Сарафов: Убийството на полицая е терористичен акт

Той е убеден, че ще разкрият извършителя
Обновена: 8 ное 2022 17:50 | 8 ное 2022 14:33, Нели Христова
41
Сарафов: Убийството на полицая е терористичен акт
Снимка: БГНЕС

Директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов изказа съболезнования на близките на загиналия край Елхово полицай. Това стана на брифинг с журналисти в Луковит. Сарафов определи престъплението като терористичен акт.

Снощи в гориста местност неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент. В резултат на изстрелите граничният полицай, който е на 32 години, е починал на място, а военнослужещият е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал.

Борислав Сарафов е убеден, че ще разкрият извършителя на убийството.

"Очевидно тук ще разчитаме изцяло на сътрудничеството и взаимодействието с колегите от турската страна. Ние вече сме в комуникация с турската прокуратура и още в рамките на днешния ден ще изпратим молба за правна помощ, за да бъдат извършени необходимите следствени действия, защото извършителите са действали оттам. Факт е това нагло, безпардонно нападение над униформен полицай. Убеден съм и се надявам, че ще разкрием извършителя", каза Борислав Сарафов.

Зам.-главният прокурор обяви в Луковит, че са задържани лица, участвали в международна група за трафик на хора.

Претърсени са адреси, проверяват се записи от видеокамери. Акцията е съвместна с прокуратурата на Швейцария.

Хората са били държани в робство, при много лоши условия. Карани са да извършват просия и проституция,  обясни Сарафов. Живеели са под мостовете на Женева. Шестима трафиканти са задържани от швейцарските власти, стана известно от думите на Борислав Сарафов.

Хората са били държани в робство, при много лоши условия. Карани са да извършват просия и проституция,  обясни Сарафов. Живеели са под мостовете на Женева. Шестима трафиканти са задържани от швейцарските власти, стана известно от думите на Борислав Сарафов.

Международна операция срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация започна в Луковит рано тази сутрин. Действията са под ръководството на заместник-главния прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов. На терен са и прокурори, и служители на съдебната полиция от Швейцария. Екипи на жандармерията са блокирали един от кварталите, проверяват се всички влизащи и излизащи автомобили.

Какво още каза Сарафов за акцията в Луковит вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
такова глупаво изказване и този е директор на следствието какви терористични актове са му в кухата кратуна
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяхте наредили минни полета , яма ше да има нужда ,нито от Ограда ,нито от ..охрана !
27
1
 
1
 
! Отговори
до SS преди 1 година
за да спреш да се питаш, отиваш по тъмно до срязана ограда, лесно ще намериш има колкото искаш места. Сядаш и чакаш. За да не избягаш се окови за дърво и хвърли ключа остатък границата. Ако на следващия ден си болница с отрязана ръка, не лъжи че е от невнимание като си колил кокошката на село
26
0
 
2
 
! Отговори
българина преди 1 година
българите се раждат от 33 г само за да умрат в чест на глобализма.... просто поредния пример, няма драма. Драмата се случва, само когато бг родители решат да си родят децата тук, рано или късно ВСИЧКИ разбират, че е грешка.... останалите събития са планомерни и закономерни. Българите нямат място на тази територия, това е повече от ясно!
25
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До ss: - Бизнесът с мигранти е на братя АЛГАФАРИ, а всеки знае, че Нидал е ПР на ГЕРБ и е под чадъра на Тиквата и Гешев !
24
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
А убиеца я го хванат ,я не турците ! Имаше навремето едни дето ловяха мигранти безплатно ама ги разкараха,защото бизнеса е голям !
23
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 година
ПИТАМ ? И СЕ ЧУДЯ ? БИЛИ СА ДВАМА ! ЕДИНИЯ СА ГО ГРЪМНАЛИ,А ДРУГИЯ КАКВО Е ПРАВИЛ ? ЗАЩО НЕ ОТГОВОРИЛ НА СТРЕЛБАТА ? БАС ДЪРЖА ,ЧЕ ИЛИ СЕ Е НААКАЛ ИЛИ СЕ ПАРАЛИЗИРАЛ ОТ СТРАХ . (това последното е най вероятно ,но не е изключено и другото да е станало )КОЙ ЗНАЙ ? КАЗВА ЛИ ТИ НЯКОЙ ?
22
0
 
