ПП недоволни, че Радев бързал да им връчи мандата

Партията няма готов състав на кабинет
5 яну 2023 09:55, Нели Христова
54
ПП недоволни, че Радев бързал да им връчи мандата
Снимка: БГНЕС

От "Промяната" недоволни от Радев, че бързал да им връчи мандата. Пред БНР Венеция Ангова отправи критика към държавния глава - според нея връчването на проучвателния мандат в първия ден след Нова година е грешка. Това можело да бъде отложено, за да се приемат повече законопроекти по Плана за възстановяване, защото там закъсняваме, заяви депутатът от ПП.

"Докато не ги приемем, не можем да усвоим плащанията", обясни тя. По думите й това е първа предпоставка за грешно времево разпределение.

Венеция Ангова заяви още, че партията няма готов състав на кабинет, но могли да го съставят много бързо.

"Не е редно да мислим за личности, когато все още не знаем дали ще има подкрепа за важните теми. Това не е математика или шахмат. Когато постигнем някакъв прогрес, тогава ще определим кой", обясни тя в интервю за предаването "Преди всички".

Всеки опит да мислим за трети мандат, означава да се откажем от втория, подчерта депутатът и добави категорично, че от партията не се отказват.

В момента се намираме в такава политическа ситуация, в която отговорното политическо поведение трябва да е водещо, смята Венеция Нецова-Ангова. Според нея опитът за съставяне на правителство е смел политически ход. Това означава, че голяма част от политиките биха зависили от плаващи мнозинства, отбеляза тя.

По думите й големият проблем е защо политическите партии не застават зад тези национални цели, описани в проектодекларацията на ПП.

Ако успеем да получим подкрепа за декларацията, ще очакваме и подкрепа за правителство на малцинството, каза тя. По думите й се виждат "червени сигнали" във връзка с проектодекларацията. Това, че декларацията е сложена като точка 24 в програмата на парламента за петък, показва, че приоритетът й не е особено висок, обясни тя.

"Това, което зависи от нас, е да предложим декларацията и да представим възможно най-добре съдържанието. Това са националните цели за бъдещето на държавата".

Ние приемаме много сериозно възможността за съставяне на кабинет, декларира Венеция Ангова и подчерта, че акад. Денков е един от най-разпознаваемите учени. Отговорността ни е голяма, категорична бе тя.

От партията подкрепят позицията, че политическите лидери трябва да участват и да носят отговорност за съставянето на кабинет, но там, където имат силна експертиза. Ние не заставаме да има задкулисни договорки, заяви тя и добави, че всичко, което правят, е в публичното око.

Венеция Ангова отбеляза още, че според социологическите агенции Кирил Петков е в топ 3, а партията е запазила позициите си. Тя е убедена, че са взимали най-правилните решения за страната. ПП може дългосрочно да доведе до развитието на България, изказа мнението си депутатът.

За подкрепата към ПП Венеция Ангова каза, че естественият им партньор е ДБ. С БСП сме показали, че можем да преодоляваме различията, а "Български възход" са диалогични и успяваме да намерим общ език, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Венеция Нецова-Ангова изключително българско име. Изобщо не е е петоколонник тази. По същия начин едно време си кръщаваха дъщерите Сталинка.
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо не разбирам, или ПП се правят на глухи. И БСП и Янев ясно заявиха, че няма да подкрепят декларации.
21
3
 
30
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Искат още да крадат.
20
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече бавят и лъжат, че могат да съставят кабинет, толкова по- дълго ще се мотаят в Парламента...защото знаят, че след предстоящите избори ще гледат НС само по ТВ. Махайте се вече, достатъчно беди донесохте на България и българите.
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къса им беше зимната ваканция, не можаха да си починат сигурно
18
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На крива ракета... Радев дори прекалено много време даде между 1-ви и 2-ри мандат! Това, че те са некадърни, не значи, че трябва да им се дадат 2 години!!!!
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквито сте вие,такъв е и менторът ви Радев,наведени поооплювкоци!
16
3
 
34
 
! Отговори
Само ще лаят преди 1 година
Какъв състав? Те няма експерти в нито една област. Затова няма да предложат и кабинет. Това са събрани около кирча и кокорча алчни момченца с две-три години стаж по шеър сървис центровете. Да, нямат лоша репутация, по простата причина, че не са правили нищо и са 90-ти набор. С млякото по устата станаха председатели на комисии. И за шест месеца аха да фалират държавата. Създателят им ги определи за шарлатани.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
22 Шмърка.
14
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОК, взели идеята за декларацията от ГУРБ, защо поне не я написаха като хората? ПП са пропуснали много и важни ресори в нея. По-важно им е било да си подсигурят властта, нежели принос към икономиката и обществото.
13
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз съм недоволен от вас, уволнени сте!
12
2
 
17
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Къде е депутатът Христо? Искаме да чуем мнението му. Ако може и песен да изпее. Отдавна не се е появявал на сцената, мъчно ни е за него, да не е болен?
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам защо се пънат - ясно е, че нямат подкрепа. В момента само правят някакви сценки.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ето к'во става у ПП: "Партията няма готов състав на кабинет" - ___ - То сигурно са готови с лапачите в състава, изглежда последните не стават за работа!
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брееее, той трябваше преди НГ да го връчи, ама го забави... кирчококорчовците пак недоволни. Или май още не са разбрали, че са се хлъзнали по пътя на Славчо, по пътя на царя, по пътя на Болен? Свърши се тяхната. След 10-15 години някой може пак да се обърка и да гласува за подобни актьори.
8
2
 
31
 
! Отговори
Бързал?? преди 1 година
Бързал? Ама изборите бяха на трети октомври!! Те кога го искаха? По Петровден? За да вземат половин година заплати за нищоправене. Абсолютни смешници са тези. И все някой им е крив. Я Бойко, я Радев. Преди това Слави, бсп. Те ангелчетас тънки гласчета повечето. Такива не могат да управляват държава.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха, да се върна при Радев с папката и да поискат да им възложи наново мандата, поне след 6-7 месеца! Явнооо-то са в схема за взривяване на демокрацията в България!
6
4
 
22
 
! Отговори
Точно преди 1 година
Точно поради тази причина ДА УСВОЙТЕ!! Вие за това дойдохте да присвоявате по препоръка на спонсорите ви Черепа и Таки от Дубай !! Айде нема нужда нови избори и нещата да си идват на мястото!!И така и така върнахте България 10 години на зад!! НИТО ШЕНГЕН ЩЕ ВИДИМ НИТО ЕВРОЗОНАТА!!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли къде е сега простото Наско който беше министър на културата и постоянно се дрогираше?
4
2
 
30
 
! Отговори
ккк преди 1 година
Как нямат готовност, нали имаха А отбота. Начело с Лена Парапета, Миро на Лена на Киро и Киро итселф.