Нидерландия не искала да ни дава F-16, а да обучи наши пилоти

Димитър Стоянов се е срещнал с министъра на отбраната
15 ное 2022 16:38, Нели Христова
70
Нидерландия не искала да ни дава F-16, а да обучи наши пилоти
Снимка: БГНЕС

Нидерландия е изразила готовност да обучи наши пилоти да управляват Ф-16, а не е искала да ни предостави такива самолети срещу нашите МиГ-29 при даване на Украйна, съобщи в Брюксел министърът на отбраната Димитър Стоянов.

"Да, имах среща с министъра на отбраната на Нидерландия. Това, което изразяват към момента като готовност, е да помогнат с тренинга на наши пилоти за Ф-16. Това е информацията, която мога да споделя с вас към момента", каза Стоянов, цитиран от БНР.

Още по темата

Той добави, че е скептичен, че след 2023 година самолетите МиГ-29 ще могат да бъдат поддържани в оперативна готовност.

След заседанието на Съвета на ЕС в Брюксел военният министър съобщи още, че България ще обучи 60 украинци за военни санитари.

Димитър Стоянов уточни, че страната ни ще участва и със състав, и с оборудване за трениране на украински военни в рамките на мисията за военна помощ на Украйна на ЕС, по време на която ще бъдат обучени общо 15 хиляди украински военни.

Служебният министър на отбраната добави, че все още се изяснява какво точно оборудване ще предостави страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е в минитерстерството като не знаете английски.
43
0
 
1
 
! Отговори
КОСТОВ преди 1 година
Само Възраждане ще ги оправи
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нидерландия е враг на България. Не ни пуска в Шенген. Нидерландия пусна слуха за даването на самолетите, за да се хванат на въдицата глупавите и заслепени натовци у нас. Натовците трябва да бъдат отрезвени със студена вода, след якото им напушване с холандска трева.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакво оборудване няма да предоставим. Нидерландия ни лъже, за да се излъжем и да се разоръжим, за да ни принудят да плащаме хартиени танкове, хартиени гаубици и хартиени ПВО. Да си плащат произведеното оръжие от фабриките ни.
40
0
 
5
 
! Отговори
е ле па тия... преди 1 година
Е като нема да дават и ние няма да даваме на Уркия !!!!ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН!!!
39
0
 
4
 
! Отговори
така е преди 1 година
До Гиб Мелсън650 000 будистки миряни гласуваха наскоро за минету надяващи се на по добър живот в рая и дорде сме живи ще е пак крадене и манипулиране на народеца и миряни преизбиращи своите божества
38
0
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Поправка. Винету не е купил дори чертежи. Ако имахме чертежите, щяхме да можем да правим изтребители ние и да ги продаваме. За няколко милиарда Винету е купил едно нищо, един геврек, нула и разбира се едно конгречулейшънс и потупване по рамото. Винету си мислеше, че като им подари на американците няколко милиарда от нашите пари и те ще го държат на власт вечено. Обаче пък Винету след това построи руска тръба за Путин и Сърбия и това издразни американците и парите за самолети отидоха на вятъра.
37
0
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Хората не си подаряват дори бракмите. Искат да ги продадат. Има достатъчно ахмааци из Източна Европа дето ще купят някой изтребител трета ръка за милиарди. Винету купи чертежи за няколко милиарда. Винету изтегли 30 милиарда лева заеми за 12 години, като само една година 2019 г. не е теглили милиарди заеми. И въпреки това пак се намират българи с по един пръст височина на челата, които гласуват за Винету.
36
0
 
9
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Нещо по старо от F16 таралясника от 1967 година няма ли та да го купим за няколко милиарда? Да ви имам слугинажа!
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не било компютри, ами компоти! Още като се каза тази новина, че щели били да ни дадат F-16 в замяна на миговете си помислих,че за да ги дадат първо трябва да имат разрешение то американците и едва тогава могат да ни ги дадат.Очевидно е че американците са им казали да не се отпускат, чак толкова много и те свиха сърмите и измислиха това с пилотите.Американците нямат приятели, те имат само пy.дe.ли, които им *** задниците и дават само когато получат много над стойноста за нещо което притежавaт.
34
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилска кратуно министър, ние НЕ ИСКАМЕ да поддържаме оперативна готовност на руското старо желязо -- искаме да го изринем заедно с целия му оперативен персонал, който се кълне в матушка рассия!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега с тези сици самолетчета ли да си сгънем като в училище?
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 Не може даоговорите са засекретени, далавверата е конфиденциална.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дали някога някой ще разследва тая далавера с Ф-16?... няма да е гешев, той сигурно също е облажил от герпажийската далавера
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 Да платят няколко милиарда и им даваме миговете към 2029 година ще обучим укрите жезплатно.
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щом МИГ=овете ни няма да могат да се ползват след 23-та година, дайте ги на хората да се защитят бе, какво ги стискате тези таралясници, няма ли някой да потърси отговорност на борисов защо армията ни е в това състояние, за 12 години 1 самолет не е осигурил, то един мед. хеликоптер не купиха, аз за самолети питам
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо сега не се излезе и ясно да се заклейми ДБ и обслужващите ги медии относно тази опашата лъжа?!?! Онзи муфлон Мирчев къде е дето онзи ден лъга от екрана?!?!
27
0
 
2
 
! Отговори
Тука преди 1 година
Пишат двама депутати, очевидно е по минусите
26
2
 
12
 
! Отговори
Абе ние преди 1 година
Докога ще ги търпим онез 240 разбойници? Няма ли да си платят тежкия масраф. Въобще имаме ли прокуратура и защо им плащаме и на тях? И заплатите, и социалните осигуровки, и бонусите и кифтетата? ЗАЩОООО? ДОКОГАААА? Каква още гавра чакаме от тия зу рли???
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме си за карикатура, ама.