6
 
! Отговори
33 преди 1 година
Но кой му пука какво е, само бля бля, лъжи и схеми. Прегазиха полицаи, стрелят срещу граничари и.... само приказки, обещания, мерки и документации. А на лице.... дори вече и талибаните разбраха, че това не е държава, просто територия управлявана от мафия.
21
0
 
1
 
! Отговори
за 24 преди 1 година
Няма как да си го представим ! Нама такъв случай при който от страна на ФРГ някой да застреля граничар на ГДР, случаите на разстрел са бегълци от ГДР към ФРГ застреляни от граничари на ГДР ! НИКОГА НИКОЙ НЕ Е БЯГАЛ ОТ ЗАПАДА КЪМ ИЗТОКА !
20
1
 
0
 
! Отговори
до 26 преди 1 година
Много "приказки" четеш младежо, дори се съмнявам дали си хващал въздушна пушка ! Ако в момента си в Украйна вероятно биха ти свършили бързо камион памперси ! Комунизмът беше най-лошото нещо за България, но имаше една хубава цел, направи от нас младежите МЪЖЕ, докато ти ще си останеш поsерко както се вижда и разбира от коментарите ти !
19
1
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Няма как да стане, явно си жена нямаща хал-хабер от военщина ! А и оградата между Берлините беше бетонна, куршумът не минава през нея, не е тел, така,че не може да си го представим ! Истинският граничар не, че е безсмъртен, но е високонаблюдателен, защото първо охранява собствения си живот за да не допуска да се навреди на други !
18
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Чеа тук коментарите и веднага мога да преброя колко са контролираните герберугски кратунки ! По минусите ще ги познае всеки, те никога не са съгласни с реалността и истината !
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предстанете си ситуация, в която граничар от ГДР, охраняващ оградата, е застрелян от някой си на отсрещната територия...
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно се измъква този.Какво ни интересува какво става в Швейцария. Защо не организирате както трябва границата, къде са мощните коли, които Европа даде, къде е охраната. Сложете войска на границата, зимата наближава и сега е най силният натиск към Европа. Кога ще размърдате?
15
0
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Въпреки, че съм пенсионер сега да ме върнат на границата с всички набори граничари от бившия малкотърновски отряд пиле няма да прехвръкне, камо ли зелка да се опита да гръмне някого ! Как са го застреляли това момче не мога да разбера, той охранявал ли е или е бил там за разходка, не разбирам какво се разбира днес под думата "граничар" каква работа работят тези хора и дали я смятат за отговорна както навремето ние ?
14
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До SS--А паметник ,няма ли Той падна за утвърждаване на демокрацията и евроатлантическите ценности
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сарафов не знае какво значи терористичен акт. Просто така си подмята думите във въздуха без покритие. И това идва от устата на директор на следствие, да се хванеш за главата направо.
12
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 1 година
Чудя се като им дадат ,,сериозно" оръжие дали няма да се самонаранят или изпозастрелят едни други при неправилно боравене! А и нашите едва ли ще стрелят по човек защото човек трудно после преживява станалото! Защото Бг армията и милицията (сега полицията) се превърнала в свообразна хранилка за хора дето за нищо не стават ( с редки изключения разбира се ) Ранно пенсиониране,пенсийка,20 брутни заплати на куп пищов с привилегия и т.н.
11
0
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 година
Айде почнаха с локумите! Сега чакайте кой ли не да се изказва и изразява ,,експертно" мнение ! Всеки ще прехвърля вината на другия и така до следващото убийство ! Така е в Бг !За съжаление!
10
2
 
4
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 година
защо имаме гранична полиция,за да намалим безработицата или да пази границите нашите и на ЕС?Бях граничар преди 4 десетилетия,по нарушител стреляхме на месо първо и след като го надробим му казвахме "стой или ще стрелям",но той вече не можеше да ни чуе!Какво пазят тези днес и защо имат оръжие,за да им тежи когато се разхождат покрай мрежата през която на места влак ще мине?На кайма ще го направя отсреща който застреля партньора ми,без да се замисля за после какво ще кажат"патриотите"политици !