Проф. Вълчев за НДСВ и задават ли се избори?

Хората търсят модели от миналото, смята той
3 яну 2023 11:58, Йоана Цонева
16
Проф. Вълчев за НДСВ и задават ли се избори?
Снимка: БГНЕС

Интересът към връщане на НДСВ показва, че хората търсят модели от миналото. Това коментира пред bTV проф. Даниел Вълчев, бивш министър в правителството на НДСВ, декан на Юридическия факултет.

В разговори обаче с бивши царисти и Огнян Герджиков той не е участвал.

Вълчев не вижда възможност за създаване на правителство с третия мандат и според него се върви към избори, тъй като аритметиката показва, че без ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС не може да се създаде такова.

След евентуални бъдещи избори Вълчев не очаква голяма разлика в политическия пъзел. Има процеси, "Възраждане" заема мястото на предходните отишли си партии в нишата, една партия може да изпадне, друга да влезе", коментира той.

Юристът съобщи, че експерти в сферата обсъждат, че "тече прекрояване на конституционния модел в България и президентът би застанал зад такова нещо". Вълчев смята обаче, че Румен Радев започва да губи подкрепа от обществото заради постоянните критики, тъй като "няма как да остане в бяла риза".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
РАЯ преди 1 година
Това е цинизъм, сътворен от циници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
0
 
1
 
! Отговори
избирател преди 1 година
Те това сега избори ли са?Помните ли Симеон през 2005 какви избори направи-с томбола и награди.Цял плазмен телевизор 42 инча имам от тези избори!А сегашните като са се стиснали-да имат да вземат да гласувам! Всяко нещо струва друго нещо-както е казал Мечо Пух.Искам избори с томбола и награди - иначе и пръста си не мръдвам.И те нищо не прявят за мен -и аз нищо за тях!
12
1
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 1 година
Ти добре ли си? Благодарение на реформата на Вълчев от 2007, образованието ни е това дередже и неграмотността е толкова висока. С развалянето на седянката, развалиха и образованието, направо му разказаха играта. Наскоро научих, че се е случило и със съдействието на оня динозавър Янка Такева. Така че тоя Вълчев трябва да стои далеч от политиката и да мълчи трайно, щото не е заслужил да изказва мнение след поразиите, които направи.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
б
10
1
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Тоз и той изплискал легена яко по празниците.Било имало интерес към НДСВ...аахахаа... Тия и един процент няма да вземат на изборите ако се явят.Няма толкоз ненормални които да гласуват за Мони зара който уж нищо не искаше да взема от България а я взе половината.Баща му се върти в гроба горкия като гледа кво прави син му.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вълчев е един от виновниците за обезбългаряването на съзнанието на младото поколение. Обучението по история се промени драстично, целта на ЕС да станем безродна маса се въплъщава на практика в училищното псевдообразование. Преди няколко години по БНТ се опитаха да направят предаване -състезания между най-добрите гимназии. Показаното беше ужасяващо като ниво исторически личности на България.
8
2
 
11
 
! Отговори
светлото...таквоз преди 1 година
България е елитна държава!Та професори,та генерали,та академици и всички ръгнали да управляват!Затова цъфтим и връзваме,та чак сам си завиждам!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, и тоя да се изкаже компетентно. Търсели модели от миналото. Да, ама не търсят вас, особено теб. Ти си едно от най-долните същества, които някога са се явявали в българската политика и се надявам да не се завърнеш.
6
1
 
1
 
! Отговори
Бай Ставри : преди 1 година
"Яс те тебе чЕкам Вълчеф, а ти все не довадяш душо, сръце мое любаво..."
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето комунистите как са въвели ред в държавата? Яко трепане и всички капиталисти по затворите и лагерите. И после само за 20 години превърнаха България от една селска и изостанала държава в развита индустриална държава. Но за съжаление в благоденствието което се получи някъде към 1975г се нароиха и нови вътрешни предатели които ни продадоха на САЩ. Бай Тошо ги назова кои са. Всичките са Евреи!
4
0
 
2
 
! Отговори
перко преди 1 година
Каква бяла риза на Радев? Той освен зеленият друг не познава, а итози веднага го е изцапал.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има около 10 000 човека които пречат на развитието на държавата. Проблема може да се реши за 24 часа.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички муцуни от миналото в Белене. Иначе няма управия.
1
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проф.Вълчев е от хората,които трябва да се занимават с политика,за да изведат страната от политическата криза,за да не ни управляват неграмотници,прочели една книга.