляваме!
229
11
 
2
 
! Отговори
До хуманист преди 1 година
*** теб ще репатрирам скоро,американски ***.
228
9
 
16
 
! Отговори
Хуманист преди 1 година
Да спасим Копейкин от бедите и да го репатрираме в СССР 2
227
7
 
16
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Време е Костадинов да бъде изведен на безопасно място извън България. Например в Сибир.
226
4
 
12
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Так сказал мой друг Путутина!
225
5
 
16
 
! Отговори
Рачко Пръдлето преди 1 година
Премахнете валутния борд и за месец ще усетите силата на лева! Ние отдавна сме преминали на Евро,само дето го наричаме Лев. Премахването на валутния борд е най-краткия път за сбъдването на голямата българска мечта всички българи да станат милионери,като през 97-***
224
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин е връзката между между Хелуин и Будителите - караконджул ,които се е маскирал като будител.
223
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Ще видим!!!
222
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си жив и здрав, Костадине!
221
10
 
14
 
! Отговори
Саиман преди 1 година
Това е пореден опит на русия да не се развиваме такива хора като него като костадин костадинов не са национални предатели и заслужават да лежи в сибир
220
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРАВ Е!!!
219
14
 
17
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Тоя ще се окаже по-изветрял и от Волен
218
12
 
16
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
КОПЕЙКА бягай бягай БЯГАЙ
217
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе, рублата ли искате? Я погледни обявите за имоти и всички други частни продажби - всички искат евра. Това какво ти казва?
216
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джеки си говори сам