Тошко скочи на амбразурата, защити песента за Лена

Не може да има спирачки в политическата сатира, обясни той
24 яну 2023 15:29, Нели Христова
281
Тошко скочи на амбразурата, защити песента за Лена
Снимка: БГНЕС

Не може да има спирачки в политическата сатира. Един политик я получава тогава спрямо това, което е направил. За Маргарет Тачър, която е икона за демокрацията, има ужасни песни. За кревати не е имало, защото тя не е давала повод. Така Тошко Йорданов коментира по NOVA песента на сценаристите на Слави за бившия началник на политическия кабинет на Кирил Петков - Лена Бориславова. Песента взриви социалните мрежи и предизвика остри критики. Йордан каза още, че песента му харесва, както и че няма участие в текста.

Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с власт и които искат да няма контрол, каза той по повод инициираната подписка на партията за референдум за промяна от парламентарна към президентска форма на управление.

Референдум според закона и според конституцията могат да се поставят въпроси от компетенцията на обикновено НС, каза още той

"От компетенцията е на обикновено НС е да организира ВНС. Не сме седнали със сценаристите да формулираме въпроса, а сме се консултирали с юристи", каза още той и заяви, че въпросът е формулиран правилно. Според него конституцията позволява на гражданите да поставят този въпрос.

"Има колективна безотговорност, скриване за решения а политическата система е изчерпана. Самата система не функционира добре - не могат да се изберат правителства, няма приемственост, не могат да се взимат решения. Системата позволява да се функционира по този начин", добави още Йорданов. И поясни, че парламентът фактически е функция на Министерски съвет, а премиерът контролирал НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 33 Дългия има клипове и за Тиквата и за Доган и за Пеевски и за Костов и за мадридския папардак....дето тука едни папагалченца казват че нямало за тях
32
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пpoсташките песни се пишат от пpocтаци, изпълняват се от пpocтаци, слушат се от пpocтаци и им се радват само пpocтаците! Не случайно не съм слушал въпросната "песен", както и никой нормален човек
31
8
 
11
 
! Отговори
Кекъл преди 1 година
Трошко е най-голямата карикатура. Те, 7/8, като независима сатирична медия, защо не го осмиват? Че той си е направо джакпот! Другите рycороби дето са се разквичалли на умрело тука са ми много смешни, Лена им виновна за нещо си, щото разкри 4-хилядниците, за друго не мога да се сетя какво са й толкова сърдити. Ходещи циреи, сър.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За вицове за Бойко ше се лежи ли? За един преател питам...
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко да направи кавър на песен на Динго и Асен Шувара.
28
3
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Песни се пеят за ленка картечарката.... А тя негодува... Милата... ===)))
27
3
 
6
 
! Отговори
А,ся,де... преди 1 година
Още един от онези, които реваха за "Промяна", сега пише жълти музикални памфлетчета! И как тоз народ гласува за канадската "Проказа", "ДБ"-л.те и "Ку-Ку Чалгатъ" в надеждатъ да съ превърнем в Швейцария на Балканите, хабер си немам!? Пита съ кой по-г.лупав - л.дия дету яде Баницата или онзи който му я давъ!?
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кондьо има песен дет е писана все едно е за Лена.
25
3
 
7
 
! Отговори
Опашка се извила преди 1 година
Чакат си реда да топнат лебеца!
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никъде не се споменава името Лена Бориславова в песента, така че ще осъди Дългия на куково лято мустакатата. Те хората на Дългия пасат трева...
23
7
 
6
 
! Отговори
ЧН 2023 г. преди 1 година
На пък изобщо не е ясно кой е Тошко и тези от ИТН. Сигурно това е партията на Трифонов и така натататък. Видяхме ги и тях. Бяха политическа сила, която не можа да състави правителство и гласува вот на недоверие на редовно правителство. Сега пък искат да имало редовно правителство, че дори и президентска република. Остава да си поискат и някои от гражданите Борисов да ни е премиер. Видяхме ги и двамата какво могат.
22
5
 
14
 
! Отговори
ПП = Полит Порно преди 1 година
А Ленчето е в ролята на главната жрица! Редят и се на карманела!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В северна Корея също е забранена сатирата срещу партията и членовете й.
20
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песента е прекалено жълта . Стил - Недялко жълто кафявия .
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гузен негонен бяга. Никъде не се пее в песента, че е посветена на Бориславова. Това, че се е разпознала, си е неин проблем.
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 15 Да де, ей такива юрдециии като теб я заклеймиха песента, защото виждат себе си в лицето на Ленчето и по-важното- песента боли до откат от истина!
17
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песента хищна хиенна точно илицетворява иначе арогантната Лена.
16
2
 
0
 
! Отговори
Петя преди 1 година
*** стани - и то е занаят със силата на злостния си лъжлив език.
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инструменталнооо! Взимети на Наско коза и го махнети от джама да не падни, Ленчеее! Целият текст на клипа ако не е на Ивайло Вълчев пък на!
14
8
 
16
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
""Песента взриви социалните мрежи и предизвика остри критики." То бива журналистическа проостотия, но чак пък толкова???? Клипа се одобрява на 99% от хората които са го виждали и слушали" Това можеш да го кажеш единствено за 99% от твоето обкръжение от ***. Интелигентните хора заклеймиха тази простращина, без значение дали харесват жената или не.