Борисов иска Габровски да е премиер дори и да е с третия мандат

ГЕРБ направили крачки назад, за да е добре държавата
155
Борисов иска Габровски да е премиер дори и да е с третия мандат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ако има трети мандат - ние ще настояваме да дойде правителство, което ще избере проф. Габровски. Няма да влизаме повече в никакви съглашателства да угаждаме, на който и да е било. Направихме 3 крачки назад, само и само държавата да се стабилизира”. Това заяви Бойко Борисов, който е на посещение в област Силистра, цитиран от „24 часа“.

Още по темата

"Проф. Габровски сам си подбира екип, който да е максимално отдалечен от всички партии. Това е единствения начин да има правителство. Това е работещият вариант - правителство с кратък живот, за да се приемат неотложните неща. Всичко е спряло", заяви Борисов. И подчерта, че професорът е истински патриот. Кабинетът, който предлага не е на ГЕРБ, той ползва мандата на ГЕРБ-СДС, натърти бившият премиер. Габровски бил придружаван в преговорите от Десислава Атанасова и Томислав Дончев, защото ако бил само с негов екип, щели да му кажат :"ние с вас ако се разберем, после ГЕРБ може да не го одобрят".

ГЕРБ се готвят за избори във всеки ден, структурите били готови, за да не им се извиват ръцете. Затова имат ясна програма за управление.

Той засипа с критики кабинета "Петков", като спомена и фирмата на бившия транспортен министър Николай Събев. "Фирмата сигурно му е добра. Те се възползваха изцяло от държавата. Съсипаха пощите. Направиха си парите, платиха си предизборната кампания и избягаха. Къде е Дунав мост 5-6-? Къде са магистралите и тунелите? 2 години лъжи", атакува той "Промяната". И посочи, е президентът ги е нарекъл шарлатани, а бившите им коалиционни партньори - Корнелия Нинова и Слави Трифонов  - аматьори и крадци.

„Ако има трети мандат - ние ще настояваме да дойде правителство, което ще избере проф. Габровски. Няма да влизаме повече в никакви съглашателства да угаждаме, на който и да е било. Направихме крачки назад, само и само държавата да се стабилизира”, поясни още той.

Борисов влезе в задочна разпра и със съпредседателя на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов, който по-рано през деня обяви, че ГЕРБ са си осигурили 115 гласа за кабинет и прогнозира игра с кворума в търсене на шестте необходими депутати за формиране на парламентарно мнозинство.

"Той ми беше шеф на НСС, когато бях главен секретар. Това бяха времената на Чорни и Ершов. С ген. Атанасов бяхме заедно години наред, когато беше част от Реформаторския блок. Той е известен с това, че неговите твърдения обикновено не са истина", контрира обаче бившият премиер. „Щеше да ми е интересно какво мисли за далаверата Gemcorp, за коалицията "Лукойл" за декларацията на ГЕРБ за украинската православна църква. Щеше да ми е интересно да го чуя защо не приеха горивото да се продава с 1 лв. по-евтино. Това са проблемите на хората“, заяви още Борисов. Той успя да вметне, че руснаците знаели откъде са снарядите в Украйна - наши, но през посредници. Ние не искаме да се крием, затова с лидерството на ГЕРБ и СДС се приеха тези решения за оръжията, настоя той. И съжали ДБ, които одобрява, че остават сами с ПП, най-корумпираните.

„Видях вчера президентът Радев с голяма делегация да говори по две много важни теми за България. Миграционният проблем може да бъде спрян само със съдействието на Турция и посредничеството на ЕС. Това, което години правим и когато дойдоха Атанасов и подобни, разградиха България и тя се превърна в основен дом на трафикантите. Затова загубихме уважението на много страни в Европа", продължи Борисов. И отново повтори тезата си, че по време на неговото управление е имало нулева миграция, а сега има хаос.

