Донев категорично осъди побоя над българина в Охрид

Поиска съдействие от Ковачевски за транспортирането му
20 яну 2023 15:57, Елка Василева
28
Донев категорично осъди побоя над българина в Охрид
Снимка: архив, БГНЕС

Министър-председателят Гълъб Донев разговаря по телефона с македонския си колега Димитър Ковачевски, с когото са обсъдили тежкото криминално деяние, извършено срещу гражданина на Република Северна Македония с българско самосъзнание и секретар на организацията „Цар Борис III“ в гр. Охрид Християн Пендиков, съобщи правителствената пресслужба.

Още по темата
Българският премиер категорично е осъдил побоя срещу Пендиков, при който са му нанесени сериозни телесни повреди.

В разговора Гълъб Донев е определил нападението като напълно неприемливо, опасно криминално деяние, извършено срещу гражданин на Република Северна Македония с българско самосъзнание и е поискал от страна на местните власти незабавно да бъдат предприети всички необходими мерки за защита на българите в страната срещу подобни престъпления от омраза.

Заедно с това Донев е поискал съдействие при организацията по транспортирането на Християн Пендиков за лечение в България.

Премиерът Димитър Ковачевски е изразил готовност за подкрепа при транспортирането със самолет на Християн, както и за пълно разследване на случая и подвеждане под отговорност на извършителите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТОЧНО ТАКА...ДИЛЪР Е!БЪЛГАРИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ОПИТВА ДА ОПРАВДАЕ НЯКАКЪВ ПРЕСТЪПНИК В МАКЕДОНИЯ,КОЙТО ИМА НЕУРЕДЕНИ СМЕТКИ В НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО ТАМ КАТО ПРЕБИТ ОТ ОМРАЗА КЪМ БЪЛГАРИТЕ.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали виждате как стават нещата с новите кандидати за ЕС? Просто Русия спря да търпи такива неща, а и има достатъчно сила да наказва извършителите. Ние само ще мънкаме, защото нито имаме държавници, нито народ вече. Само някакви евроатлантици с големи усти и меки китки.
3
0
 
16
 
! Отговори
Go преди 1 година
До 1:Какво очакваш да напишат друго македонските медии? Нали трябва да оправдаят поредната жестокост срещу българин
2
0
 
11
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 1 година
Всяка уважаваща себе си страна би го транспортирала! Дано се оправи бързо момчето!
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В РСМ медиите пише че пребития бил дилър. Вярно ли е това? Дано да е лъжа, защото в противен случай се забъркахме в криминален скандал и го направихме политически.