Дончев: Способни сме и на компромиси, които носят щети

Трябва да се мисли нестандартно за сформирането на кабинет
12 ное 2022 12:54, Елка Василева
39
Дончев: Способни сме и на компромиси, които носят щети
Снимка: архив, БГНЕС

"Имаме няколко гласувания с над 120 гласа, което показва, че в това Народно събрание има някакви нива на единомислие. Големият проблем е политическият егоизъм и инерцията от изборите", коментира пред bTV заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Още по темата
"Има партии, които осмислят съществуването си, само с това, че са против нас и са негативно настроени. Ние показваме, че сме способни да правим компромиси, които дори носят щети. Правим всичко възможно, за да има работещо правителство, което да носи отговорност за всичко, което се случва в момента, да се бори с кризата и да управлява България в трудната ситуация. Необходим ни е действащ парламент", посочи още той.

Според него разговорите вървят трудно и от един месец са проведени два такива официално пред камери.

"Нашата задача е да тестваме настроенията и очакванията. Трябва да мислим нестандартно. Правим всичко възможно, за да има работещо правителство, което да носи отговорност за всичко, което се случва в момента, да се бори с кризата и да управлява България в трудната ситуация. Необходим ни е действащ парламент. България трябва да има правителство и всеки трябва да потъпче партийното си его. Склонни сме да правим жертви", коментира Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Пъпъ срутиха България но никой и нищо не се прави против пъпънапротив държава институции инфраструктура пропадане само лъжи само Кражби само празни думи стани да седна нищо успешно от пъпъ нищо но важни ходят лъжат по телевизиите алчност жадни протягат ръце към властта отново машините са с тях вече сме Венецуела
21
1
 
2
 
! Отговори
Bg преди 1 година
Бойко тиквата изгонил 2 милиона българи в чужбина най големия предател и продажник в цялата история
20
1
 
1
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Башибозука Дончев - момчето на евреина Сорос, което дърпа конците в ГЕРБ. Оказва се, че преди да влезе във властта професионалната кариера на Дончев е свързана в продължение на седем години с фондацията на милиардера Отворено общество. През 2000 г. той става главен секретар на Клуб Отворено Общество в родния му градГаброво, където работи до до 2004 г.Дончев е член на екипа Експертни анализи към Института Отворено общество, разработил Регионалния план за развитие на Северозападен район
19
2
 
1
 
! Отговори
Справедливост преди 1 година
Помислихте ли за избирателите ви. Или те не са важни, важно е да сте във властта.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен.. преди 1 година
Който вярва на думи без покритие , да гласува за ПП. ,който вярва на джоба си да гласува за ГЕРБ, но да ме агитират във форума разни п-иш-лем-енца , нищо още не видели в тоя живот и не се сблъсквали с истински трудности че истината е в промяната, е смешно. От зелени тиквенца мамини синчета и дъщерички ,семе не ща .Вярно- искаме промяна , но не за лошо, която ни тропосаха предпоследните в управлението, а истинска , не завоалирана с думи и обещания и гарнирана с див популизъм за fare play.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само и само тартора ви да си спаси *** поради давност
16
2
 
7
 
! Отговори
Ми555 преди 1 година
Вместо да се чудите как да угодите на Козяк, активизирайте ДАНС! Има за какво! Освен ако не ви е страх и за вас си!!!
15
9
 
6
 
! Отговори
Психолог преди 1 година
НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО КРИЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ПП, А ЗА ТЕЗИ НА ГЕРБ НЯМАТ НИКАКВИ ГОДНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕД СЪДА!!! ВЯРВАМ НА ДЖОБА СИ И НА ИНТУИЦИЯТА СИ. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НИ БУДАЛКАТ. ПОВЕДЕНИЕТО НА ПП Е ГУЗНО, НО И НАГЛО.
14
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Правете коалиция с когото искате, само не и с тези, които ощетяваха държавата с по 200млн. на месец за обогатяване на доставчици ,с тези които ощетиха държавата с 1 млд. защото не изтеглиха заем когато лихвата беше 1-2%, с тези ,които направиха договор за 1млд.за батерии, които не знаем къде ще си ги завират, с тези , които преговаряха за производство на ел.автомобили и остана само голо поле , с тези, които договориха дерогация на руски евтин петрол, който е с надценка 1 лв. за хората. С тях не.
13
1
 
4
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
"""""Трябва да се мисли нестандартно за сформирането на кабинет"""" ------ И аз туй викам, всякъ партия и партийкъ у Парламентъ да управлява по 3-4 месецъ и ако след Четири години остане нещо от Държавата, да повторим експериментъ с "Нестандартното мислене" докато най-сетне изчезнем!
12
0
 
5
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Ботокса е способен, но му пада шията:))) оставка'.......
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 години само такива компромиси правехте, пинхед
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управляват ни безсрамни наглеци. Заслужаваме си ги. До момента, в който им счупим главите. На всички!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберски ***.
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дончев, вие свалихте Редовно избрано Правителство. ГЕРБ създадохте ХАОСА!ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ!
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте способни само да крадете.За нищо друго не ставате.
6
3
 
13
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Дончоолу кривата кратуна :)))
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факта, че политик е способен да го каже това просто показва колко хората не ги интересува вече. Щети за кого? Нали знаете, че щетите няма да са за политиците, а за нас.
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сте способни да делите пачките и кюлчетата с други, тогава може
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме на какво сте способни - знаете, че няма да има редовен Кабинет и затова създадохте "хартиената коалиция" само и само на пролет да ви изберат чрез подправени листенца. Честито и наздраве за вас. Отново излъгахте българския народ.