ПП и ДБ били защитници на венецуелските машини, искали само власт

Не се интересували от доверието на хората
35
ПП и ДБ били защитници на венецуелските машини, искали само власт
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ определи депутатите от ПП и ДБ като „защитници на венецуелските машини“, след като се разрази скандал за възможността да се гласува и с хартиена бюлетина. Решението за това беше прието от правната комисия през нощта и предстои поправките в Изборния кодекс да влязат за обсъждане и в пленарната зала.

"За пореден път се говори за избори и за правила, включително и от хора, които с ясно съзнание, че нарушават Конституцията и законите, които се включиха в политическия живот на страната с настроението, че всичко започва от тях. За тях е по-важна венецуелската машинация да им произведе властта, отколкото доверието на българските граждани", скочи Карадайъ.

По думите му ДПС нямаме претенциите историята да започва с тях, но от движението са последователни в политиката.

От ДПС застават зад хартиените бюлетини сега, защото имало гласуването само с машини не водело до добри резултати.

"От ДПС сме защитавали позицията да има машини по време на избори с аргументите, че имаше много недействителни гласове по време на изборите, и за минимизиране на недействителните гласове и на съмненията за субективния фактор, сме положили усилия да търсим решения в машините", обясни позицията на движението Карадайъ.

По думите му обаче най-важният резултат от вота е доверието и защитата на демокрацията.

Според него всички граждани трябва да могат да упражнят своя вот без да де притесняват дали могат да се справят с една машина или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Мустафа Карадайъ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важно е всички които не живеят в България или не могат да говорят български да нямат право да гласуват, другото е без значение.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам ако оставят машинките да прекръстят страната на Кирчоленд.Те с тях и за президент го гласят.Особено опасни са тези машинки.В други държави са доказали,че могат да се манипулират и са ги забранили.
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам кои защитава хартиените бюлетини и вече съм за машините
28
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 1 година
В Турция правят ли такива машини , да вземат от там , та белким ф-е-с-о-вете се укротят !
27
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
докога ще се откриват изб секции в турция докога ще се издават бълг паспорти на4 и 5 поколение което не знае бълг език това е позор хора които доброволно и съсзлоба напуснаха българия да вкарват в нс тази ненаситна икон групировка дпс
26
3
 
3
 
! Отговори
КравЪдоЙЪ преди 1 година
Карабино, мий си краката и ходи да обясниш коя ти бе родината.
25
2
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Тия, дьонме.а, дадоха много пари, да купят гетата и сега не могат да осребрят фактурата
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, Кавармадайъ , ще дойде време и ще ти направим задния двор оризище !
23
3
 
4
 
! Отговори
Един преди 1 година
Дпс е една от партиите, която прави шашми с хартиените бюлетини. Всеки път преди избори в селата с преобладаващо турско или ромско население хора от дпс обикалят по къщите с по една бюлетина и обясняват как да се гласува.
22
4
 
3
 
! Отговори
говорещия Български преди 1 година
на ря-зански диалект да каже как с пъри от европрограми си направи къща за милиони.
21
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
любопитно ми е след като има толкова много майстори на компроматите в Територията,защо не спретнаха и един на това еничерче?...След много кратък размисъл,отговора дойде сам:..-Ами защото тоя е от котилото на въпросните майстори на компромати..
20
3
 
7
 
! Отговори
ПП - ПРЪЦ ПРЪЦ преди 1 година
А СЕ МИСЛЯТ ЗА МНОГО УМНИ И КРАСИВИ..... ДА СЕ ПОГЛЕДНАТ В ОГЛЕДАЛОТО - ЩЕ ВИДЯТ ИЗКРИВЕНИТЕ СИ ОТ АЛЧНОСТ И НАХАЛСТВО МУТРИ.....
19
9
 
5
 
! Отговори
мира преди 1 година
Де бяхте като Боко ги копуваше тези машини защо не мрънкахте тогава Отвратителни сте мафия с герб и бсп това сте вие
18
6
 
9
 
! Отговори
Щ vi + Щ преди 1 година
ПП и ДБ мечтаят с мадуровските машини да бъдат като Чавес и Мадуро несменяеми. Според тия две групировки, като се прави предателство към избирателите с връщането на хартиените бюлетини, какво правим ние сред европейските страни-"предатели" гласуващи с хартия. Според тяхната логика трябва да излезем от ЕС , защото кой общува с предатели? Тия са напълно не-аде-кватни.
17
3
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Вие от дпс-то какво искате, бе, аланкоолу? Не искате ли власт и лапане? Колко години вече затова драпате, ама се направите на много принципни. Айде у лево. Каквото и да изтропаш, все тая. Никой не ви се връзва на мазните приказки.
16
3
 
8
 
! Отговори
пери преди 1 година
Тоя убавец защо реши, че хората имат повече доверие към дпс-то? С всичките им циркове, народът загуби доверие към всички. Толкоз са прозрачни, че вече предизвикват само отвращение.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая от Гърбавата мафия и от Де *** се ..подкрепени от комунистическите отрочетата - СА ОТ ЕДНО И СЪЩО ДС КОТИЛО - и докато не бъдат изметени а някои от тях настанени там където им е мястото по окръжните затвори -България нормален живот и развитие НЯМА ДА ИМА
14
3
 
7
 
! Отговори
Зле преди 1 година
Долно, лъжливо, мафиотско к...ле. няма отърваване, по- лошо от турско робство...Дали пък точно тези не се стремят към етнически конфликт? Дали не изпълняват поръчка на Ердоган?.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aбсолютно точно, аркадаш.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Гърбава *** Ф и Я от Ду *** се ..подкрепени от комунистическите отрочетата - СА ОТ ЕДНО И СЪЩО ДС КОТИЛО - и докато не бъдат изметени а някои от тях настанени там където им е мястото по окръжните затвори -България нормален живот и развитие НЯМА ДА ИМА