Габровски започва преговори с партиите за съставяне на правителство

Срещите днес са с ДБ, БСП и „Български възход“
8 дек 2022 07:00, Елка Василева
70
Габровски започва преговори с партиите за съставяне на правителство
Снимка: архив, БГНЕС

БСП, ДБ и „Български възход“ са поканени на среща днес с проф. Николай Габровски в Народното събрание. Покани са изпратени до всички парламентарно представени партии, като с останалите срещите са в петък. На срещите проф. Габровски ще представи визията си за съставяне на правителство с първия мандат и ще потърси подкрепа за това.

Още по темата
Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново заяви, че няма да подкрепят кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС. БСП ще отиде на среща с Габровски от уважение, но няма да подкрепим негов кабинет, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, включително и в медиите, че БСП и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем утре, за да му кажем: уважаваме Ви като професор и лекар, но не Ви подкрепяме нито Вас, нито правителство, предложено от Вас, защото зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов“, заяви Нинова.

Тя припомни решението на Националния съвет на БСП, че не подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ, с мандат на ДПС и с мандат на „Възраждане“. „Когато бъде връчен третият мандат, Националният съвет на партията отново ще бъде свикан и той ще реши какво да правим“, каза Нинова, цитирана от БГНЕС.

От „Демократична България" също заявиха, че ще се срещнат с проф. Николай Габровски, номиниран за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Още когато го номинираха, ние заявихме че ще направим среща с него, за да му обясним защо не можем да го подкрепим”, коментира Атанас Атанасов. Като причина той изтъкна корупционните практики на правителствата на Бойко Борисов. „Нищо не може да промени мнението ни за подкрепа на първия мандат", заяви Атанасов.

От "Продължаваме промяната" препоръчаха на Николай Габровски да се фокусира върху партиите, които биха му осигурили подкрепа за евентуален кабинет. От "Възраждане" пък заявиха, че няма да участват в такива преговори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко-тиквата и ГРОБ поражад в мен само една асоциация и тя е Кен-Ли...........
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С гербероидни послушковци нема как
13
4
 
14
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Всеки който се е докоснал до Тиквата, СИК, Доган и Копейкин--морално изгаря мнго бързо.....Жалко за професора ,който вероятно е принуден да поеме това бреме.....
12
3
 
13
 
! Отговори
Гаргаровски преди 1 година
Новото Мъпет шоу.....
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно с какво Мутрата държи този професор? За оня с бенката разбрахме! И за този ще се разбере! Опозицията няма да допусне управление на ГЕРБ повече!!-:))
10
5
 
17
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Принудили са го, явно имат компромати и за него. Иначе, изкарва по 100 бона на месец в Пирогов, а напиня да става премиер за 15000 лв. заплата. Нещо не се връзва ааа?
9
3
 
18
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 1 година
Габровката за под 5000 лв не казва и здравей. В Пирогов е познат, като господин 5 к
8
17
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Отново превратаджийските партийка ще саботират ГЕРБ и Борисов. Правят голяма " услуга " на държавата. Така никога няма да се оправим. Да ги освирим на следващите избори и да ги няма в НС. Не ни трябват такива ретроградни партийки.Нинова прави огромна грешка. Друга възможност да влязат в управлението няма да имат.
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мошеникът в бяла престилка Габровски да се връща в гербаджийската крепост Пирогов и да продължава да точи касата, щото чекмеджето на босът му вече втора година стои полупразно!
6
3
 
20
 
! Отговори
Оффффф! преди 1 година
Баце откъде ги намира все такива професори с вирнати носове бе?! През последните две години се нагледах на професорите на Баце - хвани единия, шибни другия!
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много професори направи Банкянския ***....
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не е късно да станеш за резил.
3
24
 
10
 
! Отговори
Успех преди 1 година
Успех, професоре. Опитай да обединиш тази разединена и болна нация. Някои разбраха, че правим последни опити. Други още си играят на сърдитко Петко.
2
5
 
15
 
! Отговори
Qwerty преди 1 година
Тоя човек като съм го гледал по телевизията ми изглеждаше доста свествен - къде се набута в политиката...
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви искаме правителствата крадци и сега сме си добре със служебното махайте се няма да ви плащаме за нищо работа некадърници