Николай Милков: Отношенията ни с Русия са на най-ниското си възможно ниво

Практически нямаме сътрудничество
19 яну 2023 19:20, Нели Христова
44
Николай Милков: Отношенията ни с Русия са на най-ниското си възможно ниво
Снимка: БГНЕС

Щом има решение на НС против изпращането на оръжия за Украйна, то трябва стриктно да се изпълнява. И да не се правят неща, които излизат извън неговите рамки - тайно или явно.

Това каза служебният външен министър Николай Милков пред bTV.

Така или иначе отношенията ни с Русия са на най-ниското си възможно ниво. Ние практически сътрудничество нямаме. Извършват се определени консулски дейности.

Лимитите са 23 дипломати и 25 технически служители реципрочно и в двете страни. В момента в Русия има не повече от 10-12 българи в посолствата и консулствата. Руските дипломати у нас са на ръба на обявения лимит, но техническите им служители са по-малко, допълни Милков.

"Неприятелска страна" на Русия означава, че в съответствие с външнополитическите доктрини на РФ се предвижда и определен вид планиране на външно политическите им действия, както и военното им планиране. Слава Богу на този етап всичко остава в сферата на доктрините, добави външният министър.

Ние сме силно разтревожени от това, което се случва в Украйна, от извършването на удари над мирно население и цивилна инфраструктура, допълни Милков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
16
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
Да, това е територия! Не е държавата България!
7
5
 
16
 
! Отговори
Бах ти преди 1 година
по .. ми ..я рската държава!Ще подаряваш оръжия, а народът ти ще мизерства, пенсионери зле, болниците в трагично състояние......
6
11
 
6
 
! Отговори
русский мир преди 1 година
Членовете на Джендер общност "Русофили" са съгласни със становището.
5
10
 
13
 
! Отговори
Околчев преди 1 година
Милков не се прави на одарен. Съжалявал за жертвите в украйна. Съжаляваш единствено за изгубените комисионни от гешефтите с горива които всички въртяха през изминалите години на демакрация.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този и той изтрещя. Има още безброй възможни нива надолу, ама той от много високо гледа.
3
1
 
18
 
! Отговори
Лъчони преди 1 година
Решение на НС против изпращане на оръжие? Не беше ли точно обратното?
2
15
 
10
 
! Отговори
Льольо преди 1 година
Това май не е лошо,а? Дрогарката Мутрафонкова вече няма желание да се изявява. А и защо ни еда имаме отношения с държава терорист? Единственото което има смисъл за нас е да купуваме от тях горива максимум на себестойност.В момента са притиснати и за да се докажат че имат пазари са готови ад продават и на под себестойност. Например индийците купуват петрола на 37$.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЙ ГИ СЛАГА ТИЯ ВАСКАРИ НА ТИЯ ВИСОКИ ПОСТОВЕ? КОЙ ИМ ДАВА ДА ЗАСТРАШАВАТ ЖИВОТИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ? КОЙ ВИ ДАВА ДА ХРАЧИТЕ В ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИТЕ? КОЙ? НЕ СТЕ ХОРА! *** СТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ!