Димитър Ганев: Пресилено е да се говори за разделение в ПП

ПП искат парламент
12 ное 2022 17:55, Росен Стойчев
21
Димитър Ганев: Пресилено е да се говори за разделение в ПП
Снимка: БГНЕС

На кого ще бъде даден трети мандат зависи от развитието на политическата ситуация през идния месец. Борисов иска да е сигурен, че ГЕРБ няма да бъде обвиняван за предсрочни избори. Това заяви за Нова Нюз политологът Димитър Ганев от "Тренд".

Според него позициите на "Български възход" са спорни.

Още по темата
"Ако се оформят контури на коалиция между например ГЕРБ, ДБ И ПП, тогава президентът няма да има избор да не даде мандат на партията на Христо Иванов, за да се състави редовен кабинет. Ако се отива към друг вариант на коалиция, би могло да е "Български възход". Пресилено е да се говори за възможно разцепление в ПП въпреки разнобоя в мненията. Единният блок около предната коалиция вече никак не е така единен", коментира той. И допълни, че Нинова вижда, че ПП влиза в лявото пространство със социална реторика.

Политологът смята, че е възможно ПП да акумулира вот от БСП и ДБ. "Българският избирател на предсрочния вот ще си задава въпроса "Кой ни доведе дотук, кой е виновен"? Особено при положение, че народът иска редовен кабинет. Тези с ясно очертани червени линии ще имат пасив. Сядането на масата с ГЕРБ показва, че ПП искат да има парламент и това за тях не е червена линия", подчерта Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП противнитипове, случайници в политиката. Опасни за държавата. Къде са журналистите, защо мълчат за безобразията им? Къде са следствието, прокуратурата? Защо си затварят очите за престъпната им управление?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държи ги заедно алчността за власт и пари. ПП са сбирщина от некадърни и надменни ***. Трябва да отидат там, където е сега ИТН. За да си отдъхне от лъжите и безобразията им, държавата. Петков, Василев и Лена, трябва да бъдат призовани от следствието. Арестувал лидера на най-голямата опозиция, няма място в българската, в политиката изобщо. В България няма журналистика, щом се мълчи за това.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До като си "чешете езиците" то инфлацията расте и обикновения българин обеднява със скоростта на лъжите Ви!!!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП искат пари и власт , като всички български политици разграбили труда на Българския данъкоплатец.
14
0
 
8
 
! Отговори
Н2О преди 1 година
Сбирщина от авантюристи, търгаши, лобисти, корупционери, мутри, несъстояли се спортисти, юристи и т.н., това беше състава на вчерашния и днешен парламент на Бг. Не зная какво очаквате от тези хора!
13
0
 
3
 
! Отговори
Не не преди 1 година
Политологът нищо не казва. Зависи от изборите в САЩ. Затова ще тупат топката до тогава.
12
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До Ганев си е гербаджия Ами така си - умните хора са гербаджии, не до там умните са бесепари или депесари, а гламавите хвърчиоблаци за пепейци или дебейци. Защото да повярваш, че последните представляват някаква промяна, трябва да имаш МНОГО богато въображение.
11
12
 
5
 
! Отговори
Ганев си е гербаджия преди 1 година
На изборите даваше 10%преднина на ГЕРБ и беше вкарал Слави в парламента.И сега пак манипулира в полза на ГЕРБ.
10
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко да го разделят на две-единия във врачанския, другия в сливенския...и за двата е заслужил
9
0
 
9
 
! Отговори
Спокойно преди 1 година
И да има разделение, Мадуровките ще го оправят.
8
2
 
16
 
! Отговори
Ф 16... НАТО.. ЕС... преди 1 година
АСЕН ГЛАСУВА "ПРОТИВ" .... КИРО ГЛАСУВА "ЗА"...ТОВА е РАЗДЕЛЕНИЕ...ДИАМЕТРАЛНО.............. ИЗМАМНИЦИ.....!!!
7
2
 
14
 
! Отговори
ЛЕНА Я ОТЛЮСПИХА.. преди 1 година
КАК ДА НЯМА РАЗДЕЛЕНИЕ...
6
12
 
16
 
! Отговори
Dj преди 1 година
Глупостите, че българите искали редовно правителство. Дреме ми. Не мисля, че ще е по-добро от служебното, особено ако е на Герб
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво разделение ви е в главата. Това е добре структуриран продукт на едрия комуноприватизационен бизнес. Така както и Фуражката президент, както и лаещите палета от ДА България или дребосъците именувани Протестъри. Даже и на Тайсън Кючека дето му бяха дали ролята на отвличащ вниманието. Какво си мислите, че след като контролират вече 90% от икономиката на държавата ще правят друг проект? Това работи - цените си личи. Печалбите хвръкнаха до небесата . Плащай си народе теглените кредити и слушай
4
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не само че е пресилено, ами е и напълно безсмислено! Кога и къде видяхте дори намек за разделение? Това че за самолетите F16 Асен Василев и още няколко депутати гласуваха различно от групата на ПП?!? Е и какво от това? Първо ПП е демократична партия, където всеки може да гласува свободно според съвестта си, а не под строй като повечето други партии, и втор - Асен Василев ясно обясни какво е имал предвид! Аман от пишман - политолози
3
7
 
25
 
! Отговори
Суверена преди 1 година
ПП ще гледат парламента само по телевизията.
2
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак почнаха с предизборните анализи. Хора... просто не гласувайте за Тиквата другия път. Вижте, че не иска нищо добро за България. Ето свали предния кабинет, сега не ще да прави нов и след няколко месеца пак на избори. Не гласувайте повече за Тиквата.
1
1
 
6
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Ни черен, ни мазно син:))) разделение:)))