Костадинов предупреди: Ще се стигне до убийство на българи в РСМ

Той бе категоричен, че Македония няма място в ЕС
20 яну 2023 11:11, Нели Христова
109
Костадинов предупреди: Ще се стигне до убийство на българи в РСМ
Снимка: БГНЕС

Възможността да се стигне до физическа ликвидация на България в Северна Македония е все по-реална и стряскаща. Какво чака българската държава. Това попита лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна по повод нападението над секретаря на българския клуб в Охрид.

Той разказа, че след побоя сънародникът ни е отишъл в полицията, но е бил отпратен към болницата, без да приемат сигнала му.

Всимки европейски институции продължават да си затварят очите срещу антибългарската кампания в Северна Македония. А такава Македония няма място в ЕС, категоричен бе Костадинов.

До него и съпартийците му непрекъснато достигала информация за заплашвани българи. Последният пример бил след поклонението пред Мара Бонева, след което всички присъствали там българи били получили заплахи от местни мутри.

България трябва да повдигне въпроса още на заседанието на Съвета на външните министри на 23 януари пред Жозеп Борел, настоя Костадинов.

По-рано лидерът на "Възражадане" съобщи във Facebook, че освен счупена челюст, секретарят на културния клуб има и черепно-мозъчна травма.

"Снощи зам.-председателят на българския клуб в Охрид, Християн Пендиков, е бил зверски пребит от трима нападатели. В момента е в болница със счупена челюст, избити зъби и черепно-мозъчна травма. Още днес ще искаме изслушване на министъра на външните работи в парламента, привикване на македонската посланичка и незабавно запознаване на всички европейски институции с терористичния акт. Не можем да стоим и просто да чакаме момента, в който ще прочетем и новината за убит българин в Македония", написа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
До тоя отдолу преди 1 година
Костадинов работи само за българските интереси. Симпатиите му към Русия са колкото и към щатите, шириланка или Буркина Фасо..
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако е неговото ще е добре за България.тоя работи за руските интереси които са макетата да не влязат в ес.
90
0
 
5
 
! Отговори
До 94 преди 1 година
Ти не си никой за да определяш как ще се казват клубовете ни, при положение че даже нямате право да казвате как да се нарича държавата ви, а гърците решават вместо вас. Продължавайте с тензийте , ще видиш до къде ще стигнем.
89
0
 
0
 
! Отговори
до 91 преди 1 година
Не някакъв учебник а най големия им труд за средновековна европа който пишат и дописват вече 1 век. И не говорят само за българия разбира се а за всички средновековни държави. България в античността няма. Други въпроси имаш ли? Страшен сладур : ) : ) : )
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 81МНОГО ИНТЕРЕСНО...НЯКАКЪВ УЧЕБНИК В ОКСФОРД ИЗСЛЕДВА ИСТОРИЯТА НА СРЕДНОВЕКОВНА БЪЛГАРИЯ!!!АХА!А ПРЕДИ СРЕДНОВЕКОВИЕТО НЯМА ЛИ БЪЛГАРИЯ?ИЛИ ТЯ Е НЯКЪДЕ В СТЕПИТЕ НА РУСИЯ,УКРАЙНА ИЛИ КАЗХАСТАН...ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ НЯМА ЛИ?ИЛИ ТЯ Е НА ДРУГ КОНТИНЕНТ?
87
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
разработва се сценарии като в украина от 2014 г всички гледат и никои не взимаотношение балканите нямат работа в нато и ес това е барутен погреб референдумза излизане или оставане в нато и ес и еврозоната
86
1
 
0
 
! Отговори
до капслока преди 1 година
Издъхваш от към абсолщтно всякога нещо което напишеш тук усещаш ли? Приказките ти може да минават на пейката на село, но когато дойдат фактите, само главните буквички и напъването ти остава. За това казвам че сте смешки. : ) : )
85
1
 
0
 
! Отговори
до 85 преди 1 година
Разбира се че имат право, все пак Кирил и Методии са византици, изпълняващи поръчка на византийския император. Даже няма и сведения да са стъпвали в България... Виж техните ученици и българските книжовни школи в Преслав и Охрид .. е тях само ние може да си ги честваме да. : )
84
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен83 ГРОЗНО!...Черна Точка, дечко...Не умееш да губиш, а това означава, че не умееш да спориш изобщо...Човек се учи докато е жив, значи...Има още доста хляб да изядеш докато го научиш, сигурно, но все пак има светлина в тунела...
83
0
 