Той се ядоса на твърденията от ПП, че президентът възстановявал кадри на ГЕРБ. "Половината от вас са работили в мойто правителство. Те кадри на ГЕРБ ли бяха тогава", напомни той за Калина Костадинова и Божидар Божанов, Христо Ивнов и Атанасов. Според него всеки трябва да може да си намери работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 1 година
А за втория се подразбира. С две думи цар тиква назначава премиер
43
0
 
5
 
! Отговори
ИСКА БЕЯ преди 1 година
ДА СИ ИМА МАША. ДА НЕ СЕ ОПАРИ. ВСИЧКО Е ПРАВИЛ С ПОСТАВЕНИ ЛИЦА. ДАЛАВЕРА ДЖИЯ.
42
0
 
8
 
! Отговори
От партията преди 1 година
Не знам защо бате Лойко ми изглежда като охранител с бухалката ,анцуга и маратонките адидас дет се вика Меси
41
0
 
9
 
! Отговори
гласувал за ГЕРБ преди 1 година
До Гошо...*** ПРАВ СИ, БОРИСОВ НИ ПРЕЦАКА, ЗАТОВА НИКОГА ПОВЕЧЕ БОРИСОВ!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, защо в ГЕРБ не си зададете елементарния въпрос - ЗАЩО НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ ВИ ИСКА ?!? Защо след като уж сте спечелили изборите, след като свалихте РЕДОВНО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ви се налага да правите какви ли не маневри, за да излъжете хората и да съставите правителство с поредната ви пионка ???
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов е толкова умен че не е успял да завърши дори школата в Симеоново.
38
2
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Тези който са...гласували за ГЕРБ,ги...прецакаха. От къде накъде ще е премиер някакъв,който даже и не е от ГЕРБ,а е спуснат с...парашут от Борисов. Това си е чиста проба...подмяна на вота. Повече не гласувайте за този...мошеник Боко.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЙКО ще употреби ПРОФЕСОР ГАБРОВСКИ както АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ той бе ДЕКАН вече НЕ Е като ЦЕКА ЦАЧЕВА както подигра ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА от КЪРДЖАЛИ и я командваше как да обижда ХОРАТА това е БМБ
36
2
 
9
 
! Отговори
будата кукловода преди 1 година
иска да дърпа конците в сянка като Габровски да е нещо премиер дори и да е с третия мандат и демек вълка козината сменил нрава останал
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МУТРОВСКИ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като цяло системата е доста сбъркана - да кажем че Габровски е много порядъчен, компетентен и честен човек, и ако стане премиер иска да работи в интерес на народа! Обаче как би могъл да се противопостави да кажем на някой олигарх свързан с ДПС и на престъпните му схеми, когато ДПС ще му крепи правителството???
33
2
 
8
 
! Отговори
А Ердоган преди 1 година
издърпа ли ушите на Радев??
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
магарето се оказа бойко борисов
31
2
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
Отишъл Бойко Борисов в Шумен да посети паметникът "Създатели на съвременна България". Застанал пред статуята на Аспарух и понечил да вдигне глава да види лицено та създателя на България, но се спрял..... усетил че ще му падне феса!!! и си отишъл
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВЕСТНА мутра НЯМА вие герб сте ИСТОРИЯ МИНАЛО - айде ЧАО
29
1
 
2
 
! Отговори
Ако Габровси преди 1 година
веднага започне 240 черепномозъчни операции, докато се извърти и третия мандат, може да ги завърши! Тогава може да е Премиер!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Борисов предложи едно магаре за премиер , ГЕРБ ще го подкрепят. Ако магарето е съгласувано предварително с Доган и ДПС ще го подкрепят. Другите няма значение какво ще кажат защото те не карат влака от 20години.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Бойко докога ще казва кой да управлява България?Нямало да бъде правителство на ГЕРБ,а какво правят Атанасова и Томата от двете страни на г-н Габровски ,когато преговаря с другите партии?Народът да не пасе трева?
26
2
 
6
 
! Отговори
И по зле преди 1 година
На това се казва Държавна Сигурност - всичко е в ръцете на един л_уд нарцис завършил "Симеоново"!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМА МНОГО МУ ОТИВА НА БОЙКО ФЕСА