Денков върна неизпълнен мандата, но иска дискусия за развитието на страната

Радев настоя за разговор за договореност между ГЕРБ и ПП
Обновена: 9 яну 2023 10:54 | 9 яну 2023 10:06, Камелия Цветанова
73

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Номинираният за премиер от ПП Николай Денков върна папката с неизпълнения мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

"За съжаление декларацията не получи достатъчна политическа подкрепа, но съм сигурен, че това усилие си струваше. Обсъждането и дискусиите как трябва да се развива страната предстои. Това не е академично занимание, а е въпрос за бъдещето на нашите деца и внуци, къде искаме да живеем и как искаме да живеем", каза той.

Още по темата

Президентът Румен Радев от своя страна настоя за разговор с представителите на ПП относно евентуалното им сътрудничество с ГЕРБ.

„Вчера вашите коалиционни партньори от ДБ заявиха, че единственият начин да се състави правителство с третия мандат е, ако се постигне договореност между ГЕРБ и ПП и вас и ще ви помоля да обсъдим този важен въпрос“, призова той.  


Веднага, след като първият мандат на ГЕРБ претърпя провал и първата политическа сила не събра подкрепа за предложеното от нея правителство, от ПП обявиха, че ще предложат нов подход и инициираха срещи за изготвянето на проект на декларация, която съдържа конкретни цели и действия за изпълнението им. Именно подкрепата за този документ те поставиха като условие, за да предложат състав на правителство.

В петък обаче предложената от ПП декларация с националните приоритетите получи подкрепата само на депутатите от политическата сила и ДБ. От ГЕРБ и „Възраждане“ бяха против, а от ДПС, БСП и „Български възход“ гласуваха с „Въздържал се“. Така се стигна и до връщането на неизпълнения мандат.

Сега рулетката ще се завърти за трети и последен път. Президентът ще връчи мандата за съставяне на правителство на избрана от него парламентарна група. Ако и тя не успее да събере подкрепа и да сформира правителство, отиваме за пореден път на предсрочни избори. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
съберете се в бан и дискутираите от сутрин до вечер повече с политика не сезанимаваите не разбрахте ли че не ставате
38
3
 
5
 
! Отговори
Киряк Стефчов преди 1 година
Така, така, ще си дойдем на думата. Продължаваме Промяната с тия дето уж ще ги променяме. Ако са достатъчно "ниско интелигентни" или достатъчно зависими от нечие посолство ще го направят и ще видят от първо лице какво се случва с партиите, които се коалират с ГЕРБ. За справка - Яне Янев и Шкембе Войвода.
37
5
 
6
 
! Отговори
Ново ВСС кога преди 1 година
ДАНС и мутри пазят Борисов и Гешев от затвор, затова е целият цирк, "купили" са десетки депутати чрез компромати! Държат Гешев на служба с цената на Човешки животи! О_срахте Държавата!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баш пък с тоз дискусия?!
35
2
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Малко те би онзи човек от Възраждане със знамето. А колко изкара от тези псевдотестове за Ковид където цяла година децата плюеха в едни пластмаси. Бок*лук. Ето заради такива като тебе сме на това дередже. По-зле си и от Боко.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Сорoс сега с нас в стаята ли е? Напълно сте изпeркали ей.
33
6
 
7
 
! Отговори
Деса Общата преди 1 година
Ще говоря с бизнесмена, Боко Шоумена, че бизнес дама ставам аз! (Става тя)
32
9
 
7
 
! Отговори
Денко Академиков преди 1 година
ГЕРБ не искат стабилност, за това свалиха кабинета на ПП и сега не подкрепят нов. МАСОВ ВОТ ПРОТИВ ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ!!! ПП може да не стават, може да са всякакви, НО НЕ ГЕРБ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ ДАЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ИЛИ НЕ!!!!!!!!!!! ТОВА ГО ОПРЕДЕЛЯ НАРОДА!
31
3
 
9
 
! Отговори
пица с кристали преди 1 година
коласьон алангро
30
9
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Боко Тиквата дава мило и...драго, за да се направи удобен за него кабинет...сега. Не е готов а едни...следващи избори,защото тогава вероятноста пак да са...първи е под въпрос. Явно и президента се е дислоцирал в...неговият отбор,защото прави явна...агитация в негов интерес. Мафията и задкулисието се...обединяват,защото не са...сигурно на къде ще тръгне...електората. Общо взето,всички политически...играчори омръзнаха на всички
29
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко му дреме за държавата. Той само иска да е на власт и да глозга кокала. При условие, че по-голямата част от българите не го иска, всеки що-годе нормален човек досега да се е оттеглил.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денков върна неизпълнен мандата, но иска дискусия . . . . . . . . . . . Хора придобили научна степен по време на политическа кариера нямат особено високо уважение за мен!
27
12
 
8
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ ГРАЖДАНИ!!! преди 1 година
ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ КИРЧО Е В СЪДА И ОСЪЖДА БОКО ТИКВАТА ЗА ЛЪЖИТЕ МУ! БОКО ЩЕ ГО ОСЪДЯТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЗА ЛЪЖА. ВЕЧЕ Е РЕЦИДИВИСТ.
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарллатаните даже не успяха да покажат министри! Пропадането е чудовищно, никой не ще да си съсипе кариерата и името заставайки до тези крадци и лъжци.
25
3
 
13
 
! Отговори
Майора преди 1 година
За съжсление Денков нещата не вървят и надали скоро ще се оправят! Положението на страната ще е добро когато както унгарците се изгони Сорос и придружаващите му организации! Иначе повече от всно е чр нищо няма да стане!
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***...мерци влезте в един супермаркет и вижте за какво става дума.Ядем най-скъпите храни в ЕС,а също така и най-некачествените.Яйцата гонят 1лв/бр.кашкавал 30-40лв,сирене 20-25лв,.Горивото нали му падна цената,защо цените продължават да се вдигат.Това държавата трябва да го контролира,но явно тя липсва или тя най-много *** от високите цени.Тия бездарници у парламента не ги мислете,те взимат пет до десет пъти повече пари от един нормален работещ.За нищо свършена работа.Това е България!
23
8
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Да, дискусия е необходима. И основният въпрос е да бъде ли България член на ЕС и НАТО или да бъде свободна и независима, както Раковски, Левски и Ботев са я виждали. После трябва да има референдум по тези въпроси.
22
3
 
12
 
! Отговори
Денков преди 1 година
е вреден до академичност
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денков е човек на Сорос! Какво бъдеще за децата? Мултикулти и трансджендърство?
20
0
 
13
 
! Отговори
Радев преди 1 година
настоява измамниците да се договорят.Демек, и той е същия измамник.