ДБ се срещна с Габровски, уважи го, поздрави го, но отказа подкрепа

Кандидатът за премиер на ГЕРБ зове да се намали радикализацията
Обновена: 8 дек 2022 12:21 | 8 дек 2022 11:04, Камелия Цветанова
81

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Да се опитаме да намалим тази радикализация, която е повече от видима и вече продължава доста време, макар и напълно да съзнавам, че това е същността на партийния живот и начинът да се мобилизират гражданите и партийните ядра. Вече е време за по-друг подход.
Още по темата

Това заяви кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски по време на днешната си среща с представители на парламентарната група на „Демократична България“, на която се обсъжда възможността за съставяне на правителство с първия мандат.

„Надявам се, че заявките, които давам, както и личността ми, ще бъдат отворена врата към консенсус, към повече разбирателство и повече експертност“, посочи Габровски.
Лидерът на ДБ Христо Иванов призна, че Габровски  излиза на терена в изключително труден момент.

„ Но ако успеете, това ще е успех за страната ни“, посочи той.

„Отзоваваме се, за да изразим уважението си към вашите усилия да помогнете на политическата система да
преодолее различията, обясни Иванов.

„Съзнаваме, че в тази трудна ситуация, човек като вас да се съгласи да инвестира целия си професионален капитал в един граждански опит, е воден от граждански дълг“у допълни той, но все пак отсече, че ДБ има решение, че не могат да подкрепят кабинет на ГЕРБ, което няма нищо общо с Габровски и неговите усилия.

"Ако вие излъчите правителство, ние ще бъдем отворени, макар и като опозиция да работим по конкретни теми така, както и сега работим - има широк спектър от теми, по които работим добре с ГЕРБ, допълни съпредседателят на ДБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: ГабровскиДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
1
 
! Отговори
Ловеч преди 1 година
Изобщо не ме интересува с кого се е срещнала ДБ. Те си правят срещи като по времето на приятеля му на Бойко Борисов Тодор Живков. Важното е да пее Мирослав Тошев. Виртуозните му акордеонисти може да акомпанират и на БОТЕВА. ВАСИЛКЕ. Поздрави за гласувалинте на последнитге избори за дупетатао си дават политиците.
49
2
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ. И НА ДЯДОВИ УРА НЯМА ДА СТАНЕ
48
3
 
6
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 година
До АнонименЗдравето не се купува ! Истината се купува с пари под масата и от хора без морал! Хора които са послушни на Сорос , САЩ , Русия !
47
7
 
14
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До АнонименКъде видяхте това работещо правителство на четворната ламя, които подкрепиха с лъжливи избори ПП. ПП-то се оказа подмолна партия , партия на подмяната , коаяо освен да лъже и краде друго не може. Рано или късно истината излиза на яве. Истината МНОГО БОЛИ!!
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Губи си времето само този!-:)))
45
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така гербаджиите станаха най-големите русофили? Случайно ли е? Или отдадоха на концесия поданиците на ГЕРБ за целите на руската агентура в България и на балканите? Какво се случва в този свят? И докога, ще има корупция в България?
44
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Влади-Абе стига с тези гербаджииски опорки!Видяхме герб какво направи за 11 години само кражби и далавери!
43
5
 
1
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 1 година
До ЕДИН БЪЛГАРИНПо коледа стават чудеса . Паламента ще е наш , а всичката *** в затвора!
42
6
 
10
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 1 година
Възмутен от държанието на всички проруски партии в парламента .Вие сте водени , финансирани и подкрепяни само от фирмите на руските и български олигарси ! Всички демократично настроени хора в България ви разбрахме , видяхме какви *** сте - БКП , БСП ,ДБ ,ПП,ВЪЗРАЖДАНЕ !След вашето лицемерие идва ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ - ВЪН ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ , РУСОФИЛИ , КОМУНИСТИ , ДС ПРЕДАТЕЛИ !
41
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб е крадлива партия на мафиотите. По техен модел и образ, като зараза се разпространява сред хората един недостоен и съсипващ държавата модел на поведение. Модела на интригите и краденето. Модела на далаверите. Модела на "И аз да бях и аз бих крал и правил далавери". Герб е токсична и вредна партия и всеки който се захване с тях изгаря. Герб една компрометирана партия.
40
5
 
4
 
! Отговори
До Влади преди 1 година
За жалост, сте прав.
39
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв "министър-председател"...да ме извинява - до кога ще продължава тази фасадна демокрация тип - ПУНТА МАРА КАКТО КАЗВА ЧЕКМЕДЖАН- уж професор - а ще взима решения и ще оправлява "самостоятелно" до толкова колкото ще го ползват за поредния печат и подпис...и до там ..насочван от поредната ФиДесиВа ..Томето с милиардите за електроно управление като проксита ва баш бакана дет ги меси тез уйдурми ЧЕКМЕДЖАН със съпорт от Доган и мадам Трансимпекс -това миш маш в който да продължят да си усвояват
38
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как сте гребаджии? Гребете ли към дъното. Нема да управлявате брато.
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да виждат буквичките ГЕРБ. И трябва да се виждат и буквичките. И не само буквичките, ами и измежду буквичките също, защото там има още по-мръсни и отвратителни неща. Да си облечен в костюм и да имаш едно голямо ллааййнноо на него и да се правиш че не го виждаш. Или да си тастъпал такова и да се правиш че на нищо не мирише. Еми има го и мирише.
36
7
 
10
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
НАРОДЪТ ИЗБРА ГЕРБ И С МАШИНИТЕ, МАЙ ЗАБРАВЯШ НЕЩО?
35
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Б,Борисов към Габровски:Ти сега приеми да си ми смокиново листо,пък като спечеля изборите,ще те направя министър.Габровски:Ама да не ме излъжеш,ей?
34
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същото като с оня Герджиков.
33
6
 
10
 
! Отговори
Вчера преди 1 година
ПП СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ЛИТАСКО И ПРОТИВ 1 ЛВ ЗА ЛИТЪР БЕНЗИН ВМЕСТО 25 СТ. РАДВАЙТЕ СЕ, ПУТИНИСТИ!!!
32
13
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
С тази кандидатура Бойко се надява да додрапа до местните избори,за да може пак да ги фалшифицира с хартииките както преди.Елементарно,Уотсън.
31
3
 
12
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Те ДБ видиш ли много уважават професора но гледат буквичките на партията ако беше Пп щяха и да го подкрепят. Това значи че и Господ да е щом нямя Пп баста това са нашите мунчовци в парламента.