Борисов: ГЕРБ ще предложи експертен кабинет

Целта му била да стабилизира България
170
Борисов: ГЕРБ ще предложи експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България. Това информирах председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Това написа в личният си профил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост. Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани", допълва Борисов.

По-рано днес бившият премиер написа, че ГЕРБ ще предложи състав на кабинет.

"ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство. Това заявих пред председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с която разговаряхме в рамките на срещата на ЕНП в Атина. Благодарих й, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя й към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство", допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен2 преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР ПРИЕТ В ИВРОПА УВАЖАВАН ДЪРЖАВНИК ПОЛИТИК БОРИСОВ Е
56
0
 
0
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
В момнета изпитват голяма радост ,че ни режат за Шенген.Така ще могат да си крадът по старият начин безнаказано без реална опасност за отговорност.Прокуратура и съд са техни ,медии техни и оттук нататтък само говорене на лъжи по всички телевизии и някоя друга полуистина за заблуда и каскета да симулира дейност.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля ви,престанете да ни натрапвате тази крадлива мутра.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и експерти това е пълна противоположност.Там всичко е от милиционер нагоре.
53
0
 
0
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Тоя какво иска да ни каже, че ще назначи някакви маскирани като експерти да крадът за него и Шиши ли?
52
0
 
0
 
! Отговори
Румяна Димитрова преди 1 година
А,я си представете кабинет на ГЕРБ с премиер Десислава Атанасова,или оня другия,че му забравих името?!Е,чак тогава я втасахме!!! Ако стане така както се говори се отчертават задкулисно управление на Бойко Борисов,защото всичките от ръководството на ГЕРБ са негови марионетки. Много добре видяхме за 12г,какви бели направиха с държавата ни-разсипаха я до основи. Стига вече управление на ГЕРБ!Това са злобни и алчни за власт хора.
51
0
 
0
 
! Отговори
Почтен преди 1 година
Никой не те иска,но с хартиената бюлетина без да гласуват за теб ти ще си победител след тотална фалшификация.Честито братя българи!
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви специалисти Борисов? Седмици наред се надпреварвахте с времето как да върнете хартиената бюлетина. Всички ви видяха. Седмици наред за една хартиена бюлетина, вместо да помогнете на хората. Какво стана с цените на горивата? Какви специалисти сте? Или ще пращате чакалите и магаретата, които имате в изобилие? Борисов е за затвора! ГЕРБ няма да управлява, помнете ми думите.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме какви и по какво сте специалисти,НЕ мерси,задължително без ГЕРБ.А да не пропусна ,да ти кажа че си ТИКВА .
48
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 1 година
Като си толкова ербаб , защо не станеш министър-председател , бе , гиди лъжец и страхливец ниеден !!!! За затвора си ти , Тикво !!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако са експерти като тебе,съвсем ще го закъсаме.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички стари корумпирани муцуни да се махат от парламента , видяхме какво можете за 12 години , освен да крадете да вдигате данъци цени и такси друго не направихте
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майко мила!Като ви знам експертите си представям и кабинета.
44
0
 
0
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
А..от Партиите на Маямата , АБВ и др. левичари ---МЕРАКЛИИ ЗА ЕКСПЕРТИ , БОЛ.....
43
0
 
0
 
! Отговори
А , на бас... преди 1 година
...че от ДБ и БСП ....ще има кандидати за експерти........./...ПРИ ЯКИ ЗАПЛАТИ.../
42
0
 
0
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ЕКСПЕРТЕН КАБИНЕТ ----със специалисти и от БСП.....а , защо , НЕ??!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
герб ще предложи още каскети от системата ,,ти си го избра,, Да управляват не могат ,но службогонци дето не вършат никаква работа могат да намерят . Щом има едни яки държавни заплати герб могат веднага да намерят ,,кадри,,
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
направо се махайте, какво ще предлагаш, 11 годинин видяхме колко можете, само далавери
39
0
 
0
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
ЕКСПЕРТЕН КАБИНЕТ ---ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ... ЕВАЛЛА БАЦЕ!
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И наще още го раздават важни. Все едно нещо зависи от тях. Ай чупката. Продадохте ни като мр?сни парЦЦЦали. Благодаря и мерси.