Вучич: Косово е част от Сърбия

Обяви, че ще действа на международно ниво
5 яну 2023 09:07, Росен Стойчев
79
Вучич: Косово е част от Сърбия
Снимка: БГНЕС/EPA

Възприемаме нашите граждани в Косово като сърби, както Косово за част от Сърбия.

Още по темата
Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, съобщи Данас.

Държавният глава даде годишна пресконференция в Белград. Обяви, че Сърбия не е правила едностранен ход спрямо Косово.

Неговата страна е изпълнявала международното право и Конституцията. Добави, че не иска да се противопоставя на водещите държави в света.

Припомни обаче, че повече от сто държави не признават независимостта на Косово. Тези, които я признават, го правят недвусмислено.

Вучич обяви, че очаква още държави да оттеглят своето признаване на Косово. Продължава да протестира пред международните групи.

Сърбия разглежда различни варианти за действия по международен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нова война България трябва да си поиска Западните покрайнини
49
9
 
5
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Косово ще бъде част от Европейския Съюз. Сърбия няма думата.
48
3
 
7
 
! Отговори
Албанец преди 1 година
Ти гледай Сърбия да не стане част ок Косово!
47
3
 
8
 
! Отговори
До червенотъпие преди 1 година
Блаженни са вярващите. Все още ли не разбрахте, че ни разиграват с Шенген като магарето с моркова. Еврогейците въобще нямат намерение да ни приемат в шенгенската зона, за тях ние сме трета ръка хора.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войводина е част от Унгария. Северна Македония е част от България.
45
0
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
До Анонимен 44, който смята че Косово щяло да стане част от ЕС. Ограмотете се малко преди да пишете глупости. Косово НЕ може да стане част от ЕС докато има нерешен териториален конфликт! Това беше казано много ясно дори и от Лайен при подаване документите им - че трябва да разрешат проблемите си със Сърбия. Съответно на Сърбия казаха да признае Косово. Да не говорим, че Косово НЕ Е призната като държава от държави като ИСПАНИЯ! По-скоро Сърбия може да признае Косово, отколкото Испания.
44
4
 
10
 
! Отговори
За България преди 1 година
Точно така! Северна Македония пък е част от България,което нашите корумпирани политици не смеят да кажат , да да не ги накаже лайнянен!
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да разменят северно Косово за южносръбските общини населени само с албанци и да слагат границата и да си живеят отделно и мирно!
42
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич върви по стъпките на Милошевич и ще свърши като него. На какво разчита Вучич на катастрофиралата Русия или на нищожните възможности на Сърбия?
41
8
 
8
 
! Отговори
vale_karo преди 1 година
До Червенотъпие ,Като гледам накъде се е запътила Европа с със строежа на нови "Берлински " стени, със санкции и ограничаването на свободното слово ,доста време ще трябва за да постигнем "свободно движение на хора и капитали"
40
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беше част, вече не е. Ще стана част от ЕС и няма да има граници с другите европейски държави, освен с вас. Глупави сърби, изкуствената Югославия не съществува вече, компренде?! Останахте един Белград и околията му.
39
5
 
16
 
! Отговори
провинция преди 1 година
А, сърбия е част от македония.А македония е част България.
38
7
 
20
 
! Отговори
Червенотъпие преди 1 година
Господине Вучениче, ние сме в ЕС и се борим за Европа без граници или по-точно Шенген. Влезте в ЕС с Косово и няма да има граници,няма да има митници,няма да има барикади. Свободно движение на хора,стоки,идеали. България към това е тръгнала,а не се връща към Студената война и руската пропагандна машина,която сее омраза и разделяне.
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната руска партенка явно иска да дестабилизират балканите.
36
1
 
21
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Ех, каква мъка: на вас ви направиха същото, което вие ни направихте на нас! Пък сега разбрахте, че боли?
35
0
 
2
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Град Призрен, поправка на коректора.
34
7
 
18
 
! Отговори
Комуновирус преди 1 година
Пазаруваха съветски ютии и вефчета,но и с пити Кашкавал, луканки, сирене. Сега нямат излаз на море,всички благини секнаха,хървати и словенци,унгарци във Войводина и албанци в Косово, Бошняци, всички ги мразят. Да ви е познато с омразата към руснаците? Жалки ми Вучич, стига са надигал сръбския шовинизъм. Сега вие сте васал на Русия.
33
10
 
19
 
! Отговори
Чико преди 1 година
Чудя се само какво още удържа шиптърите да не им теглат една на тези и да приключат с този хаус. Зверствата на сърбите историята ще помни, така че единствено могат смирено да гледат как светът се променя около тях.
32
5
 
16
 
! Отговори
mda преди 1 година
М...да, разбира се. Индия и Китай също са част от Велика Сърбия. Аман от болни в мозъка политици. Остава да има война и за Луната и Марс, защото по историческата правда, те принадлежат на Русия
31
2
 
15
 
! Отговори
Комуновирус преди 1 година
Югославия беше създадена да обедини славянски народи в една голяма и силна държава. Сърбия отколе се е стремяла да стане Византия на Балканите както и България. Но си комунистическите идеали създадоха един държавен Франкенщайн. Сърбите бяха доволни,че имаха като свое Далматинското крайбрежие, че богатствата се стичаха най-много в Белград,че жизненият им стандарт беше по-висок от България-почти съветска република, вярна на Кремъл. Бяха горди,идваха да пазаруват в България съветски прахосмукачки.