Кой кой е в проектокабинета на професор Габровски?

Вижте биографиите на всички кандидат-министри
Обновена: 12 дек 2022 11:48 | 12 дек 2022 11:36, Красимир Ангелов
295

Проф. Николай Габровски -  кандидат за министър-председател. Именит неврохирург, роден  през 1971 г. в София и е трето поколение лекар във фамилията. Баща му - проф. Стефан Габровски, също е сред най-известните неврохирурзи у нас, а дядо му е един от основателите на военната хирургия в България - д-р Ганчо Савов. Проф. Габровски е най-младият член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН) в „Медицински науки". Заместник изпълнителен директор на университетската болница за активно лечение и спешна медицина "Пирогов". Специалист в областта на невроонкологията, съдовата и гръбначната неврохирургия. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трима вицета предлага в кабинета си проф. Николай Габровски, който е кандидатът за премиер на ГЕРБ. Днес той върна на президента Румен Радев изпълнен мандат за избор на кабинет.

Още по темата
Трите вицета трябва да са Малина Крумова - вице по управление на европейските средства, Миглена Тачева вице и министър на правосъдието и Миглена Плугчиева, вице по климатичните промени и министър на околната среда.

Вижте биографиите на всички кандидат-министри в следващата галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
времето на дъртите комунисти изтича безвъзвратно. На никой няма да му липсват измрелите от старост комунисти. Нито пък някой ще си ги спомня с добро. Слава боги - млади комунисти не се задават да ни управляват - има шанс България да живне.
172
1
 
9
 
! Отговори
хахахахахахахаХАХАХА преди 1 година
една женичка, страшно прилича на криптокралицата, и тя министър? професореее.
171
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята се повтаря.. След Тодор Живков около 10години нямахме нормално правителство.И след Бойко Борисов около 10 години няма да имаме нормално правителство.Старите не пускат на младите кокала.
170
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още не се е родил този смел Българин който ще ни освободи от американско робство. Дотогава няма никакво значение кой ще "управлява" тая изоставена територия.
169
1
 
9
 
! Отговори
SugarBabes преди 1 година
Диана Габровска включена ли е в проекто-кабинета ?
168
0
 
11
 
! Отговори
Е как... преди 1 година
.кой кой е, схемата е ясна - Гошо вратар четох, онези двамата от ляво, баце тарано и Чичовото малко встрани да се не набива на очи. Ми както си е било винаги ;) .
167
10
 
4
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ТОА ПРОФЕСОР - ДОКТОР Е МИЛИОНЕР ОТ ДОВОЛНИ ПАЦИЕНТИ. ЗНАЧИ Е СТАРО КОРУМПЕ! СВИКНАЛ Е НА ДРЕБНИ СУМИ - ПО 1000, 5000, 10 000 ЛВ. ЗА ТОВА Е ПО ПОДХОДЯЩ ОТ КИРО *** - КОЙТО НИ ОГРАБИ С МИЛИОНИ!
166
3
 
10
 
! Отговори
? преди 1 година
Докторите в БГ взимат яко кеш. За това с а подходящи. Те са корумпирани от пациентите....или ТИ не си давал пари кеш на доктор?
165
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чух някъде, че ГЕРБ-СДС давали по 10 милиона на депутат да гласува за тяхното правителство и по 5 милиона, за да не присъства в залата, когато се гласува това правителство на ГЕРБ.
164
5
 
3
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
АКО МЕ ИЗБЕРЕТИ МЕН, ЩЕ НАПРАВЯ ТАКИВА ПРОМЕНИ, ЧЕ ПП ЩЕ ВИ СЕ ВИДЯТ КАТО ПЕЩЕРНИ ХОРА! НИКОЙ НЯМА ДА РАБОТИ И ЩЕ ПОЛУЧАВА ПО 10 000 ЕВРА НА МЕСЕЦ! ДРОГОТО ЩЕ Е БЕЗПЛАТНА! ТАКА НИКОЙ НЯМА И ДА КРАДЕ И ЩЕ РАЗПУСНЕМ ПОЛИЦИЯТА? БАСИКЕФА!
163
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова нещо като: "Какъвто е народа такива са и политиците му.". Това е измислица на мафията, за да прикрие некадърността си да управлява. При демокрацията в България народът няма думата. Всичко се управлява от хората с пари и от САЩ.
162
2
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Да изсъхнеш дано! Помагач на мафията... Как може да се продават всички за чекмеджета? Или го държат с нещо или просто продажник!
161
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говори се че на Габровски са обещали 10 000 000 лв ако състави правителство!!!!Познайте кой му е обещал??!!
160
3
 
10
 
! Отговори
Професор пред Пенсия преди 1 година
Хора бъдете снизходителни на професора му трябва заеме подкупите пари и също да може да се пенсионира с Премиерска пенсия с доживотни привилегии. А пък тези ХИБРИДИ от ДОКТОРИНКИ ще са поредният удар по държавата после като паднат някой друг да оправя нещата важното е тези хора ДА ВЗЕМАТ ПАРИ и ДОРБРИ ПЕНСИИ туй е важното.
159
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъвто е народа такива са и политиците му.
158
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да не са обвързани с партии, та Прошко Прошков е един от основателите на ДСБ, после им паднаха резултатите премина на кметското място в Лозенец към ГЕРБ.
157
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Х., Деса Свирката, Нагъл Крадец, *** Нечовек, и тн. защо?
156
2
 
9
 
! Отговори
ГАРАНТИРАНО ОТ ПП ДБ преди 1 година
НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ШАРЛАТАНИТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА И ЩЕ ПОДРЕДЯТ ДЪРЖАВАТА СРЕД НАЙ-ИЗОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ, НО НЕ В ЕВРОПА А В СВЕТА!
155
0
 
7
 
! Отговори
За сурвакарството преди 1 година
...... и като не можел да каже смислено изречение въз основа на онази уж от него написана дисертация, закрилниците му го оправдавали с това, че имал тежък дефект на зрението, та не можел да чете! Още се носят вицове за този и се разказва как докретал до пенсия, дремейки и нищо не правейки, но получавайки заплата. Такива в БАН има не един и двама. Но аз се тревожа за друго - проф. Николай Габровси от кой клон на фамилията Габровски е - от кадърните учени или от зачислените някъде на заплата?
154
6
 
23
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 година
Най-хубавото на това правителство е, че няма да бъде избрано. Кандидатът за премиер е доктор в Пирогов. Това веднага поражда съмнения за неговата хуманност, чест и морал.