ГЕРБ чака покана от БСП за среща, обмисля дали да отиде

СДС няма да подкрепи управление с мандата на левицата
58
ГЕРБ чака покана от БСП за среща, обмисля дали да отиде
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ-СДС ще обмислят възможността дали да участват в лидерска среща, ако БСП организира такава и ако отправи покана към лидерите на коалицията. Това коментира в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, след като по-рано днес президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на "БСП за България".

Още по темата

"Имайте търпение да изчакаме Националния съвет на БСП да се събере и дали ще реши да покани на лидерска среща някой от лидерите на парламентарните групи, в това число и на ГЕРБ-СДС. Въпреки нашата идеологическа противопоставеност с БСП и с тяхната парламентарна група, ние трябва да уважим усилията на всяка парламентарна група, на която ѝ е връчен мандат и от която се очаква да го реализира", каза Атанасова.

На въпрос дали ГЕРБ ще подкрепи правителство с мандат на БСП, Атанасова заяви, че позицията на ГЕРБ е уточнена многократно с проведен конгрес, но "това не означава, че ако Националният съвет на БСП даде мандат на госпожа Нинова да проведе лидерска среща и покани лидерите на партиите от нашата коалиция, ние няма да обмислим тази покана".

"Бих казала една арабска поговорка, с която и госпожа Корнелия Нинова си е позволила да даде анонс, че когато дойдат трудни времена, решението е в търпението", каза Атанасова.

Тя отбеляза, че от първия ден на сформиране на това Народно събрание от ГЕРБ-СДС обясняват за необходимост от
лидерска среща, както и да се изготви управленска програма или документ по национални приоритети, под който да стоят подписите на лидерите на парламентарните партии, които биха подкрепили правителство.

"Винаги има нужда от разговори, когато касаят бъдещето на държавата ни. Липсата на политически диалог не трябва да бъде толерирано", каза още Атанасова.

Председателят на СДС Румен Христов заяви, че диалог в парламента трябва да има.

"Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем участие. Но не очаквайте от СДС да подкрепи БСП - това няма как да се случи. Скептичен съм към осъществяване на третия мандат", каза Христов.

Според Десислава Атанасова връчването на третия мандат на БСП е желание да не се състави правителство.

"На третия мандат трябва да му се даде шанс. Ако не се намери мнозинство, което да подкрепи правителството на госпожа Нинова, прогнозата ми е, че изборите ще бъдат в края на март или в началото на април тази година", заяви  Атанасова./Мартин Пенев, БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, Хората вече не гласуват, те не вярват на никой вече, гласуват партийци, близките им и платени гласоподаватели, купен вот.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама дека го лидеро Буцата. Пак ли се е скрил в Зайчарника ?
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МАДУРО__както герп влязоха с "фалшивите" машини
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Уважение всекиму___всъщност най-големите щети на България са всички, които са я управлявали до момента!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Уважение всекиму, ГЕРБ години наред мачкаха хората и партиите и сега да се оплакват, малко странно, нали разбираш, "ние може да мачкаме, но не и другите нас".
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хо хо хартиената коалиция ще се съберат официално
19
3
 
6
 
! Отговори
Баце преди 1 година
Няма какво да си кажем с червените *** от Позитано 20
18
4
 
7
 
! Отговори
Уважение всекиму преди 1 година
Нинова отиде на срещата с ГЕРБ,за да каже,че няма да подкрепи професор Габровски, и си отиде 5 мин.след срещата.Редно е ГЕРБ да отидат при Нинова,за да и кажат,че няма да я подкрепят за премиер(или който излъчат БСП за такъв),и да си отидат 3 мин.след това (по голяма партия са).Политиците трябва да са любезни в непоносимостта и омразата си към опонента,така им се струва,че са по-малко отвратителни за хората.Е,ПП не ходят по срещи,но пък лъжат най-много,а са и нанасящи най-големи щети на БГ.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ не е лоша партия, но вожда трябва да се смени и някои други просташко-нагли и бандитски елементи. А червеното е бомби, т.е. тероризъм, така обясниха, а църквата - бедност. Нещо друго трябва да се избере и останалите да бъдат в коалиция с това друго.
16
2
 
1
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Той промянаджията Рашков нали ги гони сумати време и до дни ще изкара документи и доказателства. Само един два огледа да направи че излезли няколко страшни имота на пазара
15
3
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Ся кво чакат покана или не знаят дали искат да отидат?
14
3
 
6
 
! Отговори
МАДУРО преди 1 година
КАК БЕЗ МАДУРОВКИТЕ ЩЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ БВ, ИТН, ДБ, ПП, И БСП - ПРОСТО СЕ ЧУДЯ?
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално БСП в общините гласуват за ГЕРБ ,Корни издига Вежди за прецедателя на НС ,всички са ясни като бял ден 32г работят срещу народа и няма кой да го отрече толкова специалисти и млади бяха принудени да напуснат родината
12
5
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Корнелия да иде утре и да върне мандата. Това ще е най-зле за Рундю. Той се надява БСП да държат мандата и да се занимават с празни приказки, а той да си управлява спокойно със служебното.
11
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
гробарите толкова тежко изпаднаха и такава треска ги тресе,че са готови на всичко само и само да не се стигне до подгонването им...Ще направят "дослук" и с най-върлите си врагове,които те /гробарето/ обвиняваха във всички смъртни грехове...По-тежко и трагично ПАДЕНИЕ историята не познава..
10
5
 
5
 
! Отговори
ТИЯ ИЗПЕРКАХА. преди 1 година
БОЙКО ДА ОТИДЕ НА СРЕЩАТА И ДА СЕ ПОМОЛИ ДА СТАНЕ ВИЦЕПРЕМИЕР НА НИНОВА?
9
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога вече ГЕРБ, каза умния избирател и гласува за Слави чалгаря и Ицо хазарта + БСП
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе къде е Слави чегъртача?
7
0
 
6
 
! Отговори
УЧТИВО преди 1 година
ДА ОТИДАТ С БОНБОНИ "МЕРСИ"! ДАВАТ ГИ И СИ ТРЪГВАТ.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак избори поредни. Плювачите по ГЕРБ голяма промяна ни натресоха с БСП, Рашков, Слави и други подобни