0
 
! Отговори
до 81 преди 1 година
Разбира се че изследвания много на МАНУ на ЮЗУ на който си искаш, аз просто посочих най реномираните университети в света... иначе ти ако искаш си залагай на МАНУ и ЮЗУ ако ги намираш за по стабилни. Учебника който ти посочих се издава от 1928 до сега от авторски колектив на Кеймбрдиж, мисля че последния редактор е Пол Форкар( не го пиша правилно на български, но латиница тук няма"). А ти междувремено, не посочваш нищо, абсолютно словоблудстване : )
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ВСЕ ПАК НЕ МИ ОТГОВОРИХТЕ НА ВЪПРОСА ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВА ИМА ЛИ ПРАВО ДА ЧЕСТВА КИРИЛ И МЕТОДИЙ И АКО ИМА КАТО КАКВИ?
81
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АГЛИЧАНИТЕ СА БЪЛГАРИ!АНГЛИ ИДВА ОТ ОНГЪЛ!!!
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДианаО Я МИ КАЖИ ДИАНА СНОЩИ ПРАВИЛА ЛИ СИ СЕКС?
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 75И В МАНУ НЯМА ДА ВИДИШ ИСТИНАТА ЗА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЯ!АЗ НЯМАМ ИЩО ОБЩО С ОНИЯ В СКОПИЕ!
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 75КАЖИ МИ АВТОРА И ЗАГЛАВИЕТО НА УЧЕБНИКА!ТОВА,ЧЕ ТИ НЕ ЗНАЕШ ЗА ДРУГИ ИСТРОИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА БАЛКАНСКАТА ИСТОРИЯ,НЕ ОЗНАЧАВА,ЧЕ НЯМА...ДОСТА НАИВНО ОБЯСНЕНИЕ НАИСТИНА И ЯВНО СИ МИСЛИШ,ЧЕ В ОКСФОРД С НИЩО ДРУГО НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ ОСВЕН С ИСТОРИЯТА НА СРДНОВЕКОВНИТЕ БЪЛГАРИЯ!
77
1
 
0
 
! Отговори
до 75 преди 1 година
Дадох ти много университети до сега, може да не е кеймбридж, давай с другите. В кой учебник който дават на студентите си, говорят за средновековна македонска държава? Един университет от световните( не сръбските) дай, един учебник.. даже не е нужно да е най-големия им учебник като този който аз ти дадох, просто нещо ... ? Или МАНУ е най реномиран ?
76
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен75 Ти напълно се изгуби тук! Аз не говоря за учебници изобщо, явно си имал в предвид някой друг...Но като съм почнала, мога само да допълня, че учебниците не са доказателства! Нито в Кембридж, нито в Оксфорд...Учебникът е помощно средство за разбирането на ОПРЕДЕЛЕНИ факти и събития, които в дадено общество се смятат за важни. Те не съдържат всичко за всички събитя, станали по света и особено за нашия Балкански регион, смятан от много западни страни за "заден двор" на Европа..
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХОДИ В ОКСФОРД ДА ЧЕТЕШ УЧЕБНИКА ПО БЪЛГАРСКА СРЕДНОВЕКОВНА ИСТОРИЯ!!!ТЕ ДРИГИ УЧЕБНИЦИ ТАМ НЯМАТ!ЗАБЕЛЕЖЕТЕ УЧЕБНИК!!!С ДРУГИ ДУМИ ИЗДАДЕН ОТ ДЪРЖАВАТА...Е СТИГА СЕГА В АНГЛИЯ ИМАТ И ДРУГИ УЧЕБНИЦИ!
74
0
 
0
 
! Отговори
до 75 преди 1 година
Ами това е просто най-големия им труд по темата иначе мога да ти намеря и още разбира се. А ти ще ми намериш ли един техен в който да се говори за македонска държава или народ в средновековието? Един единствен, на който преподават в момента там?
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 70 пакАХА ЯСНО ЗНАЧИ ТИ СЕ ФОКУСИРАШ САМО ВЪРХУ ТОЧНО ТОЗИ УЧЕБНИК И В ОКСФОРД ДРУГИ УЧЕБНИЦИ НЯМА...ТОЙ Е САМО ЕДИН!