Борисов след лидерската среща: Разговорът беше за след изборите

Ще иска от структурите на ГЕРБ да позволят разговори и с БСП
Обновена: 20 яну 2023 11:53 | 20 яну 2023 11:50, Камелия Цветанова
206

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Този разговор има смисъл за следващите избори, защото ако се беше провел преди да се раздадат мандатите и се намери  сечения, ние нямаше да предлагаме правителство, а с третия мандат щеше да има правителство тип „Габровски“, коментира след лидерската среща в НС председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Въпреки че отиде на срещата той беше категоричен, че ГЕРБ не може да подкрепи кабинет с мандат на БСП, защото има партийно решение да не се влиза в коалиция и да не се подкрепя управление на левицата.

Още по темата

По думите му обаче времената се менят.

„Нашият конгрес ни е забранил да разговаряме за коалиция с БСП, но подобна забрана не би трябвало да е спирачка за някакъв вид техническо, експертно или програмно правителство в един момент. Ще изпратя писма и структурните звена в страната ще се произнесат“, каза той и добави, че целта е да се даде на ръководството на партията възможност при такава кризисна ситуация да води разговори с всички.

„Последните, с които бихме направили правителство са БСП, но в същото време уважаваме тяхната покана“, коментира Борисов.

Той уточни, че целта е да се върне парламентарната република, защото разговорите за управлението се водят в парламента, а не по кабинети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още по темата: Бойко Борисовгерб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
9
 
! Отговори
Хартиени Избори преди 1 година
Много ще се драска на следващите хартиени избори. Граждани, бъдете бдителни и сигнализирайте МВР за всяка ГЕРБ-аджийска мошенгия!
97
5
 
7
 
! Отговори
ГЕРБАДЖИЯ преди 1 година
Бойко потъпка партийно решение, което сме взели официално цялата партия, а именно да се съюзяваме с БСП. Следващата седмица ще предприема действия по напускане на ПП ГЕРБ.
96
5
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Мачкай олигархията Бойко най малко до 2043 г.
95
6
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА ГЕРБ: преди 1 година
ГЕРБ са слаби и импoтентни и понеже не ги искат евроатлантиците ПП и ДБ, са принудени да работят с който може, само и само да изкретат някак си, защото иначе няма да оцелеят и до местните избори. Това е факт, колкото и минуси да ми дадете сега.
94
4
 
0
 
! Отговори
Надя преди 1 година
До 125 ГЕРБАДЖИЯ Злобичката много ли те тресе, друсаш ли се от бяс а? Е друса се ,ние чорбаджиите се кефи ме,колко сте първо сигнални,какво падение сте
93
5
 
6
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
За съжаление изминаха 13 години в напразно очакване, ГЕРБ провалиха съдбата на България - вместо да сме богати и трудолюбиви - станахме вечно бедни и гладни. Да са живи и здрави - но не може да наглееш от някакви канцеларии, понеже си със самочувствие, а самочувствието идва, че имаш някой лев, сега - честно психиката на Борисов е бедняшка - то си личи и по решенията му - не знам. Взел някакви пари - не са и много, вече станал голям диктатор.
92
3
 
4
 
! Отговори
109% преди 1 година
"Вервам ви"Затова сътворихте хартиената бюлетина.Хубавото е,че гушите ви от двойни ще станат тройни и ще се спукат.Амин!
91
3
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
Гледаме си интереса. Където има повече за крадване, там сме и ние. С ПП и ДБ е ясно,че схеми не можем да развиваме.
90
0
 
5
 
! Отговори
Ех преди 1 година
Колко хубаво ще бъде държава без политици !
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантиците на прокопиев и олигархията ДБ не питаха никого нито структури нито избиратели Тези "демократи"не само подкрепиха ,А управляваха с компартията. За ПП въобще не споменавам, те са шарлатани събрани от кол и въже от могъщи босове в сянка .За ограбване на държавата .
88
6
 
8
 
! Отговори
НИНОВА преди 1 година
РАЗБРАХМЕ СЕ С ВИНЕТУ КАТО МЪЖЕ
87
4
 
0
 
! Отговори
Край преди 1 година
Ще пита партията!?! Баце е демократ и това дето го живеете е демокрация - не е лукова глава
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наздраве
85
2
 
4
 
! Отговори
Мира преди 1 година
До 101 Лъжец не се абе,номерата ви не минават,а само отвращават.Аре бегай не чистоплътнико,че много миришеш
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиената коалиция "Путин" се събра. С ромове, турци и копейкаджии, отново ще ви управляват.
83
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се завърнеш в Банкянската къща,властта ти мутренска кога угасне,и кой те види да му се повръща,и да му иде с нещо да те прасне.Да ти тежи народната умораот твоите лъжи и от твоите кражби.И да поемеш пътя към затворакъдето те очакват постни дажби.В килията ще те посрещне той - бай Ставри, където ще му паднеш там на сгодаи най-болезнено със теб ще се изгаври,тъй както ти изгаври се с народа.
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-БКП горчиво
81
3
 
7
 
! Отговори
Коалиция "Путин преди 1 година
Коалиция "Путин", на вашите екрани
80
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гербаджийските посе рковци отново миришат лошо. Използваха за пореден път прокуратурата като бухалка. Докато има Калинки да гласуват за мутрата Боко и бандата му, България ще е ко чина.
79
2
 
5
 
! Отговори
Ю-хуу! преди 1 година
Само Копейкин и Куция липсват.