Експерти: Ясно беше, че вървим към нови избори

Коментар на Милен Любенов и Алексей Пампоров
3 яну 2023 23:20, Росен Стойчев
20

"Ясно беше, че се върви към нови избори, защото разделителните линии, които стоят през последната година, остават. Тук за мен е неразбираемо защо политическите партии имитират усилия за съставяне на правителство при положение, че математически е ясно, че е невъзможно.
Още по темата
Честният подход е да се поставят на масата целите, стратегиите, програмите и да се върви към избори - там избирателите ще решат", заяви политологът доц. Милен Любенов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Социологът доц. Алексей Пампоров подкрепи мнението на своя колега и подчерта, че е било полезно неизбързването с раздаването на мандатите.

"Има компромиси, които не могат да бъдат направени. Поведението на партиите не е напразно. Това е едно много добре премислено начало на предизборната кампания, преди да я има. Днес виждаме програма, която е набавена в добрите политически традиции", каза доц. Пампоров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според доц. Любенов програмите на партиите си приличат, а в Декларацията са изложени приоритети, които са част и от предизборната програма на партията, включително и с ДБ.

"Ако погледнем програмите на основните политически партии, ще видим много прилики. Проблемът е в посоката на развитие на страната. Новите партии се създадоха, за да се противопоставят на стария модел на управление. Не е възможна коалиция между стари и нови", посочи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ДО ПЪЛНО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ГЕРБ-СДС И ДПС ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ !!!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18:Не обиждай народа.Хората не са гласували за шарлатаните от ПеПето,а машинките.В политически хаос сме откакто са тези машинки,защото с тях хамериканците искат да си сложат марионетки и кой не ги слуша е вън.Последно Слави нещо не ги е послушал за нещо.Имат си и тpoл агенция с много тpoлчета като плюят всичко българско и родно.Докато ни се месят чужденци ще е така.Все едно извънземните да ни се месят.Подготвят ни и още по-голям хаос да махнат президента и да ни сложат дрогант...
12
3
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Нови избори, добре. Но слабоинтелигентният ни народ трябва да проумее, че повече НЕ трябва да гласува за шарлатаните от ПП. Те трябва да отидат там, където им е мястото - при Атака, Валери Симеонов, Марешки... Да паднат под 1%. Тогава ще можем да тръгнем напред!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям страх... да не би пък да вземе да стане правителство!! Ами ние ако се пазим от правителство на къде отиваме???
10
1
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Има консенсус между партиите да не стабилно правителство, за да не прави нов държавен бюджет с цел задържане на бюджетния дефецит под 3 % и надежда да ни вкарат в Еврозоната. Тогав се освобождават средства, които крепят валутния бодрд и властниците могат да маниполират сс тях - раздаване на партийно-икономическия актив под разнообразни предтексти т.е. законна кражба.
9
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Какви експерти е родила българска майка юнашка.....
8
7
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Избори трябва да има, докато не се сформира стабилно мнозинство за излизане от ЕС и НАТО
7
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Егати експертите!
6
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Все по-добре ще ставаме. Очаква ни една страхотна и позитивна 2023-та година. Най-вече - здраве да има за всички!
5
0
 
4
 
! Отговори
А причината е преди 1 година
ДЪЛБОКО СГРЕШЕН ИЗБОР НА ПРЕЦЕДЕНТ. ФАЛШИВ ГЕРОЙ. ПЪК И ЛЕСНО ГО МАМЯТ.
4
4
 
5
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Еми докато е радев - ще сме така.... сега има задачка да лансира дъщеря си...във Виена и в новия филм на любимия му Максим Генчев - "1349", където халтураджията ще разнищи цялата ни история след убийството на Ботев в " Ботев".
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само политиците ни не го разбраха. Губене на време, но пък на държавна заплата с народни пари. По-лошото е, че и в перспектива се очертава същото.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С български потомствен БКП чикиджитряс - до никъде!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на новите избори пак същото!