България няма да даде на Украйна самолети и С-300

Стоянов: Ако е стреляно по мигранти, то категорично не е от наша територия
Обновена: 9 дек 2022 10:10 | 9 дек 2022 09:51, Нели Христова
110
България няма да даде на Украйна самолети и С-300
Снимка: БГНЕС

Това, което даваме на Украйна, е в приоритетите й, но не са самолети и С-300, обясни военният министър Димитър Стоянов пред NOVA.

Решението за помощта обаче трябва да бъде ратифицирано от парламента, което може би ще стане днес, да има указ на президента и чак тогава да изпратим помощта, обясни той. Вчера решението бе обсъдено от депутатите от комисията по отбрана.

Още по темата

Ние продължаваме да охраняваме небето си с МиГ-29, така че защитата ни е гарантирана. Първите наши F-16 ще бъдат произведени през 2024 г., но ще ни бъдат предоставени следващата година. Дори и да бъдат произведени по-рано, ние няма да имаме готовност с инфраструктурата, каза военният министър.

Ако въобще е стреляно по мигранти, то категорично не е от българска територия, категоричен е Стоянов, гледайки клип. Това, което чувам, не е изстрел от автомат "Калашников", уточни той.

Доводите на Нидерландия и Австрия за неприемането ни в Шенген не съответстват на показателите. Не може постоянно да се сменят критериите. Странно е да се говори, че в България няма върховенство на закона, когато Нидерландия е най-големият инвеститор у нас, твърди той.

Той отхвърли тезата, че Нидерландия е параван на ЕС за неприемането ни в Шенген.

Къде е солидарността на Европа - с 20 човека от Фронтекс ли, попита министърът. Имаме дипломатически напредък с Австрия, но Нидерландия остава твърда. Тя се опитва да реши вътрешнополитическите си проблеми на наш гръб, смята Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
14
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Това решение е равносилно което ни вкара във втората светована война на странта на тристанния пакт. Ще има нов трибунал след войанта за виновните
76
9
 
5
 
! Отговори
Правилно: преди 1 година
На руските ДУПЕДАВЦИ---ОРЪЖИЕ НЕ ИМ ТРЕБВА!!! / нито Шенген/
75
2
 
7
 
! Отговори
Смех преди 1 година
Дайте ги защото БЪЛГАРИТЕ са перфектните ПРЕДАТЕЛИ / те се предават винаги/
74
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След решението за Шенген трябва да се откаже всякаква помощ за Украйна! Обаче в тази държава мъжете нямат топки!
73
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземат оръжие и ракети, а в същото време не ни искат в Шенген. При проблем на Холандците ли ще разчитаме да ни пазят? Видяхме ги колко ни ценят нали?
72
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С-300 са руски *** пред турските Байрактар-2 които действат на 1000км. /СПРАВКА---Удара в Брянск/
71
2
 
12
 
! Отговори
дайте ги бе преди 1 година
дайте всичко де що имаме, по гол *** да останем, дайте им го бе!
70
1
 
16
 
! Отговори
До 73 преди 1 година
Тази помощ за Украйна е безвъзмездна, ако не си разбрал и никой няма да ти я възстанови, нито Украйна, нито НАТО, нито Америка. Те могат да ти предоставят назаем подобна техника, но тя няма да е твоя. Така, че животът не е само рИкия!
69
7
 
6
 
! Отговори
Смех преди 1 година
ДРЪЖТЕ СИ ЛЕТЯЩИТЕ ЩАЙГИ---СКРАПА ПОСКЪПНА...хахахаааа
68
14
 
6
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 1 година
Що бе? Другарката митрофанова щеше да ви се сърди? Или путин щеше да обяви българия за вражеска държава на квадрат? И да спре да дава нефт даже и за копейки? Съвeцките мигове вече са фира щото нито има части за тях нито има кой да ги поддържа. Вместо да бъдат нарязани за скрап в българия можеше да ги дадем на украинците да се защитават агресора - те знаят как. България е член на нато. Небето е защитено от натовски самолети.
67
2
 
18
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама няма страшно да си дадем самолетите на бивша Укриана...а още по-малко новите Ф16. Така де, докато това се предлага,обсъжда,решава,променя и т.н. (отново всичко това в произволен ред), от бивша нацистка Укриана няма да остане нищо...а към 2025 вече никой няма да иска и да си спомня за укро-нацистите...освен малкото оцелели бандеровци, дето ще секат дърва в лагерите в Сибир, или пък тези,дето ще се мотат на лаката и затворена територийка,която са им отредили около Киев като резерват :)
66
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сте купили за армията, че сега да го вземати и да го подарявате на фашисти! Фашизмът в опасност, давайте да спасяваме фашизма, че фюрера в Киев скоро ще яде мазната опашка!!!
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя България дали има оръжия да не е напълянт отзад че на Украйна щяла да дава смях дето Украйна е по-развита и много по-голяма съветска република от България
64
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотален НЕУТРАЛИТЕТ!!! Нямаме работа между шамарите и игрите на Великите сили. В две световни войни губехме, защото си играеха с нас. Стига вече!
63
2
 
23
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Няма как България да дава неща, които няма. Нито самолети, нито пък някакви си СС. Да им дадат чертежите на самолетите, които ги платиха на САЩ. Може и Бойко Борисов да им дадат, заедно с депутатите от партията му.
62
9
 
5
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Еми ще ги пазим до последно и другата година ще ги бракуваме, защото няма да имаме части за тях, естествено ние ще платим за цялото упорство, защото няма да получим нищо на среща.
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На наркомани нацисти нищо да не се дава!!!
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какви автомати тия са некъдърни само химикалки и тетрадки
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не е це триста це двеста да си лепят плочките на тавана *** и потници и кво очакват еф шестнайсет от холандия то си е далавера
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинското командване, независимо от загубите, прехвърля допълнителни части, включително наемници, в Опитное, Клещеевка и Бахмут-необходима стъпка за поддържане на целостта на фронта.Според експертите загубите на укрофашистите в този участък на фронта надхвърлят целия период на боевете в Северодонецк и Лисичанск. ВСУ не планира отстъпление,те поддържат отбраната с всички сили,защото в случай на загуба на Бахмут отстъплението няма да бъде само от този град.